Salut.
Tinand cont de faptul ca ai precizat ca vrei sa pescuiesti in Delta Dunarii, recomandarea mea ar fi Shimano Big Baitrunner LC, modelul vechi.
Angrenajul este dintr-un material superiorul celui de pe ULTEGRA XTB, iar frana este mai puternica.
Despre Ryobi nu-ti pot spune nimic, nu am folosit niciodata.
Eu am pescuit 2 ani cu ryobi şi mi s-a părut o mulineta buna. Se mişcă foarte uşor, are nişte tamburi din aluminiu destul de mari, este foarte uşoară. Nu are baitruner, dar i-am pus o saiba la tambur şi am rezolvat problema cu frână rapidă. Acum am shimano bbrlc modelul vechi, pe care o ştiţi toţi. Ca sa păstrez comparaţia între maşini, eu aşi zice ca ar trebui sa comparăm toyota sau mazda sau honda cu audi sau BMW.
Comparatile astea sunt putin false. Decat un model low cost de la Shimano, mai bine un model de top de la Ryobi, Am avut mulineta Ryobi Proskyer(argintie) si am fost multumit de ea, foarte robusta.Am tras de ea si la dunare fara nici un fel de probleme. Aseza mult mai bine firul ca si Shimano Ultegra(XSB).Shimano este superioara la frana si la finetea cu care rula mulineta.
La aceiasi bani(450 ron), clar ca alegerea este Shimano Ultegra, dar trebuie sa comparam preturile la mulinetele noi.In 450 ron, m-as gandii daca sa aleg Ryobi noua sau Aerlex,Beastmaster,etc.
Ultegra 5500 la Dunăre...pentru feeder
Am avut proskyer si raportul ala mic de recuperare chiar ii da putere. Mulinete bune, marca nu e deloc de neglijat. Uitati-va puțin ce somni se scot cu applause, zauber sau arctica, modele de mărimea 4000
As lua oricând proskyer decat beastmaster sau orice daiwa din gama medie, ca sa nu mai vorbim de cele low cost
Dar, daca mi-aș lua ceva special pentru Dunăre, alea ar fi shimano baitrunner 6500, 4500...sau bblc, iar cu doua seturi de tamburi de rezerva am rezolvat si pescuitul pe balta, si pescuitul la somn, chiar sunt universale mulinetele astea
Nici penn-urile nu sunt deloc de neglijat, mai ales la 65-70 de euro cat găsești un slammer 560...iar astea nu au moarte. Si nici peste să-i puna problema