De acordGeorge-Alexandru scrie:Cu exceptia acestor probleme care se pot remedia cu costuri minime,in rest mulineta este vis...aseaza firul perfect si ruleaza minunat.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
De acordGeorge-Alexandru scrie:Cu exceptia acestor probleme care se pot remedia cu costuri minime,in rest mulineta este vis...aseaza firul perfect si ruleaza minunat.
Mmmda ......totuși cam ciudat sa dai o gramada de bani pe 4 mulinete și sa te apuci sa începi sa umbli prin ele sa schimbi șaibe , sa te întrebi dacă le-ai schimbat bine și așa mai departe.....nu prea se merita bătaia de cap. Pana la urma aceasta bătaie de cap ar fi pe banii noștri......George-Alexandru scrie:Cu exceptia acestor probleme care se pot remedia cu costuri minime,in rest mulineta este vis...aseaza firul perfect si ruleaza minunat.
Poti detalia putin cum se poate rezolva?rotita scrie:problema tamburilor o poti rezolva si pe balta cu ajutorul unei surubeltinte.
Ar trebui producatorul sa le remedieze...dar problemele se pot rezolva f rapid cu ajutorul unei surubelnite in cruce nu ai cum sa gresesti efectiv elimini/inlocuiesti saibele de pasla astfel nu mai exita frecarea care ingreuna invartirea "griparea" tamburuluisoare_33 scrie:Mmmda ......totuși cam ciudat sa dai o gramada de bani pe 4 mulinete și sa te apuci sa începi sa umbli prin ele sa schimbi șaibe , sa te întrebi dacă le-ai schimbat bine și așa mai departe.....nu prea se merita bătaia de cap. Pana la urma aceasta bătaie de cap ar fi pe banii noștri......George-Alexandru scrie:Cu exceptia acestor probleme care se pot remedia cu costuri minime,in rest mulineta este vis...aseaza firul perfect si ruleaza minunat.
Cu ajutorul unei surubelnite in cruce desfaci suruburile care tin capacul tamburului. In interiorul tamburului se afla 6 saibe 3 de pasla si 3 de tabla intercalate intre ele elimini sau inlocuiesti saibele de pasla (eu am lasat doar cele de tabla) si ai rezolvat problema in timp f scurt. Spor la treaba!Dan Arghirescu scrie:Poti detalia putin cum se poate rezolva?rotita scrie:problema tamburilor o poti rezolva si pe balta cu ajutorul unei surubeltinte.
Multumesc!
Arcul trebuie schimbat neaparat cu o bucsa de bornz, teflon? Poate fi din plastic? Am vazut ca la bblc-urile vechi este din plastic...Mugurel A. scrie:inlocuirea arcului din fluturele tamburului cu o bucsa de bronz , teflon + schimbarea saibelor din pasla din tambur cu unele din teflon , textolit ) frana micrometrica devine instant drag si devine mult mai usor de folosit in astfel de situatii .
Poti folosi si plastic , atata timp cit are aceleasi dimensiuni ca si arcul pe care-l schimbi si este un plastic suficient de rezistent pentru a nu se deforma .Dan Arghirescu scrie:Arcul trebuie schimbat neaparat cu o bucsa de bornz, teflon? Poate fi din plastic? Am vazut ca la bblc-urile vechi este din plastic...Mugurel A. scrie:inlocuirea arcului din fluturele tamburului cu o bucsa de bronz , teflon + schimbarea saibelor din pasla din tambur cu unele din teflon , textolit ) frana micrometrica devine instant drag si devine mult mai usor de folosit in astfel de situatii .
Cum ati reusit sa o rezolvati pe asta cu caraitul?petre iulian scrie: .....si mai au o problema ca atunci cand ia fir pestele ,nu se aude caraitul ala cu,care suntem obisnuiti toti si te uiti ca fraierul la tambur daca se invarte si cat de tare se invarte sa sti ce viteza are pestele cand ia fir .....Aici tot o greseala din fabricatie ,ca atunci cand e tamburul gol si-l incerci se aude ceva mai slab dar cand e tamburul cu fir nu se mai aude nimic ....Cred ca au testat acel sunet cu un tambur gol ....Se remediaza si asta ca George a remediat si asta cu `caraitul dar merita oare sa cumpar un produs nou si sa incep sa fac modificari ca sa pot pescui cu ele in conditii decente ????.....