Ceata mai mare decat la inceput

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mihai florescu
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Ceata mai mare decat la inceput

Mesaj de mihai florescu »

Chryys scrie:Am uitat sa precizez cand folosesc momitor, incarcat are ~150 grame

Eu iti recomand Shimasno Beastmaster 3,9m si 3,5 lbs
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 13487.html

aurelian_solomon

Mesaj de aurelian_solomon »

Salut, eu am avut MTX 9 anul trecut, iar acuma detin MTX 14, pe langa calitatea carbonului, difera si actiunea lor, si anume,
MTX9 actiune parabolica (moderate) iar MTX14 actiune rapida (fast).
Acuma revenind strict la MTX 14, mie sincer imi plac foarte mult, la acesti bani este maxiumum ce poti cere de la o lanseta, te ajuta foarte mult la lanseuri, eu le combin cu BBLC modelul vechi, sunt facute una pentru alta.

PS: exista posibilitatea sa dai 600/800 de lei pe nu stiu ce lanseta iar pe balta sa sesizezi ca vecinu te lasa in urma cu MTX 14 (atentie conteaza si tehnica de aruncare, dar la MTX trebuie doar sa ai curaj sa te "bagi" in ele)
Fişiere ataşate
actiunile-lansetelor.jpg
actiunile-lansetelor.jpg (16.45 KiB) Vizualizat de 957 ori

Chryys

Mesaj de Chryys »

Shimano Tribal Velocity 13' 3,50lb 2buc sau Shimano Beast Master BX 13' 3,5lb 2 buc . Am inteles ca beast masteru e mai rigid si decat mtx14, am inteles bine? Tinand cont de reducere banuiesc ca velocity e model mai nou decat beast master?

MTX14 de 3.9m de 3.5 lbs? sau de 3.75 lbs?

sau un century second :)

Sanse mari sa cumpar cate 1 bucata si sa ma conving singur intre simano si mtx sau daca se iveste un century.

Chryys

Mesaj de Chryys »

Am comandat Shimano Tribal Velocity 13' 3,50lb, la mtx nu stiu ce sa aleg, tind sa cred ca ambele sunt mult mai rigide decat mtx9.
Mai fac o pauza de studiu.

Dan Aron

Mesaj de Dan Aron »

despre mtx-uri, nu e atât că sunt mai rigide, cât că au acțiuni diferite. 14-le are o acțiune progresivă și 9-le e mai mult spre semi-parabolică. în lanseu te ajută 14-le dar în drill te ajută 9-le mai mult. problema cu 9-le e că îți rupe mâinile dacă faci pescuit viteză. eu am 14-le de aproape 4 ani în care au trecut prin ședințe de pescuit la distanță și nu am avut probleme cu niciuna.
CS Senzor Team

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Chryys scrie:Shimano Tribal Velocity 13' 3,50lb 2buc sau Shimano Beast Master BX 13' 3,5lb 2 buc . Am inteles ca beast masteru e mai rigid si decat mtx14, am inteles bine? Tinand cont de reducere banuiesc ca velocity e model mai nou decat beast master?

MTX14 de 3.9m de 3.5 lbs? sau de 3.75 lbs?

sau un century second :)

Sanse mari sa cumpar cate 1 bucata si sa ma conving singur intre simano si mtx sau daca se iveste un century.
Salut. E tarziu dar,

Mtx14 in varianta 390, este de 3,75 lb. Dar nu este asa rigida cum se spune. Shimano Tribal Velocity in 390 si 3,5 lb este mai rigida. Am pescuit cu ambele, 2 mtx si 2 velocity, pe acelasi rodpod, driluri diverse cat si lansari numeroase.

Daca vorbim de pescuitul cu momitor incarcat BINE, recomandarea mea ar fi MTX14. Blancul putin mai gros decat la Velocity, pretul mai mic, si au o reputatie destul de buna printre pescarii de competitie. Si stim cu totii ca acolo nu menajeaza nimeni lansetele, sunt solicitate la maxim si totusi predomina. Nu degeaba!

Daca vorbim de finisaje, aspect, pescuit cu plumb... recomand Velocity in 13' 3,5 lb. Este o lanseta cu aspect foarte placut, subtire, inele foarte ok, placuta din drill, se pot atinge distante foarte mari in lansare, in mainile unui aruncator bun !
Am deschis un topic in care am cerut o comparatie intre Velocity si Chub Outkast 50, iar scorul a fost 19-8 (voturi) pentru Velocity.

Chryys

Mesaj de Chryys »

Multumesc de pareri, nu am renuntat la alte lansete, dar am comandat 1 bucata sa vad cum se comporta :) , probabil ca urmeaza si un mtx14

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”