Sugestie rod pod

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

cristi30
Puncte: 0

Re: Sugestie rod pod

Mesaj de cristi30 »

Chryys scrie:Am inteles, multumesc frumos de informatii, picioarele mari nu ma prea interesau, nu-mi place sa par ciudatul de pe balta, dar probabil ca le cumparam separat si la hakuyo sa am setul complet.

Afara am gasit cu tot cu transport la 856 lei Prowess.
Atunci ia ti Prowess, nu mai sta pe ganduri

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

mimisikuuu

Mesaj de mimisikuuu »

Prowess, acelasi pret dar ai picioarele lungi incluse, se extinde mai mult decat Hakuyo si se poate folosi cu 3 sau 4 posturi

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Sorin Daringa scrie:Prowess fara doar si poate.Eu am hakuyo copia si prietenul meu are Prowess.
Asemanari..la fel dar daca te uiti mai atent sunt cateva diferente
-la prowes setul de picioare mari in plus,lungime desfacut pana in 190cm, :shock: ,suruburile de la picioare din bronz buzz-barii muult mai solizi si poate fi folosit pt 3 lansete sau pt 4 nu tre sa tai niturile ca sa modifici posturile,bucsa rapida pt infiletarea avertizorilor,nu mai necesita adaptori.
-la hakuyo buzz barii mult mai subtiri,ca sa modifici posturile tre sa tai niturile de la bucse,suruburile in care vin infiletate picioarele din metal care ruginesc dupa prima ploaie,probleme la desfacut picioarele ma refer aici cand le lungesti sau le strangi,,...scapa sau se blocheaza pe o pozitie,lungime desfacut 130 cm.
Ca si pret apropiate depinde pe unde ai prieteni :wink:
In rest timp de montat demontat la fel amndoua maxin 2 min.
O sa incerc intr-o zi cand am timp sa fac poze la cele 2 unul langa altul.
Asta e Hakuyo..
Imi spun si eu parerea :
-Ambele se lungesc la fel , adica 136 cm . ( Unul apare cu descrieri de 190 cm datorita picioarelor mai lungi , nu ca referire la distanta dintre posturi ).
- buzz-barii sunt la fel ca dimensiuni. Poate modelele mai vechi sa prezinte diferente, dar nu cred ... Oricum , rigiditate maxima.
- la Hakuyo posturile sunt fixe, pe stift si nu pe surub . Am ales ca cei peste 95% din cei care folosesc acest rod pod, sa nu aiba probleme cu rasucirea posturilor in timpul folosirii, in detrimentul celorlalti care vor sa il adapteze pentru trei posturi. Cred ca si Prowess are acelasi sistem pe modelele recente. Cine doreste totusi poate sa il adapteze si pe acesta. Singura problema ramane la cei care astazi pescuiesc cu trei lansete si maine cu patru ... :)
- Picioarele nu functioneaza corect numai daca prind anumite impuritati la interior. Valabil la ambele modele. Problema se rezolva imediat prin desfacerea sistemului si simpla curatare. Sunt identice si astea.
-Surubul de prindere a picioarelor la Hakuyo este din alama si nu are cum sa rugineasca. Surubul lateral ( de fixare a surubului de alama) este din otel bromat si poate sa prezinte urme de rugina. Nu stiu cum este la Prowess ( mai mult ca sigur ca este tot asa ), dar este ultima grija pe care poate sa o aiba cineva la un rod-pod. ( pentru cine cauta nod in papura si stiftul de fixare a posturilor este tot din otel si poate sa rugineasca :wink: :D )
- Contrapiulita nu tine loc de prelungitor sau de conector rapid. Pe Hakuyo nu exista, deoarece am considerat mult mai utila folosirea conectorilor. Nici Prowess-ul nu are contrapiulita pe toate modelele.

P.S. Pretul in magazin include transportul la cel de la Hakuyo.

