Mulinete SHIMANO BBLC sau SHIMANO ULTEGRA 10000,14000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Neamtul
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Mulinete SHIMANO BBLC sau SHIMANO ULTEGRA 10000,14000

Mesaj de Neamtul »

Eu ma refeream la xtb. Oricum, ultimele generatii de Ultegra, niciuna nu mai inspira atata incredere ca cele vechi.

norisss

Mesaj de norisss »

Neamtul scrie:Eu ma refeream la xtb. Oricum, ultimele generatii de Ultegra, niciuna nu mai inspira atata incredere ca cele vechi.
Nu crezi că este vorba de placebo, având în vedere ca, față de modelele mai vechi, ultegrele noi nu inspiră soliditate datorită greutății scăzute? Când pui un 14000 xtb ci4 pe mandrina după ce te-ai dat cu peste 800 de grame... este ca și cum arunci cu lanseta goala.

norisss

Mesaj de norisss »

Scuze pentru mesajul dublat. Se pare că Tapatalk își face de cap.

Allen, dacă apari pe aici te rog sa faci putina curățenie. Mersi.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

norisss scrie:
Neamtul scrie:Eu ma refeream la xtb. Oricum, ultimele generatii de Ultegra, niciuna nu mai inspira atata incredere ca cele vechi.
Nu crezi că este vorba de placebo, având în vedere ca, față de modelele mai vechi, ultegrele noi nu inspiră soliditate datorită greutății scăzute? Când pui un 14000 xtb ci4 pe mandrina după ce te-ai dat cu peste 800 de grame... este ca și cum arunci cu lanseta goala.
Am impresia ca Shimano a reusit sa faca mulinete atat de usoare nu numai datorita faptului ca folosesc material ci4.
Sper sa nu am dreptate. :)

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Neamtul scrie:
Am impresia ca Shimano a reusit sa faca mulinete atat de usoare nu numai datorita faptului ca folosesc material ci4.
Nu toate au Ci4, dar toate sunt usoare :)))))

norisss

Mesaj de norisss »

Allen Besnovich scrie:
Neamtul scrie:
Nu toate au Ci4, dar toate sunt usoare :)))))
Hai să nu exageram. Am avut Navi, Biomaster, BBLC, am pus mâna pe BBLC - ul nou, și nu sunt deloc ușoare. În schimb ce conține ci4 se simte la mână.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Neamtul vorbea de modelele noi, iar Navi si Biomaster nu sunt in aceasta categorie. Nu putem sa ne pronuntam cu privire la noile modele, pentru ca trebuie sa mai treaca un timp pentru a trage concluzii.

norisss

Mesaj de norisss »

Allen Besnovich scrie:Neamtul vorbea de modelele noi, iar Navi si Biomaster nu sunt in aceasta categorie. Nu putem sa ne pronuntam cu privire la noile modele, pentru ca trebuie sa mai treaca un timp pentru a trage concluzii.
Ai pus mâna pe BBLC - ul nou? Este la fel de greu ca și cel vechi. De acord că despre fiabilitate vorbim peste 1-2 ani, dar noul BBLC a fost anunțat în 2012 parcă. Eu zic că s-a cam tras deja de el în concursuri.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Da, m-am jucat putin cu el. Am pescuit atat cu el cat si cu modelul vechi, si personal nu cred ca se ridica la nivelul celui vechi. Incepand de la plasticul carcasei, aspect dar si increderea pe o inspira. Dar asta este parerea mea personala, nu o regula.

Levi

Mesaj de Levi »

Baieti, care dintre voi a demontat vreodata un xsc si un bblc? "Din mana" nu poti sa dai seama despre fiabilitatea materialelor. De ex. BBLCul foloseste rulmenti cu protectie impotriva prafului, ma refer la modele inainte de 2003, insa la multe modele noi rulmentii nu sunt protejati....

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”