Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Cu meniunea ca Shimano Beastmaster BX are actiune rapida si din pucntul meu de vedere se descurca mai mult decat binisor in drill.andycyo scrie:Sal all,
Ieri am fost pe Moara Vlasiei si am avut ocazia sa fac comparatie intre doua tipuri de lansete: ale mele 3,9m ,3,5 lb aciune parabolica si ale prietenului meu FCS; Simano Beast Master 3,9m, 3,5 lb actiune semirapida.
Comparatiile facute , vreau sa le distribui mai departe, acelora care sunt in dilema alegerii tipului de lanseta.
In filmuletele de mai jos se vad clar actiunile lansetelor.
Concluziile personale, neavizate de altfel , sunt urmatoarele:
Lanseta semirapida (Beast-ul in cazul de fata)
- o lanseta care te solicita
- poti lansa momitore la o distata mare
- se descurca binisor in drill
- nu as folosi-o daca nu abordez pescuitul la momitor si distanta
Lanseta parabolica
- o lanseta care te limiteaza
- ofera o senzatie deosebita in drill
- nu o vad ca optiune celor care doresc sa pescuiasca in regim competitional
- este o lanseta permisiva, care te ajuta / iarta in invatarea tehnicii corecte de aruncare la distanta
Comparatiile facute , nu sunt generale, sunt doar intre lansetele folosite de mine.
https://www.youtube.com/watch?v=lmb4EVx ... hbB80OzASA
https://www.youtube.com/watch?v=epWdKkq ... SA&index=1
Aruncarea nr.2 a fost oarecum exagerata, le-am fortat mai mult decat era nevoie.osc1or scrie:Dupa parerea mea aruncarea nr. 2 este complet ratata. Oricat de parabolica ar fi lanseta nu are voie sa atinga apa cu varful.
Si eu am beastmaster 3.90m 3.5 lbs si invat usor usor sa scot untul din ele desi la primele aruncari imi cam dadeau in nas.
Mai folosesc din cand in cand, ca lansete de rezerva, baracuda competition, 3.90 3,75lbs (care sunt mult mai "placute in drill") dar nu dau cu varful in apa nici o data.
Zice bine cine zice ca lanseta trebuie sa fie placuta in drill, dar trebuie sa si ai cu ce sa faci drillul)
evIdEnT.CRAPULL scrie:Are o actiune foarte bUNA
Nu exista lanseta cu actiune parabolica ...Actine lanseta semirapida vs parabolica
gabi1 scrie:evIdEnT.CRAPULL scrie:Are o actiune foarte bUNA