Top lansete crap buget redus/ incepatori

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
cristi30
Puncte: 0

Re: Top lansete crap buget redus/ incepatori

Mesaj de cristi30 »

Toate lansetele se pot rupe...inclusiv cele din 2 tronsoane la 2000 ron buc

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

matei1971 scrie:
Ai aruncat sau pescuit tu cu ele, pe mine asta ma intereseaza!
Vrei sa-ti raspunda la intrebari ipotetice. :roll:
Ps. toate recomandarile sunt mercantile...
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

danbd

Mesaj de danbd »

Salut,

Vin si intaresc si eu un pic topul celor 3: Baracuda Competition, Fl strategist si MTX 8 (altele nu am incercat)

Ca detinator de MTX8 (1 buc) si FL Strategist (3 buc) de 3.9 din 2 buc, am trecut prin aceleasi etape si am ajuns la urmatoarele concluzii:

1. MTX 8/9 este cea mai versatila lanseta din trusa mea. Cu ea pescuiesc, nadesc cu bulgari cat si cu spomb mare si cred ca daca nu imi place unde e plaurul in balta il mut fara emotii ca o rup.
Ca minus un pic cam rigida pentru gustul meu si cam grea, sau mai bine spus cam grea pe varf implicit lasa urmari incheieturilor.

2. Fl Strategist (varianta noua cu mandrina Fuji) este o lanseta mult mai "frumoasa". Este slim, cu inele intr-un picior (cam slabute totusi calitativ) dar pe care o incarc mai bine decat pe MTX si care imi ofera un plus de placere in dril + blanc mai usor. Cu ea arunc mai bine/departe (cazul meu)

Ca minus nu as avea curaj sa pun spombul pe ea si cred ca pe termen lung trebuie luat in calcul posibilitatea stricarii/ruperii inelelor.

Fl Strategist nu este o lanseta rapida, poate progresiva si o pot demonstra cu poze. Cand e incarcata se indoaie de langa mandrina (aproape ca pui raporturul pe arcul desenat de blanc). La fel simt si MTX-ul cu precizarea ca are blancul mai rigid (aici nu am poze)

P.S. Cu Baracuda Competition doar am aruncat de cateva ori si le bate pe amandoua de departe la acest capitol (atata doar ca este cam de 2 ori mai scumpa)

Cu stima,

Mircea.Jakab

Mesaj de Mircea.Jakab »

referitor la fl strategist eu am specificat ca e vb de varianta de 3,60..cand am recomandat-o...3,90-u e cu totul alt bat fata de 3,60...e mai moale... si mai lent..varianta de 3,60 e rapida,are o revenire foarte buna cat despre distanta aruncata baracuda competition e pe ultimul loc intre cele trei.si eu si inca 3-4 prieteni am pescuit cu toate cele trei modele de bete si la capitolul casting fl e pe primul loc si baracuda pe ultimul,,,in dril in schimb baracuda e o adevarata placere iar mtx-ul iese ultimul.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Forumul este foarte util in informare , dar in cazul nostru si-ar inzeci valoarea daca fiecare si-ar pune real la semnatura de cand pescuieste , cate zile pescuieste pe an cu aproximatie si cam cat prinde.

P.S. Placerea este cu atat mai mare cu cat se intampla mai rar. Este firesc. In sfarsit am reusit sa inteleg de unde vine "placerea in drill" atunci cand vorbim de lansete moi. :D Mai rarut ca este mai dragut. :D

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

osc1or scrie:Ce inseamna incepator pt tine?
Cati ani de pescuit trebuie sa ai ca sa nu mai fi incepator?

Primul meu set de lansetele dedicate pescuitului la crap au fost JRC Defender 3,60m 3,25lbs, 2 tronsoane. M-am plictisit destul de repede de ele pt ca erau prea moi si nu ajungeam sa pescuiesc cu ele unde pescuia majoritatea pescarilor vecini. Al doilea set a fost Daiwa Black Widow 3,90m 3,5lbs. M-am gandit ca daca lansetele sunt de 3,90m o sa arunc clar mai departe dar ghinion, am dat iar de niste lansete moi cu care nu puteam arunca momitorul mai departe de 8-90m...
Pt ca eu am urmarit in special pescuitul la distanta, iti pot face recomandari numai in acest sens.
1. Nu iti cumpara lansete din 3 bucati, inseamna un punct in plus vulnerabil)
2. Nu iti cumpara lansete moi
3. Nu iti cumpara lansete foarte grele/butucanoase.

p.s. nu stiu ce sa iti recomand pana in 200 lei, poate MTX mai vechi, MTX 8, 9, 11. Dar daca ridici bugetul pana la 250 lei/buc iti recomand 2 lansete cu care eu am pescuit si de care am fost foarte mulltumit: Baracuda Competition 3,90m 3,75lbs si MTX 12 3,90m 4lbs.
Cu aceste lansete si antrenament, ajungi sa arunci momitorul la 110m+
folosesc black widow de 3.60 si 3 lbs de aproximativ 3 ani iar distanta nu este un impediment nici macar cu momitor, arunci mai mult de 120 de metri ;)
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

gl10cyp

Mesaj de gl10cyp »

Mihai, osc1or facea referinta la Daiwa Black Widow 3,90m 3,5lbs, tu spui de 3,6 si 3lb, sa inteleg ca varianta de 3,6m ar fi mai ok? Acesta ar trebui sa fie un alt subiect, 3,9 vs 3,6m pentru lansetele mentionate in topic. Nu ma asteptam sa fie diferente atat de mari...

