Va salut. Va rog sa imi dati un sfat avizat in scopul achizitionarii unor lansete ce ar fi de preferat între Shimano Alivio DX Specimen 12, 3,5 lb. 2 buc 3,66 m si MTX 14, 3,5 lb. 2 buc 3,60 m sau Hakuyo Pro Royale. Va multumesc anticipat.
Am pus mana acu circa 1 an pe un alivio de 3lbs de 3,6, si am facut cateva aruncari, si vreo 2-3 pesti prinsi cu ele mi se pare genul de actiune mai mult parabolica.La 3 lbs mi s-a parut incarcata pentru mine la 80 gr.Despre hakuyo nu stiu nimic.Totusi daca mai vrei o varianta de lanseta in juru pretului de 300-350 lei poti incerca, un mad defender la 3,6/3,25 sau varianta "pentru piata engleza", de 3,9/3,5 lbs, cu inel de 50.
Shimano Alivio este o lanseta "moale". Daca vrei sa pescuiesti cu naditor nu o sa poti atinge distante mari datorita actiunii parabolice care o are. Recomand ceva mai "tare", gen MTX 14. Daca vrei de 3.9m iti recomand si Phoenix Sharpshooter (are 3.5 lbs).
Modelul DX nu este moale deloc, este chiar o lanseta ok, la toate capitolele.
Nu o fi ca mtx 14 la distanta, dar e o lanseta versatila, care face gata majoritatii situatiilor cu care te poti intalni pe balta. Mie chiar imi plac, spre deosebire de un model mai vechi, cred ca ax sau bx, de 3 lbs, pe care il stiu si eu ca fiind intradevar moale. Dar, repet, dx nu este asa