Sfat achizitie lansete de crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

George Raceanu
Puncte: 0

Sfat achizitie lansete de crap

Mesaj de George Raceanu »

Lanseta Shimano Alivio DX Specimen 13' 3,5lb 2 buc prêt 295 lei
Lanseta Shimano Alivio DX Specimen reprezinta o noua serie de lansete Alivio prousa de Shimano ce urmeaza standardele de constructie a modelelor anterioare cu un raport caitate/pret excelent. Cu componente si finisaje de calitate noul model DX este disponibi in 10 modele cu lungimi si puteri diferite pentru a acoperi toate cerintele pietei actuale.
* Lungime : 3,96m
* Lungime la transport:202cm
* Tronsoane : 2
* Inele : 6/Shimano Hardlite
* Carbon XT30+Geofibre
* Greutate: 437gr
* Mandrina DPS
* Putere 3.5lb/160gr
* Inel plecare 40mm
Husa pentru transport din material textil

Lanseta Daiwa Black Widow 3,90m/3,75lbs, 2 tronsoane prêt 285 lei
Seria de lansete "BLACK WIDOW" este caracterizata prin blank-ul super subtire cu greutate redusa si rezerva mare de putere pe talon. Ideala in capturarea crapilor de talie mare.
Caracteristici:
- Lungime: 3.90m
- Lungime de transport: 200m
- Greutate: 420 gr.
- Inele: TITANIUM OXIDE
- Numar inele: 6
- Test curbura: 3.75lbs

HAKUYO MTX 14 ( 3,90 M - 3,75 Lbs) Inel Plecare 40 pret 290 lei
Pe aceasta lanseta inelele , mandrina , dimensiunile cat si calitatea acestora au fost recomandate producatorului de catre Dan Mitranescu in urma mai multor teste pe blank-urile deja cunoscute de MTX.
Astfel s-a obtinut o lanseta de numai 420g, placuta in utilizare, dar in acelasi timp cu o putere remarcabila.
Acest lucru este sustinut de rezultatele concursului " HAKUYO CASTING CUP 2012 " organizat de CS Carp Zone, unde MTX14 a facut fata cu brio celor mai renumite lansete pentru distanta din pescuitul crapului , dominand podiumul la toate cele trei categorii din competitie.

CARACTERISTICI:
- LUNGIME : 3,90 cm .
- GREUTATE : 420 g .
- TRONSOANE : 2 .
- ACTIUNE : semirapida - 3,75 lbs .
- MATERIAL : carbon inalta densitate .
- INELE : SIC , plecare 40 mm sau 50 mm
- MANDRINA FUJI 18 mm
- L.TRANSPORT : 200 cm .
- HUSA : material textil .

Garantie blank 2 ani !
In aceasta garantie intra blank-urile rupte circular sustinute de testul defectoscopic ( fisuri sau depuneri inegale de carbon in sectiunea rupta).
Blank-urile care prezinta fisuri longitudinale nu beneficiaza de garantie deoarece aceste defecte apar numai in situatia lovirii lansetei sau a mufarii incorecte.
Nume utilizator schimbat din aprilie1972

George Raceanu

Re: Sfat achizitie lansete de crap

Buna ziua,

Daca ma puteti ajuta cu un sfat legat de achizitionarea unui set de 4 lansete din cele trei de mai sus.

Va multumesc,

Dan Aron

Mesaj de Dan Aron »

black widow și alivio sunt mai moi deci nu atingi distanțe mari dacă nu ești un aruncător bun. 14-le pe de altă parte te ajută mult în aruncare și contrar multor păreri nu are nici o treabă cu lipsa plăcerii în drill. nu iei lansete de crap ca să simți plăcerea drillului cu ciortani la 2 kile. eu am mtx14 de 4 ani ( sau 5, nu mai știu exact ), și mi-am făcut treaba cu ele în toate situațiile.
CS Senzor Team

darius123

Mesaj de darius123 »

Dan Aron scrie:black widow și alivio sunt mai moi deci nu atingi distanțe mari dacă nu ești un aruncător bun. 14-le pe de altă parte te ajută mult în aruncare și contrar multor păreri nu are nici o treabă cu lipsa plăcerii în drill. nu iei lansete de crap ca să simți plăcerea drillului cu ciortani la 2 kile. eu am mtx14 de 4 ani ( sau 5, nu mai știu exact ), și mi-am făcut treaba cu ele în toate situațiile.
Din contra, o lanseta moale te ajuta in lansare daca nu ai o tehnica foarte buna. Pentru a incarca optim o lanseta ca si MTX 14 ai nevoie de multa tehnica si ceva forta.

Revenind la subiect, trebuie sa sti exact ce vrei de la un echipament. Din moment ce pui Shimano Alivio pe aceiasi lista cu Mtx 14 este clar ca nu sti ce vrei.
Majoritatea o sa iti recomande Mtx 14 pentru ca este o lanseta foarte populara in Romania, este o lanseta ce se foloseste foarte mult in competitii, mai ales ca acum este la reducere...

aurelian_solomon

Mesaj de aurelian_solomon »

MTX 14 clar!!! este populara pentru ca este buna, merita toti banii, mai ales daca vreo data vrei sa pescuiesti cu momitor sau saculeti PVA!

George Raceanu

darius123 scrie:
Dan Aron scrie:black widow și alivio sunt mai moi deci nu atingi distanțe mari dacă nu ești un aruncător bun. 14-le pe de altă parte te ajută mult în aruncare și contrar multor păreri nu are nici o treabă cu lipsa plăcerii în drill. nu iei lansete de crap ca să simți plăcerea drillului cu ciortani la 2 kile. eu am mtx14 de 4 ani ( sau 5, nu mai știu exact ), și mi-am făcut treaba cu ele în toate situațiile.
Din contra, o lanseta moale te ajuta in lansare daca nu ai o tehnica foarte buna. Pentru a incarca optim o lanseta ca si MTX 14 ai nevoie de multa tehnica si ceva forta.

