DumiD scrie:Data viitoare posteaza si ce inseamna "rezonabil" daca vrei sa eviti recomandari de fasuri de 15-20 de milioane

Daca vrea un costum impermeabil si cu respirabilitate , sa nu se 'coaca' in el ca si sub pelerina cu 10 roni , nu cred ca iese sub 200 de euro.
Acum pentru cel ce a deschis topicul:
-trebuie sa stii ca aceste costume nu prea tin de cald(vorbim de astea profi care au si grad de respirabilitate).
-in general daca sunt waterproof trebuie sa fie si windproof.-
-cauta si pe site'urile cu specific montan...poate gasesti mai ieftin dar din pacate in cazul asta ieftin nu inseamna si bun-pretul reflecta exact calitatea produsului.
-inainte sa cumperi ceva , verifica produsul , si anume : iei geaca sau pantalonii , prinzi cu abmele maini o portiune de 20-30cm pe care o intinzi bine...incepi si sufli dinspre exterior inspre interior cu gura lipita de material...ar trebui sa nu intre aer deloc.Acum intoarce geaca/pantalonii pe dos si repeta procedura...aerul ar trebui sa iasa cat-de-cat...daca este asa , inseamna ca acea membrana din care este facut costumul este una buna , una in care nu te 'coci' , ci lasa pielea sa respire.Sunt putine materiale care permit acest lucru si sunt si scumpe-sunt aceleasi materiale din care sunt facute corturile noi(FOX , NASH , TRAKKER ETC)...aqua-tex , gore-tex , hydroban si altele

.
Eu intr-adevar nu stiu ce inseamna rezonabil pt tine si nici nu stiu cat timp petreci pe balta...dar stiu ca daca prinzi o partida de 72 de ore sau mai unga chiar , doar pe ploaie...atunci cu un costum de asta , poti sa te bucuri de confortul de a fi uscat...si nici macar transpirat.