Cum se numesc aceste momitoare :
1.

2.

Multumesc.
Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee
jdmishere scrie:ai voie sa pescuiesti cu un singur carlig si cu "naditor pierdut" sau ceva de genul..
Intr-adevar modelul din imagine este cel de la Korda insa nu cred ca ca cei de la Solacolu impun doar acest model /producator
Cred ca in special se pune accentul pe acele monturi cu momitor care ofera posibilitatea pierderii acestuia (momitorului) in cazul ruperii liniei principale sau a inaintasului
Practic montura nu trebuie sa aiba in partea superioara (deasupra momitorului) acel opritor care ar ajuta la o mai buna intepare a pestelui dar care blocheaza momitorul pe inaintas in caz de ruptura obligand pestele sa care dupa el si momitorul. Pentru a suplini utilizarea opritorului se pot folosi momitoare ``cu autointepare`` care in partea dinspre forfac dispun de un manson de cauciuc care permit blocarea vatejului in interiorul acestuia. Astfel obtii efectul de autointepare si in acelasi timp datorita faptului ca la un soc mai puternic vartejul iese din manson, nu risti ca pestele sa traga dupa el montura cu tot cu momitor in caz de rupere deoarece momitorul va aluneca pe linia principala si se va pierde. Pestele va trage dupa el doar forfacul si ceva fir de care va scapa la un moment dat
Un model ieftin si eficient-primul care imi vine acum in minte- este cel propus de dan mitranescu -vezi pe site-ul lui
Atentie! Mai mult decat acel opritor deasupra momitorului nu trebuie sa se afle nici un fel de agrafa/vartej.Practic montura nu trebuie sa aiba in partea superioara (deasupra momitorului) acel opritor care ar ajuta la o mai buna intepare a pestelui dar care blocheaza momitorul pe inaintas in caz de ruptura obligand pestele sa care dupa el si momitorul.
Intrebarile sunt neclare: ce e aia "mondura"? Care se pune de montura? Daca vrei un raspuns catusi de putin care sa te ajute fii mai clar!Aceste monturi mai dispun de vre-un sistem care se pune mondura (exact ca la bomba unde incarci bomba cu diferite "momeli")
Are acelasi sistem de prindere ca la forfac/bomba ?
Nu-i chiar asa ... aici se promoveaza in general Catch&Release, dar nu e un forum care sa impuna expres treaba asta !ionut72 scrie:....Aici e un forum pentru pescuitul catch&release ...