Allen Besnovich scrie:Staticyoo scrie:Sa nu ma certati

)) da am plantat
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nu te cert, pentru ca ultima data si eu am pescuit plantat acolo. Eram doar curios, daca tot in padure mananca.
Referitor la cealalta parte a discutiei, eu personal nu cred ca pestele mananca in malul opus din cauza barcutelor ci din cauza ca acolo este foarte liniste. Pescuiesc la Bulzesti de multi ani, cred ca este prima balta unde am pescuit vreodata la crap, si pe atunci nu se planta, si surpriza: tot in malul opus prindeai.
Acum, tinand cont de faptul ca malul celalalt este momit constant, e si normal ca acolo sa ai cele mai multe trasaturi.
asa este, perfect adevarat, nu are nicio treaba (pestele) ca duceti sau nu cu barcuta monturile, conteaza nadire grupata si lansat chiar pe patul de nada sau pe langa el. Eu nu am pescuit niciodata cu barcuta acolo, am balizat, am nadit si lansat aprox. la 15-20m de malul opus, acest procedeu nu m-a dezamagit niciodata, dar conteaza si cu ce nadesti, cu cat nadesti si cate zile stai. Partidele mele acolo nu sunt sub 3 zile si totdeauna crapii peste 9 kg i-am prins spre final (e si normal dupa ce "pleaca" ciortanul)
asadar nu va mai certati pt ca ambele metode sunt bune, conteaza altceva, linistea, balta este foarte mica si orice zgomot pe mal este simtit de crap.
de ex. am facut anul trecut o partida acolo incepand de miercuri pana duminica (am luat si weekendul pt ca am fost doua famiilii, barbatii de miercuri si sotiile in weekend) loc de pescuit casuta pescarului lansat pe directia foisorului in fata 2 lansete pe pat de nada balizat si celelalte 2 lansete una in stanga balizei si alta in dreapta (le modificam cand in fata cand in spate dupa cum raspundea pestele), dupa doua zile, joi si vineri de trasaturi constante si cu pesti cu medie de peste 4kg, sambata au inceput sa vina "prajinarii" cu harmalaie cu forfota pe mal si colac peste pupaza paznicul duce pe unii pe malul de vizavi, din momentul acela s-a stricat tot, nu au mai fost trasaturi si nu numai la mine ci la toti pescarii de pe "plaja" pt ca echipa de prajinari a venit la mine prima data si dupa ce i-am gonit s-au dus spre coada lacului luand la mana toate locurile unde se pescuia pana in dreptul cabanei mari (toti pescarii i-au luat la injuraturi), oricum nu s-a mai prins nimic mi-am strins sculele si am plecat suparat pe Sorin, dar totodata am inteles ca acolo nu prea ai ce cauta in weekend, decat la gratar
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein