Cam care este distanta maxima pe care o prindeti (real) in pescuitul cu momitor?(facem abstractie de posibilitatea de a nadi sau nu la acea distanta, pur si simplu cam care este distanta maxima cand situatia o cere. Ex pe Moara in una din zilele in care pestele e cantonat in malul de vis-a-vis)
Eventul daca se poate si ceva detalii:
ce fel de momitor
lanseta folosita
greutatea aproximativa a ansamblului momitor nada
nada folosita (eu am observat ca mamaliga este mai densa implicit mai grea raportata la volum)
carligul cu momeala ingropat superficial in nada de pe arc sau nu (pe mine cel putin la nivel de impresie ma ajuta sa ingrop superficial carligul in momeala de pe naditor)
si altele pe care nu le stiu sau nu imi vin in minte.
Distanta maxima la care pescuiesc cu momitor ( in conditii fara vant ) este de 160-163m. Folosesc fire de 0,20.
Naditul cu bulgari tot la aceasta distanta maxima il pot face.
Daca maresc diametrul firului de pescuit , deja este total invers decat se pune problema cu "pescuit-nadit". Adica nu mai ajung sa pescuiesc unde nadesc.
Aceste observatii le-am facut cu lansete MTX14 3,90m , cu momitoare de 60g cu tija ( cele pe care le produc ) si cum spuneam , fire de 0,20. Nu conteaza asa mult consistenta nadei de pe momitor, daca acesta se incarca optim pentru lanseta. 110g pentru MTX14.
La bulgrii de nadit este altceva. Prima ca densitate ( implicit ca avantaj de arubcare ) este pasta de boilies, pe urma mamaliga si apoi sunt nadele uscate ce se amesteca direct cu apa ( fara fierbere ).
Din primavara aceasta folosesc MTX CLASS si am inceput sa arunc cu 5-10 m mai mult. Inca nu am reusit sa ma acomodez cu lansetele acestea, datorita folosirii celorlalte pe o mare perioada de timp. Asa ca de aici plaja mai mare intre aruncarile maxime si cele minime. Totusi am castigat in distanta si vreau sa insist pe acest drum, chiar daca diferentele intre aruncari la acest moment nu sunt chiar atat de benefice pescuitului in sine. Am urcat cu greutatea momitorului la 120g.
Carligul nu il infig niciodata in momitor, deoarece nu stiu daca iese le impactul cu apa ( mai ales ca prefer sa pun "stop" pe cadere la toate lanseurile ) si nici nu stiu in ce pozitie cade momitorul pe substrat. Riscul sa cada cu acul sub el nu ma prea inspira. Atat timp cat lungimea firului de la ac nu ii permite sa se agate de tija momitorului, am siguranta ca montura ajunge intotdeauna corect in apa .
Neaparat momitoare cu tija . Distanta maxima si siguranta ca nu se incurca.
Si mare accent pe lungimea forfacului, cred ca un forfac scurt, de 5-7 cm , este cel mai indicat ptr pescuitul cu momitor(naditor) !
Ptr ca momeala de la carlig sa fie cat mai aproape de naditor, adica de zona cea mai "fierbinte" din apa !