Dan Aron

Mesaj de Dan Aron »

dacă nu e cu supărare, îmi exprim și eu părerea strict personală.
dacă vrei pescuit la crap în toate circumstanțele posibile, ia-ți de la început lansete de distanță. poți pescui cu ele și ăn 50 și în 150 de metri. chestia cu lipsa plăcerii în drill e un fel de ,,struguri acri că nu ajung eu la ei” pe care și-o exprimă oamenii care nu sunt dispuși să investească în lansete de calitate mai bună. chiar dacă pescuiești de 5 ori pe an, tot merită. eu primele lansete de crap le-am avut de calitate slabă, semi-parabolice, și au avut viață cam 10 ieșiri în care au pleznit una câte una. nu m-am mirat și nici nu m-am dus cu ele la garanție, pentru că nu m-ar fi crezut oricum nimeni că le-am folosit corespunzător( ca mufare, ca încărcare șamd) și oricum nu le luasem dintr-o sursă ,,de încredere”. după asta am fost la pescuit prima dată pe MV2 și am înțeles necesitatea lansetelor de distanță. am trecut la niște surfuri de 3.60 din 2 bucăți, cu putere de aruncare 150-250 de grame, care mi-au satisfăcut poftele până am început să pescuiesc și pe alte bălți, pe care dacă nu ieșeai în față peste ,,linia” la care pescuiau majoritatea nu prindeai mare lucru, și în plus mi-am dorit lansete mai ușoare. așa am ajuns după muuulte luni de citit topicuri și scuturat lansete, la mtx-uri 14, pe care la am și acum și cu care pescuiesc și acum și la relaxare și la concurs ( le am de aprox. 4 ani ). arunc peste medie ca distanță și am pescuit inclusiv cu momitoare care ajungeau la 120-130 de grame, și nu am reușit să rup niciuna până acum. am pescuit și cu beast master, și cu tribal-uri, și cu prologicuri tournament, și multe altele care nu-mi vin în minte acum, și pot spune cu inima împăcată, fără tendințe de reclamă, că în bugetul până în 500-600 de lei/ lansetă nu găsești ceva mai versatil. când va veni vremea să le schimb din cauza uzurii, în funcție de buget rămân fidel modelului mtx 14.
dacă vei căuta bine pe forum, probabil vei găsi la 220-250 de lei și nu vei fi dezamăgit.
CS Senzor Team

martinik

Mesaj de martinik »

:shock: joac-o p-asta, na !!!........indiferent ce faci, ce zici, ce gandesti, ca vrei, ca nu vrei.......tot cu Mitranescu dai nas-in-nas !!! :lol: :lol: :lol:

gl10cyp

Mesaj de gl10cyp »

Dan Aron scrie:dacă nu e cu supărare, îmi exprim și eu părerea strict personală.
dacă vrei pescuit la crap în toate circumstanțele posibile, ia-ți de la început lansete de distanță. poți pescui cu ele și ăn 50 și în 150 de metri. chestia cu lipsa plăcerii în drill e un fel de ,,struguri acri că nu ajung eu la ei” pe care și-o exprimă oamenii care nu sunt dispuși să investească în lansete de calitate mai bună. chiar dacă pescuiești de 5 ori pe an, tot merită. eu primele lansete de crap le-am avut de calitate slabă, semi-parabolice, și au avut viață cam 10 ieșiri în care au pleznit una câte una. nu m-am mirat și nici nu m-am dus cu ele la garanție, pentru că nu m-ar fi crezut oricum nimeni că le-am folosit corespunzător( ca mufare, ca încărcare șamd) și oricum nu le luasem dintr-o sursă ,,de încredere”. după asta am fost la pescuit prima dată pe MV2 și am înțeles necesitatea lansetelor de distanță. am trecut la niște surfuri de 3.60 din 2 bucăți, cu putere de aruncare 150-250 de grame, care mi-au satisfăcut poftele până am început să pescuiesc și pe alte bălți, pe care dacă nu ieșeai în față peste ,,linia” la care pescuiau majoritatea nu prindeai mare lucru, și în plus mi-am dorit lansete mai ușoare. așa am ajuns după muuulte luni de citit topicuri și scuturat lansete, la mtx-uri 14, pe care la am și acum și cu care pescuiesc și acum și la relaxare și la concurs ( le am de aprox. 4 ani ). arunc peste medie ca distanță și am pescuit inclusiv cu momitoare care ajungeau la 120-130 de grame, și nu am reușit să rup niciuna până acum. am pescuit și cu beast master, și cu tribal-uri, și cu prologicuri tournament, și multe altele care nu-mi vin în minte acum, și pot spune cu inima împăcată, fără tendințe de reclamă, că în bugetul până în 500-600 de lei/ lansetă nu găsești ceva mai versatil. când va veni vremea să le schimb din cauza uzurii, în funcție de buget rămân fidel modelului mtx 14.
dacă vei căuta bine pe forum, probabil vei găsi la 220-250 de lei și nu vei fi dezamăgit.
Multumesc pentru precizari, sunt de acord cu tine, dar nu se incadreaza in bugetul despre care se discuta aici, dupa cum mai mult ca siguri cunosti, nu cred ca este cineva nu a trecut prin treapta aceasta de hoby/placere de inceput, cand vrei sa vezi "cu ce se mananca" , dupa care a inceput sa investeasca mai multi bani, era vorba de START, ceva cu care poti sa te initiezi, si un pilot pana ajunge sa concureze pe circuit, trece prin etape de initiere, nu isi cumpara din prima Ferari :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”