Treaba cu incarcarea lansetelor e adevarata. Cu o lanseta mai moale arunc ceva mai bine(10-20m lejer). Nu ma intreba de ce, ca nu stiu raspunsul dar nu cred ca poti sa inveti sa incarci o lanseta rapida si cu tc mare, la fel de repede cum o faci cu o lanseta mai moale. Nu e vorba de plumbi, e vorba de efortul depus, de tehnica, de greutatea ansamblului si probabil o gramada de alti factori.
Cum iti explici ca arunc cu Navi + Warrior S mai mult decat arunc cu BBLC + Magic ?(si mai pot sa-ti dau cateva exemple)
nu cumva e vorba si de cat de repede cobori bratele tinand ansamblul lanseta+mulineta ? eu cu daiwa black widow si plumb de 90g ( nu radeti, la mai mult trozneste din toate incheieturile si sunt aproape sigur ca plezneste) ating maxim maxim 150-160 de metri, pe cand cu mtx 14/ beastmaster ma duc spre 170-180, iar cu classul ( si posibil alta lanseta asemanatoare ) trec si de aceasta distanta ? daca poti sa incarci lanseta, alege una rigida care-ti va aduce metri in lanseu, dar daca nu poti s-o folosesti eficient mai bine iei una mai moale pe care o poti incarca si care-ti va aduce distanta maxima pentru tine. din bw sau alivio cam oricine scoate maximul posibil, din mtx 14 sau bm lista se restrange drastic, iar din class si altele din categoria ,,grea” cred ca sunt destul de putini. eu personal nu simt ca am scos cat poate class-ul, dar mai perseverez.
toate bune si nervi putini !
Da' nea/d-na/ficior aprilie. Crezi. Nu stii nimic. Ce-ai citit si ce-ai intrebat ti-a ajutat fix la nimic. Pe langa asta esti si obraznic/obraznica.
Spor la cumparaturi pe forum.
Multumesc pentru sfaturi. Restul comentariilor sunt de prisos.
nu cumva e vorba si de cat de repede cobori bratele tinand ansamblul lanseta+mulineta ? eu cu daiwa black widow si plumb de 90g ( nu radeti, la mai mult trozneste din toate incheieturile si sunt aproape sigur ca plezneste) ating maxim maxim 150-160 de metri, pe cand cu mtx 14/ beastmaster ma duc spre 170-180, iar cu classul ( si posibil alta lanseta asemanatoare ) trec si de aceasta distanta
Pai, bun, tu nu cobori la fel e repede bratele cu toate lansetele? Si daca nu, de ce nu? Si daca da, atunci ce face diferenta?
Ultima oară modificat Mar Aug 26, 2014 8:53 de către ionut72, modificat 1 dată în total.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!
nu cumva e vorba si de cat de repede cobori bratele tinand ansamblul lanseta+mulineta ? eu cu daiwa black widow si plumb de 90g ( nu radeti, la mai mult trozneste din toate incheieturile si sunt aproape sigur ca plezneste) ating maxim maxim 150-160 de metri, pe cand cu mtx 14/ beastmaster ma duc spre 170-180, iar cu classul ( si posibil alta lanseta asemanatoare ) trec si de aceasta distanta
Pai, bun, tu nu cobori la fel e repede bratele cu toate lansetele? Si daca nu, de ce nu? Si daca da, atunci ce face diferenta?
fizic nu cred că se poate asta. cu cât e ansamblul mai greu, cu atât îl vei accelera mai greu ( diferența de câteva sute de grame chiar face diferența ). evident, depinde și de lungimea cotorului lansetei față de mulinetă - am constatat că la mtx, lansarea o fac optim cu mulineta cu piciorul între degetul mijlociu și inelar, iar la class între inelar și degetul mic ( rigiditatea lansetei necesită o pârghie mai lungă ).
cu cât e ansamblul mai greu, cu atât îl vei accelera mai greu ( diferența de câteva sute de grame chiar face diferența ). evident, depinde și de lungimea cotorului lansetei față de mulinetă
Asa ziceam si eu!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!
Dan Aron scrie:eu cu daiwa black widow si plumb de 90g ( nu radeti, la mai mult trozneste din toate incheieturile si sunt aproape sigur ca plezneste) ating maxim maxim 150-160 de metri
Dan Aron scrie:eu cu daiwa black widow si plumb de 90g ( nu radeti, la mai mult trozneste din toate incheieturile si sunt aproape sigur ca plezneste) ating maxim maxim 150-160 de metri
black widow de 3.90? multam anticipat
Trage tare militare(atentie la clavicula)!!!
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide) Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.