SHIMANO AERLEX 7000 XTA SPOD vs. Shimano Aerlex 8000 XTA P

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

oanu03
Puncte: 0

Mesaj de oanu03 »

SHIMANO AERLEX 7000 XTA SPOD vs. Shimano Aerlex 8000 XTA P vs Daiwa Emcast BR5000A vs Daiwa Regal-Z 5000BR
buna ziua !!!!! as avea nevoie de un sfat de la cunoscatori . as dori sa achizitionez una dintre aceste mulinete si nu pot sa ma hotarasc la care sa ramana. va rog sa ma ajutati cei care aveti sau ati avut unlele dintre aceste mulinete . un sfat care ar fi mai buna . va multumesc !!!!!!!

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut.
In primul rand iti recomand shimano. Am folosit atat aerlex xta spod cât si daiwa ambele modele. Frâna celor 2 modele daiwa nu este la fel de fina precum la shimano.
Diferenta reala intre XTA P si XTA SPOD, este faptul ca XTA Spod are raportul de recuperare putin mai mare (5,3.1) ce scrie pe site la totalfishing este gresit (4,3.1) iar tamburul are 3 clipuri pt fir in loc de unul. Pe tamburul de 7000 intra exact 660m de fir de 0,26mm, pus cu masina.
Varianta P este la fel, are raportul de recuperare mai mic, iar pe tambur intra putin mai mult fir, maxim 100m.
Deși la shimano gasim mai putini rulmenți, mulineta rulează mult mai fin si nu exista jocuri in manivela precum la daiwa. Daca erai din Craiova iti puteam face un test live.
Eu iti recomand Aerlex!

oanu03

Re: SHIMANO AERLEX 7000 XTA SPOD vs. Shimano Aerlex 8000 XTA

Mesaj de oanu03 »

merci frumos de sfat !! mi-am comandat Shimano Aerlex 8000 XTA P !!!!!! :p

oanu03

Mesaj de oanu03 »

oam achizitionat mulineta arata foarte bine, am pus fir pe ea, acum astept sa fie vreme cat de cat buna sa pot sa fac o partida cu noua mulineta !!! sper sa ma descurc cu ea , probabil o sa-mi fie la inceput putin mai greu sa ma obisnuiesc sa schimb frana cu mana de pe baitrunner pe frana plrincipala dar sper sa se merite !! :)

florin pocris
pescar de competitie

Mesaj de florin pocris »

si eu inclin sa imi schimb mulinetele si ma indrept spre shimano aerlex 7000 xta spod !!

La fel sper sa ma obisnuiesc cu bait-runnerul de pe fata...!!
Alte pareri de la alte persoane??

florin pocris
pescar de competitie

Mesaj de florin pocris »

acum am vazut ca nu au tambur de rezerva si vad ca nici separat nu se gaseste de cumparat.
Asta este o problema mare ,care ma face sa ma mai gandesc la cumpararea mulinetelor.
Sa stai mereu sa dai firu jos daca trebuie mai subtire,mai gros....cam complicat..
ce parere aveti?

oanu03

Mesaj de oanu03 »

eu oricum imi pregatesc dinainte firul pe mulineta , inainte de partidele de pescuit , nu ma deranjeaza lipsa tamburului de rezerva, mai ales garantia de 3 ani la ea , chiar ma incanta . acum o sa vad cum se pricepe in drill. rau nu pra ar avea cum . ce m-a facut pe mine sa ma inclin spre aceste mulinete este faptul ca sunt mai simple ca si cele cu baitruner pe spate si in fond mai trainice zic eu.

oanu03

Mesaj de oanu03 »

dupa prima partida o sa te anunt cum functioneaza si sper sa iti fie de folos . oricum din cate am vazut dupa ce am pus fir pe ea si am verificat-o are o frana foarte fina

florin pocris
pescar de competitie

Mesaj de florin pocris »

ok.astept cu nerabdare raspuns,ca sa ma decid ce sa fac...chestia cu tamburul de rezerva...este discutabila..de 3-4 ori pe am folosesc fir mai gros de 0,35..in rest dau cu 0,23...
astept raspuns...

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Florin, din cate stiu eu, se pot comanda tamburi de rezerva separat pt Aerlex Spod, fiind identic cu cel de Aerlex P , doar alta culoare. Ma interesez, si maine iti voi spune sigur.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”