Tip de momitor

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

udrzone

Tip de momitor

Mesaj de udrzone »

Salut .
Cum se numesc aceste momitoare :

1.

Imagine

2.

Imagine

Multumesc.

udrzone

Re: Tip de momitor

Mesaj de udrzone »

nu am gasit butonul edit asa ca sunt nevoit sa fac dublu-post.
Sa va spun in ce context am nevoie de aceasta informatie .

Vreau sa fac o partida de pescuit pe balta "solacolu" (in caz ca se considera reclama , rog un moderator sa stearga), iar acolo ai voie sa pescuiesti cu un singur carlig si cu "naditor pierdut" sau ceva de genul..

De unde pot achizitiona asa ceva ?

andronic cristian
Puncte: 0

Mesaj de andronic cristian »

Momitorul din fotografie este produs de Korda si se numeste: Bait-up Method Feeder
Principiul de functionare pe care se bazeaza naditorul Korda este ca atunci cand ajunge pe fundul apei, momeala sa stea invariabil deasupra. In general, naditoarele se folosesc cu momeala lipita sau incorporata in pastura si se poate intampla ca acesta sa cada in asa fel incat sa ingroape momeala sub el. Modelul Korda garanteaza ca asa ceva nu se intampla. Felul in care s-a realizat acest lucru e simplu: arcul are trei aripi, dintre care doar una a fost lestata. Momeala trebuie asezata pe partea opusa. Datorita sistemului in-line, se poate folosi foarte bine cu monturi semifixe si este compatibil cu toate tipurile de material anti-tangle de la Korda - tub, leadcore sau inaintas Safe Zone

Disponibil in 5 variante de greutate:
0.50 oz - 14g
1.00 oz - 28g
1.50 oz - 43g
2.00 oz - 56g
2.50 oz - 84g
Se poate achizitiona de la magazinele care distribuie produse Korda. Ti-as numi eu unul dar nu are contract cu acest forum.
Campion National 2010
Vicecampion National 2013

jdmishere

Mesaj de jdmishere »

:arrow:
Dragos MARDARE
CS APS

jdmishere

Mesaj de jdmishere »

ai voie sa pescuiesti cu un singur carlig si cu "naditor pierdut" sau ceva de genul..

Intr-adevar modelul din imagine este cel de la Korda insa nu cred ca ca cei de la Solacolu impun doar acest model /producator
Cred ca in special se pune accentul pe acele monturi cu momitor care ofera posibilitatea pierderii acestuia (momitorului) in cazul ruperii liniei principale sau a inaintasului
Practic montura nu trebuie sa aiba in partea superioara (deasupra momitorului) acel opritor care ar ajuta la o mai buna intepare a pestelui dar care blocheaza momitorul pe inaintas in caz de ruptura obligand pestele sa care dupa el si momitorul. Pentru a suplini utilizarea opritorului se pot folosi momitoare ``cu autointepare`` care in partea dinspre forfac dispun de un manson de cauciuc care permit blocarea vatejului in interiorul acestuia. Astfel obtii efectul de autointepare si in acelasi timp datorita faptului ca la un soc mai puternic vartejul iese din manson, nu risti ca pestele sa traga dupa el montura cu tot cu momitor in caz de rupere deoarece momitorul va aluneca pe linia principala si se va pierde. Pestele va trage dupa el doar forfacul si ceva fir de care va scapa la un moment dat
Un model ieftin si eficient-primul care imi vine acum in minte- este cel propus de dan mitranescu -vezi pe site-ul lui
Dragos MARDARE
CS APS

udrzone

Mesaj de udrzone »

jdmishere scrie:ai voie sa pescuiesti cu un singur carlig si cu "naditor pierdut" sau ceva de genul..

Intr-adevar modelul din imagine este cel de la Korda insa nu cred ca ca cei de la Solacolu impun doar acest model /producator
Cred ca in special se pune accentul pe acele monturi cu momitor care ofera posibilitatea pierderii acestuia (momitorului) in cazul ruperii liniei principale sau a inaintasului
Practic montura nu trebuie sa aiba in partea superioara (deasupra momitorului) acel opritor care ar ajuta la o mai buna intepare a pestelui dar care blocheaza momitorul pe inaintas in caz de ruptura obligand pestele sa care dupa el si momitorul. Pentru a suplini utilizarea opritorului se pot folosi momitoare ``cu autointepare`` care in partea dinspre forfac dispun de un manson de cauciuc care permit blocarea vatejului in interiorul acestuia. Astfel obtii efectul de autointepare si in acelasi timp datorita faptului ca la un soc mai puternic vartejul iese din manson, nu risti ca pestele sa traga dupa el montura cu tot cu momitor in caz de rupere deoarece momitorul va aluneca pe linia principala si se va pierde. Pestele va trage dupa el doar forfacul si ceva fir de care va scapa la un moment dat
Un model ieftin si eficient-primul care imi vine acum in minte- este cel propus de dan mitranescu -vezi pe site-ul lui

va multumesc pentru raspunsuri .

Imi poti lasa un link pe privat ?
Mai am doua nelamuriri . Aceste monturi mai dispun de vre-un sistem care se pune mondura (exact ca la bomba unde incarci bomba cu diferite "momeli")
Are acelasi sistem de prindere ca la forfac/bomba ?

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Practic montura nu trebuie sa aiba in partea superioara (deasupra momitorului) acel opritor care ar ajuta la o mai buna intepare a pestelui dar care blocheaza momitorul pe inaintas in caz de ruptura obligand pestele sa care dupa el si momitorul.
Atentie! Mai mult decat acel opritor deasupra momitorului nu trebuie sa se afle nici un fel de agrafa/vartej.
Aceste monturi mai dispun de vre-un sistem care se pune mondura (exact ca la bomba unde incarci bomba cu diferite "momeli")
Are acelasi sistem de prindere ca la forfac/bomba ?
Intrebarile sunt neclare: ce e aia "mondura"? Care se pune de montura? Daca vrei un raspuns catusi de putin care sa te ajute fii mai clar!

P.S. Scoate-ti din vocabular, cel putin cat postezi pe forum, cuvantul "bomba"! Aici e un forum pentru pescuitul catch&release ...
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

shahjaban
pescar de competitie

Mesaj de shahjaban »

[/quote]P.S. Scoate-ti din vocabular, cel putin cat postezi pe forum, cuvantul "bomba"! Aici e un forum pentru pescuitul catch&release ...[/quote]

big like :D
Dragos C. - Brasov

Digital
Pescar de competitie

Mesaj de Digital »

udrzone,
Pe scurt : legi de firul principal inaintasul textil, introduci firul textil prin tija naditorului apoi legi vartejul...asta e tot :wink:
Stima
Victor Conta
ROMANIA
Tara in care ingerii nu calca

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

ionut72 scrie:....Aici e un forum pentru pescuitul catch&release ...
Nu-i chiar asa ... aici se promoveaza in general Catch&Release, dar nu e un forum care sa impuna expres treaba asta !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”