Top lansete crap buget redus/ incepatori

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
sinx

Re: Top lansete crap buget redus/ incepatori

Mesaj de sinx »

Salutare tuturor,

Am nevoie sfaturi legate de achizitia unui nou set de lansete. Sunt pescar de ocazie, ma duc de 4-5 ori pe sezon cu cumnatul meu. Lansetele care le am acum sunt niste lansete cumparate acum 10 ani din Obor. Le-am cumparat din primul meu salariu :P Acum consider ca a venit timpul sa iau altele noi si sa las un copil sa se bucure de astea pe care le am acum. Ma duc la pescuit intotdeauna pe aceeasi balta, pentru ca e foarte aproape de casa. E undeva pe langa Butimanu. Sincer, nu am prins niciodata un peste mai mare de 5 kg. De obicei prind ciortani de 1-2 kg, din pacate :P. As vrea sa achizitionez 5 lansete, intrucat ma duc intotdeauna cu cumnatul meu si fiecare folosim cate doua. Una as vrea sa o am de rezerva. Bugetul este destul de restrans, undeva la 250-280 lei pe lanseta + mulineta. Dupa ce am citit zile bune pe forumuri am ajuns la concluzia ca cel mai bine ma incadrez la 3.60 din motive financiare. As prefera varianta cu 2 tronsoane.

http://danmitranescu.ro/205-481/LANSETE ... -5-lbs.php

Probabil ca la modelul asta o sa ma opresc. Acum as avea nevoie de o mulineta potrivita pentru lanseta asta si care sa nu fie mai scumpa de 100 de lei.

Initial ma gandeam la varianta asta:
http://www.crapmania.ro/cumpara/lan ... bs-3547262

insa din lipsa de informatii de pe internet am zis sa nu incerc marea cu degetul.

Credeti ca pot gasi o lanseta mai buna decat MTX8 in acelasi pret?

Va multumesc anticipat pentru efortul de a citit si eventual de a ma sfatui.

O zi buna va doresc,
Iulian

pokemonu
pescar de competitie
Puncte: 0

Mesaj de pokemonu »

La FFB Claumar au niște reduceri ff bune la Cormoran. Sunt niște lansete ff bune
Dar cred ca mtx 8 e mai bun, o alternativa viabila mai este FL Strategist

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 2
"Când ești mort, nu știi că ești mort. Pentru ceilalti e trist. La fel și când ești prost..." Philippe Geluck

sinx

Mesaj de sinx »

La mulineta ma gandeam la asta:

http://fishexpert.ro/mulineta_energotea ... 0/3130.htm

Este decenta pret/calitate? Sau exista si alte variante mult mai bune?

Pokemonu, mersi de raspuns.

Astept si alte pareri...

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut.

Mtx8 este o lanseta buna, fara prea multe pretentii, dar te va sluji mult si bine daca ai grija de ea.
Nu iti recomand insa mulineta despre care vorbeai mai sus. E o mulineta ieftina, de plastic, vanduta la supra pret.

Recomandarea mea ar fi sa mai strangi ceva bani, pentru Okuma Longbow 650 sau 660 (difera doar capacitatea de fir care intra pe tambur). Am pescuit 2 sezoane cu ele, nu am avut probleme tehnice, chiar am desfacut una din ele din curiozitatea mea pentru mecanismul mulinetelor, si am ramas placut impresionat. Este full metal interiorul, fara piese din plastice care sa cedeze.

Mai bine cumperi ceva mai scump si bun, din prima, decat sa le schimbi in fiecare sezon... si vei cheltui mai mult.
Orice ai alege, iti doresc fir intins !

sinx

Mesaj de sinx »

Salut Allen,

Mersi pentru raspuns. Pana acum am citit numai de bine despre MTX8/9.

Din pacate, desi poate suna ciudat, 170 de lei pentru mulineta mentionata de tine este peste bugetul de care dispun :( Daca ai putea recomanda totusi ceva in 100 de lei, ti-as fi recunoscator. Stiu ca o sa cumpar probabil altele in viitorul apropiat, insa pe de alta parte, pe cele chinezesti le am de 10 ani si inca functioneaza fara probleme.

Stima,

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Ia-ti Okuma Longbow 665 sh ! Am de ani buni Longbow-uri si merg fara probleme. Prima data am avut un set second hand care a fost folosit vre-o 3-4 sezoane in delta, apoi mi-am luat un set nou si in prezent am tot 6 bucati luate anul acesta sh si merg foarte bine. Le gasesc folosite dar in stare buna la 100lei.
Crede-ma ca nu gasesti mulineta mai buna in banii astia ! E cu doua clase peste orice stift din piata !

sinx

Mesaj de sinx »

Ok, o sa ma uit dupa oferte SH. Iau lansetele noi si mulinetele SH. Acum problema este ca nu sunt cel mai priceput dintre priceputi si mi-e sa nu ma pacaleasca si sa imi dea unele in stare nu tocmai buna. La ce ar trebui sa ma uit? Cum imi pot da seama in afara de aspect?

gl10cyp

Mesaj de gl10cyp »

Ai putea sa incerci Baracuda HT860, eu mi-am luat 3 buc pt. MTX 8, sunt multumit, mai ales ca si eu pescuiesc la fel de des ca si tine, nu am avut probleme cu ele. Ar fi o varianta viabila pentru pretul respectiv. O poti gasi la 100 lei.
Si are tambur Long Cast, te ajuta in lansari.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Din pacate, desi poate suna ciudat, 170 de lei pentru mulineta mentionata de tine este peste bugetul de care dispun :(

Renunta la "ansamblul de rezerva" (eu unul pescuiesc de 17 ani la crap si n-am simtit niciodata nevoia de o lanseta "de rezerva") si cei 280 lei, impartiti la 4, iti dau exact diferenta de 70 lei necesara! :)

Pare greu de crezut, dar aproape fiecare pescar face acesta greseala: isi ia la inceput scule cat mai ieftine, pe masura ce trece timpul (destul de repede daca nu e tembel absolut) castiga abilitati si experienta si, ca atare, isi da seama la fel de repede ca are nevoie de alte scule, mai performante. Si asa pierde o gramada de bani.

P.S. Suntem la sfarsit de sezon. Nu te grabi, mai poti pescui foarte bine 2 luni cu ce ai! Iarna gasesti mult mai multe oferte (inclusiv sh).
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

sinx

Mesaj de sinx »

Pana la urma am luat MTX 8 3.6 m si mulinete Hakuyo XY7000. O lanseta a fost 150 lei si o mulineta a fost 100 lei. Le-am luat de la Dong din Dragonul Rosu. Am cumparat si un set de avertizori si ieri le-am facut proba. Lansetele s-au comportat bine insa pestele nu s-a conformat :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”