Shimano Big Baitrunner Ci4+XTR-A

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

rotita
Puncte: 0

Re: Shimano Big Baitrunner Ci4+XTR-A

Mesaj de rotita »

George-Alexandru scrie:Cu exceptia acestor probleme care se pot remedia cu costuri minime,in rest mulineta este vis...aseaza firul perfect si ruleaza minunat.
De acord :wink: :wink:
ACS Dudi Baits

soare_33

Mesaj de soare_33 »

George-Alexandru scrie:Cu exceptia acestor probleme care se pot remedia cu costuri minime,in rest mulineta este vis...aseaza firul perfect si ruleaza minunat.
Mmmda ......totuși cam ciudat sa dai o gramada de bani pe 4 mulinete și sa te apuci sa începi sa umbli prin ele sa schimbi șaibe , sa te întrebi dacă le-ai schimbat bine și așa mai departe.....nu prea se merita bătaia de cap. Pana la urma aceasta bătaie de cap ar fi pe banii noștri......
LogiCarp Team

Dan Arghirescu
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Dan Arghirescu »

rotita scrie:problema tamburilor o poti rezolva si pe balta cu ajutorul unei surubeltinte.
Poti detalia putin cum se poate rezolva?

Multumesc!

rotita

Mesaj de rotita »

soare_33 scrie:
Mmmda ......totuși cam ciudat sa dai o gramada de bani pe 4 mulinete și sa te apuci sa începi sa umbli prin ele sa schimbi șaibe , sa te întrebi dacă le-ai schimbat bine și așa mai departe.....nu prea se merita bătaia de cap. Pana la urma aceasta bătaie de cap ar fi pe banii noștri......
Ar trebui producatorul sa le remedieze...dar problemele se pot rezolva f rapid cu ajutorul unei surubelnite in cruce nu ai cum sa gresesti efectiv elimini/inlocuiesti saibele de pasla astfel nu mai exita frecarea care ingreuna invartirea "griparea" tamburului
ACS Dudi Baits

rotita

Mesaj de rotita »

Dan Arghirescu scrie:
rotita scrie:problema tamburilor o poti rezolva si pe balta cu ajutorul unei surubeltinte.
Poti detalia putin cum se poate rezolva?

Multumesc!
Cu ajutorul unei surubelnite in cruce desfaci suruburile care tin capacul tamburului. In interiorul tamburului se afla 6 saibe 3 de pasla si 3 de tabla intercalate intre ele elimini sau inlocuiesti saibele de pasla (eu am lasat doar cele de tabla) si ai rezolvat problema in timp f scurt. Spor la treaba!
ACS Dudi Baits

Mugurel A.

Mesaj de Mugurel A. »

Noul model Shimano Big Baitrunner Ci4+XTR-A este cel putin la fel de robust in comparatie cu vechiul model Big Baitrunner LC si are citeva facilitati in plus importante mai ales pentru cei care cauta distantele extreme in aruncare .
In afara greutatii reduse date de materialul CI4 + mulineta este prevazuta cu :
- X SHIP (rulment in punctul de sprijin al pinionului de pe ax ) - sistem care ofera o fiabilitate mai buna , putere mai mare in angrenaje si elimina jocul rotorului
- Aero Wrap II plus 2 viteze de oscilare - ceea ce asigura o asezare mult mai buna a firului pe tambur si implicit distante mai mari la aruncare
- Un sistem mai performant de cuplare - decuplare al baitrunner-ului
- noul model de tambur (prezent la toate modelele noi de Shimano ) + tambur de rezerva .
Inconvenientele semnalate legate de frana si galetul mulinetei in cazul folosirii unor fire extrem de subtiri , de 0,18 - 20 mm , nu cred ca pot fi catalogate drept probleme de fabricatie pentru ca nu vorbim de mulinete pentru feeder sau match .
Pur si simplu mulinetele nu sint concepute pentru a fi folosite cu asemenea dimensiuni de fire . Dealtfel nu cred ca exista vreo mulineta de crap cu frana micrometrica care folosita cu o lanseta cu actiune rapida si fir foarte subtire sa poata suplini in dril rezistenta redusa a firului (eventual se poate deculpa antireturul ).
Este adevarat ca facind modificarile mentionate mai sus ( inlocuirea arcului din fluturele tamburului cu o bucsa de bronz , teflon + schimbarea saibelor din pasla din tambur cu unele din teflon , textolit ) frana micrometrica devine instant drag si devine mult mai usor de folosit in astfel de situatii .
Din punctul meu de vedere nu cred ca cei care vor sa-si schimbe mulinetele cu noul model ar trebui sa aiba vreo retinere .
Toate bune !

Dan Arghirescu
Partener Crapmania.ro

Mugurel A. scrie:inlocuirea arcului din fluturele tamburului cu o bucsa de bronz , teflon + schimbarea saibelor din pasla din tambur cu unele din teflon , textolit ) frana micrometrica devine instant drag si devine mult mai usor de folosit in astfel de situatii .
Arcul trebuie schimbat neaparat cu o bucsa de bornz, teflon? Poate fi din plastic? Am vazut ca la bblc-urile vechi este din plastic...

Mugurel A.

Mesaj de Mugurel A. »

Dan Arghirescu scrie:
Mugurel A. scrie:inlocuirea arcului din fluturele tamburului cu o bucsa de bronz , teflon + schimbarea saibelor din pasla din tambur cu unele din teflon , textolit ) frana micrometrica devine instant drag si devine mult mai usor de folosit in astfel de situatii .
Arcul trebuie schimbat neaparat cu o bucsa de bornz, teflon? Poate fi din plastic? Am vazut ca la bblc-urile vechi este din plastic...
Poti folosi si plastic , atata timp cit are aceleasi dimensiuni ca si arcul pe care-l schimbi si este un plastic suficient de rezistent pentru a nu se deforma .

rotita

Mesaj de rotita »

Iti recomand sa faci bucsa din aluminiu sau alt aliaj ,am incercat si cu plastic dar daca nu e suficient de dur nu e ok. E mult mai usor si comod dintr-o teava de aluminiu poti sa iti faci cite bucse vrei... :wink:
ACS Dudi Baits

Dan Arghirescu
Partener Crapmania.ro

petre iulian scrie: .....si mai au o problema ca atunci cand ia fir pestele ,nu se aude caraitul ala cu,care suntem obisnuiti toti si te uiti ca fraierul la tambur daca se invarte si cat de tare se invarte sa sti ce viteza are pestele cand ia fir .....Aici tot o greseala din fabricatie ,ca atunci cand e tamburul gol si-l incerci se aude ceva mai slab dar cand e tamburul cu fir nu se mai aude nimic ....Cred ca au testat acel sunet cu un tambur gol ....Se remediaza si asta ca George a remediat si asta cu `caraitul dar merita oare sa cumpar un produs nou si sa incep sa fac modificari ca sa pot pescui cu ele in conditii decente ????.....
Cum ati reusit sa o rezolvati pe asta cu caraitul?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”