Revenind la subiect, trebuie sa sti exact ce vrei de la un echipament. Din moment ce pui Shimano Alivio pe aceiasi lista cu Mtx 14 este clar ca nu sti ce vrei.
Majoritatea o sa iti recomande Mtx 14 pentru ca este o lanseta foarte populara in Romania, este o lanseta ce se foloseste foarte mult in competitii, mai ales ca acum este la reducere...

Multumesc pentru raspuns dar nu am inteles nimic, daca crezi ca Shimano este din alta clasa te rog sa detaliezi, altfel ar fi mai bine sa te abtii de la comentarii.

O zi buna,

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

aprilie1972 scrie: Multumesc pentru raspuns dar nu am inteles nimic, daca crezi ca Shimano este din alta clasa te rog sa detaliezi, altfel ar fi mai bine sa te abtii de la comentarii.
O zi buna,
Raspunsurile primite sunt foarte ok. Atitudinea, in schimb, e cam problematica. Daca esti asa artagos mai bine ne spui ce n-ai inteles din acel raspuns. Fii sigur ca se vor gasi niste baieti de bine care sa-ti traduca.

Si da, Daiwa si Shimano din cerintele tale n-au nicio legatura cu MTX-ul. Poate pretul dar asta stiai deja sapand pe net. Din pacate n-ai citit tot ce-ai gasit si ai forumulat o intrebare de genul: ce sa-mi iau,mar alb, mar rosu sau un pastrnac. Zi mersi ca n-a ras (toata) lumea de tine ba chiar s-au gasit unii oameni care au incercat sa-ti raspunda la minunatia de intrebare.

Sfatul meu: ia forumul la citit, foloseste functia search daca ti se pare prea multa informatie si sigur varza din tasta ta se va clarifica si vei pune , daca e cazul, intrebari perinente nu avioane de genul celor cu care ai deschis acest topic.

Spor!.

George Raceanu

Albert scrie:
aprilie1972 scrie: Multumesc pentru raspuns dar nu am inteles nimic, daca crezi ca Shimano este din alta clasa te rog sa detaliezi, altfel ar fi mai bine sa te abtii de la comentarii.
O zi buna,
Raspunsurile primite sunt foarte ok. Atitudinea, in schimb, e cam problematica. Daca esti asa artagos mai bine ne spui ce n-ai inteles din acel raspuns. Fii sigur ca se vor gasi niste baieti de bine care sa-ti traduca.

Si da, Daiwa si Shimano din cerintele tale n-au nicio legatura cu MTX-ul. Poate pretul dar asta stiai deja sapand pe net. Din pacate n-ai citit tot ce-ai gasit si ai forumulat o intrebare de genul: ce sa-mi iau,mar alb, mar rosu sau un pastrnac. Zi mersi ca n-a ras (toata) lumea de tine ba chiar s-au gasit unii oameni care au incercat sa-ti raspunda la minunatia de intrebare.

Sfatul meu: ia forumul la citit, foloseste functia search daca ti se pare prea multa informatie si sigur varza din tasta ta se va clarifica si vei pune , daca e cazul, intrebari perinente nu avioane de genul celor cu care ai deschis acest topic.

Spor!.
Dle Albert cred ca ai o problema de adresare in primul rand, in al doilea rand o problema de scriere si nu in ultimul rand cred ca cu astfel de oameni ca tine noi care suntem varza in TEASTA si avem intrebari mai putin PERTINENTE, nu putem decat sa fim un PASTARNAC ca tine, sau PROSTANAC ( rimeaza :) ).

Puteai doar sa ramai la comentarii de bun simt nu sa jignesti.

Oricum crede-ma ca am citit pe forum mai mult ca tine si deasemnea am intrebat in vreo trei magazine ( Total Fising, Marele Pescar si Fisela) cat si la magazinul lui Dan Mitranescu si fiecare vinde ce are interesul, nu faptul ca au folosit respectivele lansete, toti te trimit la alte modele sau de ce nu iti sugereaza sa achizitionezi cate o lanseta de vreo 500 - 1000 de lei, si apoi cand faci rost de alti bani te intorci la ei si cumperi cate una ( traiasca comertul si lor sa le fie bine). Cumperi ceva ce poate pentru tine nu se potriveste, dar pentru ei aduce profit.

Pentru cei care doar vor sa-si exprime o parere si un sfat le multumesc anticipat, pentru cei care vor doar sa jigneasca le multumesc si lor, pentru timpul acordat.

Sa aveti o zi buna.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Din contra, o lanseta moale te ajuta in lansare daca nu ai o tehnica foarte buna.
Ne poti explica si cum face asta? Care ar fi principiul pe care se bazeaza afirmatia asta?

Ia 2 lansete de aceeasi lungime, una moale, parabolica si una rapida, arunca cu ele si spune-ne ce ti-a iesit! Daca reusesti sa arunci cu aia parabolica mai departe decat cu cea rapida inseamna ca esti unic ...

Pentru initiatorul topicului:
daca crezi ca Shimano este din alta clasa te rog sa detaliezi
Shimano Alivio si MTX 14 chiar sunt din alta "clasa" (in ceea ce priveste actiunea lansetei).
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

aprilie1972 scrie: Dle Albert cred ca....
Da' nea/d-na/ficior aprilie. Crezi. Nu stii nimic. Ce-ai citit si ce-ai intrebat ti-a ajutat fix la nimic. Pe langa asta esti si obraznic/obraznica.
Spor la cumparaturi pe forum.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”