Sfat achizitie lansete de crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Sfat achizitie lansete de crap

Mesaj de Dan Mitranescu »

Diferenta, pe acelasi individ, intre aruncarile cu lansete de puteri diferite este data in primul rand de obisnuinta cu un anumit gen de lanseta ( moale sau tare ).
Anul acesta mi-am schimbat MTX14-le cu CLASS-ul . Am facut acest lucru pentru a castiga cativa metrii, plus alte avantaje oferite de betele tari ( nadit cu spombul mare, ... ).
Schimbarea a fost bazata numai pe teoria ca un bat tare arunca mai bine. Practic aruncam la fel ca si cu 14-le , dar "scapam" si cate una cu 10 m mai departe ( am fost in teste ).
Pescuiesc de peste 6 ani cu 14-le si mi-am format o aruncare destul de rapida ca pozitionare a lansetei ( nu stau sa o asez prea mult ). Ceva cursiv, care ma ajuta in economia concursurilor ( timp si efort diminuate ). Aruncam constant , trei zile , 170m . Cu Class-ul daca aruncam in acest stil, nu dadeam nici 170m. Trebuia sa ma concentrez cateva secunde bune la aruncare, ca sa dau mai bine, dar si asa majoritatea aruncarilor erau tot de aprox. 170m. Ma o bisnuiam cu un stil de aruncare pe care nu il stapaneam ...

In primavara , la primul concurs cu CLASS-urile , cred ca am dat cele mai multe "chiftele" din viata mea. Totusi cateva lenseuri se duceau unde nu mai aruncasem niciodata ( pe Moara - Cupa Primaverii ). Acest lucru a fost singurul care m-a facut sa le pastrez, chiar daca pescuitul pe care il faceam era un dezastru. Stiam ca daca reusesc sa ma obisnuiesc cu ele aveam de castigat.
Dupa inca cinci concursuri pot sa spun ca am ajuns sa pescuiesc cu 10m mai departe ( atunci cand am nevoie :) ).

Ce vreau sa spun cu aceasta remarca : nu mai recomandati "incepatorilor" lansete moi ( care este clar ca si in viziunea voastra sunt decat de inceput ). Pe langa costurile aferente schimbarii lansetelor , se mai obisnuiesc si prost cu aruncatul. ,

Iar cei care sunt obisnuiti cu lansete moi nu mai mergeti pe principiul hotului, care dupa ce intra in casa si isi ia un par in gura de la proprietar, iese cu mana la gura si ii spune partenerului : "intra tu , ca pe mine ma bufneste rasul " . :D

Dan Aron

Mesaj de Dan Aron »

veteranu scrie:
Dan Aron scrie:eu cu daiwa black widow si plumb de 90g ( nu radeti, la mai mult trozneste din toate incheieturile si sunt aproape sigur ca plezneste) ating maxim maxim 150-160 de metri
black widow de 3.90? multam anticipat
da, de 3.90.
CS Senzor Team

veteranu

Mesaj de veteranu »

Dan Aron scrie:
veteranu scrie:
Dan Aron scrie:eu cu daiwa black widow si plumb de 90g ( nu radeti, la mai mult trozneste din toate incheieturile si sunt aproape sigur ca plezneste) ating maxim maxim 150-160 de metri
black widow de 3.90? multam anticipat
da, de 3.90.
eu am de 3.60 si sunt curios cat se poate arunca cu ele maxim de catre cineva care stie.

Vali Vesa
pescar de competitie

Mesaj de Vali Vesa »

Dan Mitranescu scrie: ...In primavara , la primul concurs cu CLASS-urile...
Dupa inca cinci concursuri pot sa spun ca am ajuns sa pescuiesc cu 10m mai departe...
Dane, intrebarea este daca cel care vrea sa-si cumpere lansete are timp sa iasa la pescuit sau teste intr-un an cat iesi tu intr-o luna :lol:
Clubul Sportiv Ovidius Constanta

Dan Aron

Mesaj de Dan Aron »

eu am de 3.60 si sunt curios cat se poate arunca cu ele maxim de catre cineva care stie.[/quote]

depinde cât vrei să riști. dacă vrei să scoții 100% din ce pot, riști foarte mult s-o faci din mai mult de 2 elemente.
CS Senzor Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”