Citesc de vreo saptamana cam tot ce am gasit despre lansete de crap. La inceput am zis ca iau batul x... (prologic c3 l-am vazut si mi-a placut cum arata-atat)... apoi tot citesc si citesc acum nu am idee ce sa cumpar (am citit cam ce am gasit pentru c3, c2, chub, sk, mtx, fox, shimano, daiwa si sunt in ceata complet). Posibilitatea sa le testez tinde spre zero, asa ca incep prin a spune ce doresc.
Momentan am mtx9, din 3 bucati 3.5lbs. Bete ok, m-am obisnuit, lansez multumitor pentru mine si pentru baltile pe care merg. Recent am echipat betele cu ultegra xtb 14000, lansez si mai ok. Nu ma intereseaza momentan o distanta mai mare decat cea actuala (~120m cu montura).
Ce ma intereseaza: -un bat din 2 bucati,
-un bat sa nu fie mai rigid decat ce am (imi e suficient de rigid mtx9), sa stiu ca pot lansa cu el fara frica, chiar daca nu pescuiesc la distanta aia, imi place sa mai lansez.
-sa arate frumos finisat si placut ochiului
-sa fie rezistent in timp
-legat de buget, nu sunt convins ca am nevoie de 600 lei/lanseta pentru ce am eu nevoie
-nu sunt legat de buget, dar nici nu-mi bat joc de banii mei
-pestii vizati - cat mai mari dar sper ca la partide de 24/48 ore sa intre si pana in 15-18kg (crap), in general sub 10kg la pescuit de 12 ore (astea sunt aproape saptamanale)
-intre 3.6m si 3.9m prefer de 3.9m
Din cat am citit cam fiecare isi "lauda magaru", dar sa-mi aleg magarul corect trebuie sa le testez pe o balta si nu prea cred ca se va intampla asta.
Daca se poate si considerati ca ma puteti indruma spre un bat, va invit sa o faceti.
Iti recomand, Shimano Tribal Velocity 3.90 & 3.5lb, inel de plecare de 50mm, talon imbracat in shrink japonez.
Mai mult ca sigur, este cea ce cauti:
- 2 segmente
- un bat progresiv, bland pe varf, foarte placut in dril. (poti arunca lejer momitor + saculet solubil sau un plumb de 120gr, depinde de fiecare aruncator, dar nu este o lanseta greu de incarcat).
- este finisata frumos, shrink japonez pe talon, blank slim, greutate undeva la 430gr.
- ca pret, 550lei http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 31015.html
Chryys scrie:Am uitat sa precizez cand folosesc momitor, incarcat are ~150 grame
Iti recomand cu cea mai mare placere MTX14. Este 370 ron varianta cu inel de 40 (de asta am eu si sunt super multumit) sau 400 ron cea cu inel de 50. Tind sa cred, pe buna dreptate, ca in banii astia bete mai bune ca astea nu gasesti.
Eu am schimbat cateva seturi/tipuri de lansete pana am gasit ce imi doream de la o lanseta. Din ce ai explicat iti trebuie o lanseta care tinde spre putere de aruncare in detrimentul placerii in drill. Eu am MTX 14 si, cum am spus mai sus, sunt foarte multumit de ele.
Salutare.
Nu am nicio treaba cu Dan Mitranescu sau cu MTX dar am betele MTX 14 3,6m cu inel de 50, de 2 ani.Sunt mai mult decat multumit de ele.Eu am dat pe ele doar 270 lei.Acum inteleg ca s-au mai scumpit.Recomand sa mergi la Dan la magazin si sa le incerci.
Din cate stiu eu, chiar daca are 3.75 LBS, ar fi la fel de rigida. Eu sunt super multumit de ea. Daca ai ocazia mergi la Dan Mitranescu si vezi cum sunt.
Mai am un Hakuyo Advance tot de 3.5lbs si e diferenta de la cer la pamant intre ea si mtx9 ...advance-ul este mult mai moale, desi teoretic sunt de 3.5lbs ambele.
MTX14 de 3.5lbs sau de 3.75lbs?
Cum am spus utilitatea de a lansa mai departe unde pescuiesc eu este zero.
Nu am posibilitatea sa ajung la Dan Mitranescu, ne despart vreo 650 de km. Tocmai din acest motiv am cerut cateva pareri pentru a face o selectie si a ma documenta mai mult in privinta lansetelor