Moderator: Victoras Petcu
Ai perfecta dreptate Robert!robert_anisoiu scrie:Iata ca a venit si randul MV2.... Dupa Darvari, Sulimanu, Sarulesti, Tancabesti era firesc ca cei care fura peste sa-si "indrepte atentia" catre o noua victima.
Daca si pe Moara, unde exista foisoare de malul de pe care nu se pescuieste si de unde se anunta fiecare drill, unde paznicul este in spatele tau sa observe daca ai eliberat pestele, daca si acolo se incearca si se pare ca se reuseste furtul atunci treaba e groasa rau.
Nu am pescuit decat doua partide anul trecut pe Moara Vlasiei, balta mea de suflet fiind Tancabesti, unde am pescuit din 1998 si pe care am vazut-o crescand 14 ani si fiind distrusa in doi ani. Parerea mea, domnilor patroni de balti, este ca atata timp cat nu va uniti, o sa pierdeti.
Cand la Tancabesti a fost problema cu Valvis si Mantale nu am stiinta ca vreun patron de balta sa fi facut luat atitudine sau sa fi facut front comun cu fratii Parfene. Insa acel patron nu s-a gandit ca poate anul asta, sau anul viitor cineva va pune ochii pe o mica parcela de 2-3 mii de metri patrati de langa balta lui, si prin mici aranjamente limita proprietatii lui sa fie la 10 metri in apa, parcela pe care sa construiasca o casuta modesta cu 16 camere si cu iesire direct la lac, sa se dea un pic cu ski-jetul dimineata, inainte de cafea, etc.
O alta problema foarte clara, prin care insisi patronii de balti si-au batut cuie in talpi a fost sa cumpere pesti de la braconieri. Ce se intampla de fapt? Aceiasi pesti se plimba dintr-o balta in alta, fiind prinsi de aceeasi oameni. Domnul X a prins o frumoasa salonta de 18 kg, sa zicem pe Darvari si a vandut-o pe Tancabesti. La anul, domnul X se duce pe Tancabesti, si printr-o intamplare, prinde aceeasi salonta:"Bai, dar asta e pestele meu, eu l-am adus aici..." Drept urmare se simte indreptatit sa-l bage in traista si sa dea fuga cu el pe Moara, sa mai schimbe si pestele decorul. Si tot asa. Ia sa fi facut patronii de balti front comun impotriva braconierilor:
- "Stii, am un cincispar de vanzare....ieftin".
- "Sa fii sanatos, canta la alta masa..."
Braconierul trebuie sa fuga iute la alta balta, ca moare pestele.
- "Am un cincispar de vanzare, il dau la super pret".
- "Da-l, dar in alta parte ca eu am balta plina..."
Si uite asa, facea ciorba din el. Mai incerca o data, de doua ori si stop... In maxim doi ani dispareau toti braconierii, le lipsea finalitatea muncii, adica banii luati pe pesti.
Si, in final, ca la cazinouri, lista neagra, black list-ul. Un mic site lansat in internet in care sa fie trecuti cu nume si prenume. A pus mana si a fost prins, interdictie pe viata pe balta respectiva si trecut cu nume si prenume pe site. Se ducea la alta balta, patronul accesa site-ul si-l vedea in lista neagra, PA! Si dispareau rapid baietii veseli.
Era firesc sa se intample asa, d-le Petcu. La cata reclama ati facut cu pestii introdusi in MV2 ati invitat efectiv braconierii...
Bravo lui, calificat baiatul !!petcuvictor scrie:"Dragos Mardare a prins 232 kg pe Moara Vlasiei 2, std 7 in perioada 13 - 14 iun. "