Sorin Daringa scrie:Prowess fara doar si poate.Eu am hakuyo copia si prietenul meu are Prowess.
Asemanari..la fel dar daca te uiti mai atent sunt cateva diferente
-la prowes setul de picioare mari in plus,lungime desfacut pana in 190cm,

,suruburile de la picioare din bronz buzz-barii muult mai solizi si poate fi folosit pt 3 lansete sau pt 4 nu tre sa tai niturile ca sa modifici posturile,bucsa rapida pt infiletarea avertizorilor,nu mai necesita adaptori.
-la hakuyo buzz barii mult mai subtiri,ca sa modifici posturile tre sa tai niturile de la bucse,suruburile in care vin infiletate picioarele din metal care ruginesc dupa prima ploaie,probleme la desfacut picioarele ma refer aici cand le lungesti sau le strangi,,...scapa sau se blocheaza pe o pozitie,lungime desfacut 130 cm.
Ca si pret apropiate depinde pe unde ai prieteni
In rest timp de montat demontat la fel amndoua maxin 2 min.
O sa incerc intr-o zi cand am timp sa fac poze la cele 2 unul langa altul.
Asta e Hakuyo..
Imi spun si eu parerea :
-Ambele se lungesc la fel , adica 136 cm . ( Unul apare cu descrieri de 190 cm datorita picioarelor mai lungi , nu ca referire la distanta dintre posturi ).
- buzz-barii sunt la fel ca dimensiuni. Poate modelele mai vechi sa prezinte diferente, dar nu cred ... Oricum , rigiditate maxima.
- la Hakuyo posturile sunt fixe, pe stift si nu pe surub . Am ales ca cei peste 95% din cei care folosesc acest rod pod, sa nu aiba probleme cu rasucirea posturilor in timpul folosirii, in detrimentul celorlalti care vor sa il adapteze pentru trei posturi. Cred ca si Prowess are acelasi sistem pe modelele recente. Cine doreste totusi poate sa il adapteze si pe acesta. Singura problema ramane la cei care astazi pescuiesc cu trei lansete si maine cu patru ...
- Picioarele nu functioneaza corect numai daca prind anumite impuritati la interior. Valabil la ambele modele. Problema se rezolva imediat prin desfacerea sistemului si simpla curatare. Sunt identice si astea.
-Surubul de prindere a picioarelor la Hakuyo este din alama si nu are cum sa rugineasca. Surubul lateral ( de fixare a surubului de alama) este din otel bromat si poate sa prezinte urme de rugina. Nu stiu cum este la Prowess ( mai mult ca sigur ca este tot asa ), dar este ultima grija pe care poate sa o aiba cineva la un rod-pod. ( pentru cine cauta nod in papura si stiftul de fixare a posturilor este tot din otel si poate sa rugineasca

)
- Contrapiulita nu tine loc de prelungitor sau de conector rapid. Pe Hakuyo nu exista, deoarece am considerat mult mai utila folosirea conectorilor. Nici Prowess-ul nu are contrapiulita pe toate modelele.
P.S. Pretul in magazin include transportul la cel de la Hakuyo.