Xs1 Intensity vs Abisfer 35

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

gabi1
Veteran
Puncte: 0

Re: Xs1 Intensity vs Abisfer 35

Mesaj de gabi1 »

Asterix scrie:Abisfer 35 este o lanseta relativ moale, foarte placuta in drill dar cu care nu poti sa atingi distante considerabile.
XS1 este o lanseta mai puternica dar totusi foarte placuta in drill.
Personal am pescuit cu Abisfer 35 si am testat 12 ore si XS1 dupa care am testat si am ramas in posesia modelului Supresa care este la fel de placuta in drill doar ca in comparatie cu celelalte doua modele are o actiune ceva mai rapida si este si ceva mai ieftina.
XS1 Intensity are actiune semirapida, Supressa are actiune medie, nu vad cum ar fi mai rapida Surpressa.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

vali003

Mesaj de vali003 »

Abisfer 35 este cu actiune rapida ,greutatea optima a plumbului 115-120 gr. foarte placuta in aruncari dar si in drill.
aveti un video cu Abisfer 35 - https://www.youtube.com/watch?v=n5_4rOj ... K79fcREUZQ

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

vali003 scrie:Abisfer 35 este cu actiune rapida ,greutatea optima a plumbului 115-120 gr. foarte placuta in aruncari dar si in drill.
aveti un video cu Abisfer 35 - https://www.youtube.com/watch?v=n5_4rOj ... K79fcREUZQ
iti garantez ca cu un peste de 5 kg abia stramba din nas :wink:
catch&release

Alex_Sebastian

Mesaj de Alex_Sebastian »

Ungureanu Bogdan scrie:
vali003 scrie:Abisfer 35 este cu actiune rapida ,greutatea optima a plumbului 115-120 gr. foarte placuta in aruncari dar si in drill.
iti garantez ca cu un peste de 5 kg abia stramba din nas :wink:
bogdan pentru mine ai fost prea subtil, adica nici primul inel nu se indoaie la un peste de 5 kg ?

vali003

Mesaj de vali003 »

Astazi merg cu un grup de prieteni la casting ,vor fi trei lansete custom made in incercari
Century FMA 13 ft. ,3,5 lb
Free Spirit HI-S-IVE 13 ft. ,3,5 lb
Abisfer DD35 13 ft. ,3,5 lb vom face ceva fotografii dar si filmari ,am sa revin cu informatii .

vali003

Mesaj de vali003 »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E2p5_swd ... e=youtu.be[/youtube] un cast cu Abisfer DD35 ,13 ft. ,3,5 lb.
5.JPG
5.JPG (152.07 KiB) Vizualizat de 1711 ori
8.JPG
8.JPG (156.48 KiB) Vizualizat de 1711 ori

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Vali, ce lanseta avea colegul tau ?

vali003

Mesaj de vali003 »

Un bat American St.Croix ,nu cine stie ce .

btortic

Mesaj de btortic »

Ceva rezultate ?

silviu_florescu

Mesaj de silviu_florescu »

Intervin si eu, nu pentru a-mi face reclama la betele mele sau antireclama celorlalte, ci doar pentru a spune cateva detalii despre Abisfer DD35.
Pe langa asta, am fost rugat s-o fac..

Asa cum i-am ales si numele (DD = Drill & Distanta), lansteta am vrut-o a fi una universala, cu rezultate onorabile atat in aruncat la distanta, cat si in lupta cu pestele (inelele sunt puse atent pe partea moale a blankului incat sa fie tare in aruncare si moale in drill).

E drept, nu este o lanseta de distanta extrema pentru cei mai experimentati, pentru ca are si ea limitele ei (putere de 3,5 lbs).
Dar pentru majoritatea (care doresc si placere in drill) poate fi mai folositoare decat una mai rigida deoarece suplineste lipsa tehnicii.

Actiunea este rapida, cu rezerva de putere, adica se indoaie in principal de la varf si poate lucra pe toata lungimea cand este supusa lanseurilor in forta.
Sentimentul pe care il ai la prima atingere este unul de fragilitate datorita greutatii reduse si inelelor usoare, subtiri si fara ceramica care modifica mult revenirea varfului. Abia dupa ce o testezi si inveti iti dai seama de ce poate.

Pentru cei care au de gand sa le foloseasca in combinatie cu mulinete medii (tambur nu foarte mare in diametru) si fire subtiri (sub 0,30) recomand inelul de plecare de 40. Pentru o mai mare versabilitate, e bine de 50. Oricum, ambele sunt puse cat mai sus, aproape de imbinare, acolo unde am facut si ramforsarea din matisaj (mai lunga, pentru a pastra blankul rigid si pe portiunea unde este subtiat pt a intra in varf).

Un plus fata de lansetele de serie ar fi si distanta la care pozitionez mandrina, in functie de mana pescarului.
Optional, se mai pot alege culorile atei de design la matisaj (se pot face pe toate culorile swingerilor, sau tricolorul), se pot personaliza cu numele, alege diferite tipuri de mandrine, inele sau manere..

Facand o paranteza, o lanseta arunca mai mult cu cat este mai rigida si are revenire mai rapida, bineinteles, sa poata fi incarcata corespunzator.
Pentru cei cu nevoi mai mari am Long Range 42 (4,2 lbs), iar pentru cine poate cu adevarat exista Potential (5lbs). Sau Spodul SD 55 (5,5lbs).
Evident, placerea drilului scade pe masura ce creste puterea, numai ca astea au actiune semirapida, adica mai prietenoasa. Altfel, la puteri asa mar ar fi fost greu de folosit.
Ca in orice domeniu, trebuie facute compromisuri.. Nu poti avea masina de raliu cu un consum mic :D

PS: am auzut de bine si de intensity, am pus si mana pe una. La prima impresie.. se tine bine. Cu prima ocazie am s-o testez. Oricum, sentimentul e diferit.. eu nu as mai pune inele cu ceramica pe nicio lanseta, dar daca vrea clientul..

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”