Fir pe mulineta

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

matei1971
Puncte: 0

Re: Fir pe mulineta

Mesaj de matei1971 »

ionut72 scrie:
ingerasdefoc scrie:Nu vreau sa pun umplutura pt ca nu vreau sa ma mai joc cu alt fir si line countere etc.pun direct firul si asta e.deci?sa inteleg ca nu a pus nimeni direct firul?:))

Ce faci daca ai o ruptura, asa ... de vreo 120-130 m? Schimbi tot tamburul? :D

Nu-ti trebuie nici un line counter, am mai explicat cum se face, folosesti role de lungime cunoscuta de 250-300m si tamburii de rezerva. Pui o rola din asta pe tamburul de rezerva si apoi umplutura pana cand esti multumit si transferi combinatia pe tamburul principal. Daca ai o ruptura pe balta, derulezi pana la nod si inlocuiesti cu alta rola de rezerva (din care se presupune ca ai in geanta) :)
Sau pescuiesti cu ce ti-a ramas si schimbi firul acasa!
Când esti mort, nu stii asta - dar ii afecteaza pe ceilalti. La fel si când esti prost.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

matei1971 scrie:
ionut72 scrie:
ingerasdefoc scrie:Nu vreau sa pun umplutura pt ca nu vreau sa ma mai joc cu alt fir si line countere etc.pun direct firul si asta e.deci?sa inteleg ca nu a pus nimeni direct firul?:))

Ce faci daca ai o ruptura, asa ... de vreo 120-130 m? Schimbi tot tamburul? :D

Nu-ti trebuie nici un line counter, am mai explicat cum se face, folosesti role de lungime cunoscuta de 250-300m si tamburii de rezerva. Pui o rola din asta pe tamburul de rezerva si apoi umplutura pana cand esti multumit si transferi combinatia pe tamburul principal. Daca ai o ruptura pe balta, derulezi pana la nod si inlocuiesti cu alta rola de rezerva (din care se presupune ca ai in geanta) :)
Sau pescuiesti cu ce ti-a ramas si schimbi firul acasa!

Daca pescuiesti plantat! Daca o faci din mana, cam pierzi cativa metri buni daca nu (re)umpli tamburul.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

ingerasdefoc

Mesaj de ingerasdefoc »

Oameni buni stiu prea bine cum se foloseste umplutura.pt ca nu am tamburi de rezerva la bblc uri am zis sa pun direct fir si gata.din patru mulinete una tot tre sa o umplu cu fir pt ca nu mai am un tambur de rezerva.eu am pus o intrebare simpla.daca voiam sfaturi legate de umplutura pai asta intrebam.am vrut sa stiu cu aprox cam cat fir de 0.25 poate intra pe o mulineta.atat si nimic mai mult...

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

.din patru mulinete una tot tre sa o umplu cu fir pt ca nu mai am un tambur de rezerva.
Nu ai nevoie de niciun tambur in plus/rezerva, mai gandeste-te putin.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

am vrut sa stiu cu aprox cam cat fir de 0.25 poate intra pe o mulineta.atat si nimic mai mult...

In cazul acesta, nu cred ca vei primi de la cineva un raspuns care sa fie bazat pe experienta reala, ci doar presupuneri. Asta pentru ca, cel putin in ce ma priveste, esti primul pe care-l aud ca vrea sa umple un tambur de bblc cu fir de 0,25.

800m si ceva ... aproximativ cca ... spre 900! :)

Doar ca o curiozitate, totusi, la ce fel de pescuit vrei sa-l folosesti?

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Daca nu stii sa calculezi sau nu esti clarvazator de ce te bagi ?? :D
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

gabi1 scrie:
Daca nu stii sa calculezi sau nu esti clarvazator de ce te bagi ?? :D
Bine mah, hai ca-i spun secretul:

DXDXL/dXd=l

Daca

D= 0,30mm
L= 600m
d= 0,25mm

0,30X0,30X600/0,25X0,25 = 0,09X600/0,25X0,25 = 54/0,25X0,25 = 54/0,0625 = 864m :D :D

ingerasdefoc

Mesaj de ingerasdefoc »

Ms ionut!la crap vreau sa il folosesc.vreau neaparat sufix ultra knot de 0.25 mm.mi s a pus pata pe el si asta e.il gasesc doar la role de 1680 m.la role de 250 de m nu gasesc de 0.25 mm.am patru mulinete fara tamburi de rezerva.trag de pe unul pe altul si la final raman cu un singur tambur nu? :)gabi probabil se refera la faptul ca il pot umple la ochi asa cu aproximatie cu umplutura la fel cat am bagat la celelalte urmand ca la final sa bag 300 de m de ex de Sufix.eu alta varianta nu vad.poate ma invata Gabi cum sa fac...daca raman cu un tambur e clar ca nu am pot sa pun mai intai firul apoi umplutura apoi sa il trag unde? :)ca nu mai e celalalt de rezerva. :)

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

ingerasdefoc scrie:Oameni buni stiu prea bine cum se foloseste umplutura.pt ca nu am tamburi de rezerva la bblc uri am zis sa pun direct fir si gata.din patru mulinete una tot tre sa o umplu cu fir pt ca nu mai am un tambur de rezerva.eu am pus o intrebare simpla.daca voiam sfaturi legate de umplutura pai asta intrebam.am vrut sa stiu cu aprox cam cat fir de 0.25 poate intra pe o mulineta.atat si nimic mai mult...
omule, pai nu prea stii ce-i cu umplutura aia si, zau, ar trebui sa pui mai multe intrebari caci nu prea le ai cu practica... :D
pune pe tambur cat fir de 25 vrei, umple tamburul cu "umplutura", trage-l pe o rola, apioi pe alta si la final pe tambur...n-ai nevoie de niciun tambur de rezerva, ci doar de putina miscare... :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

norisss

Mesaj de norisss »

Dacă ai o bormasina ușoară pui un creion în loc de spiral și pui apoi rolele alea din postul anterior. Eu am un suport, cumpărat pe câțiva zeci de lei, cu care fixez Bormasina pe masă.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”