Dan Mitranescu
Veteran

mimisikuuu scrie:Prowess, acelasi pret dar ai picioarele lungi incluse, se extinde mai mult decat Hakuyo si se poate folosi cu 3 sau 4 posturi
Nu se extinde mai mult !
Nu este acelasi pret. Si cel de la Hakuyo costa 450 lei ... in China. :wink: :D
Doua lucruri se pot compara sub aceleasi aspecte.
In tara nu costa la fel cele doua modele.
Adusul de afara implica anumiti factori ce cresc valoarea produsului. Aici ma refer la timp , riscuri de transport, garantie , ...
Ultima oară modificat Mar Noi 11, 2014 12:12 de către Dan Mitranescu, modificat 1 dată în total.

mimisikuuu

Mesaj de mimisikuuu »

Prowess varianta dupa 2013, cea cu buzzbari cu 3 sau 4 posturi se extinde pina la 170 cm si nu 136 plus ca la aceeasi bani are si picioarele lungi cat si transportul dupa cum spune si userul

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Dan Mitranescu scrie:
Imi spun si eu parerea :
-Ambele se lungesc la fel , adica 136 cm . ( Unul apare cu descrieri de 190 cm datorita picioarelor mai lungi , nu ca referire la distanta dintre posturi ).
- buzz-barii sunt la fel ca dimensiuni. Poate modelele mai vechi sa prezinte diferente, dar nu cred ... Oricum , rigiditate maxima.
- la Hakuyo posturile sunt fixe, pe stift si nu pe surub . Am ales ca cei peste 95% din cei care folosesc acest rod pod, sa nu aiba probleme cu rasucirea posturilor in timpul folosirii, in detrimentul celorlalti care vor sa il adapteze pentru trei posturi. Cred ca si Prowess are acelasi sistem pe modelele recente. Cine doreste totusi poate sa il adapteze si pe acesta. Singura problema ramane la cei care astazi pescuiesc cu trei lansete si maine cu patru ... :)
- Picioarele nu functioneaza corect numai daca prind anumite impuritati la interior. Valabil la ambele modele. Problema se rezolva imediat prin desfacerea sistemului si simpla curatare. Sunt identice si astea.
-Surubul de prindere a picioarelor la Hakuyo este din alama si nu are cum sa rugineasca. Surubul lateral ( de fixare a surubului de alama) este din otel bromat si poate sa prezinte urme de rugina. Nu stiu cum este la Prowess ( mai mult ca sigur ca este tot asa ), dar este ultima grija pe care poate sa o aiba cineva la un rod-pod. ( pentru cine cauta nod in papura si stiftul de fixare a posturilor este tot din otel si poate sa rugineasca :wink: :D )
- Contrapiulita nu tine loc de prelungitor sau de conector rapid. Pe Hakuyo nu exista, deoarece am considerat mult mai utila folosirea conectorilor. Nici Prowess-ul nu are contrapiulita pe toate modelele.
Dane nu am nici un interes o spun de la inceput.De atatea ori ti-am cerut un sfat si nu ai ezitat sa mi-l dai.Dar acum e pe probate cu cele 2 fata in fata.Eu am hakuyo si prietenul prowess.Sunt diferente.Se vad in poze.Daca ai modelul cu suruburi de alama astept un bay-back :wink: .Buzz-barii sunt identici ca lungime dar bara de sustinere e un pic mai groasa la prowess.Nu spun ca hakuyo e un rod-prost e foarte bun in banii lui...dar la aceiasi bani prowess ofera ceva in plus.Eu doar am vrut sa ajut omul cu o informatie ca stim cu totii cat de mult face sa vezi un produs inainte sa-l cumperi.
Fişiere ataşate
IMG_0097.JPG
IMG_0097.JPG (102.36 KiB) Vizualizat de 1285 ori
surub prowess (1).JPG
surub prowess (1).JPG (57.5 KiB) Vizualizat de 1285 ori
surub hakuyo.JPG
surub hakuyo.JPG (236.14 KiB) Vizualizat de 1285 ori
IMG_0095.JPG
IMG_0095.JPG (71.85 KiB) Vizualizat de 1285 ori
IMG_0096.JPG
IMG_0096.JPG (231.96 KiB) Vizualizat de 1285 ori
IMG_0099.JPG
IMG_0099.JPG (242.9 KiB) Vizualizat de 1285 ori
Imagine

adrianmihai

Mesaj de adrianmihai »

De ce as prefera sa mai platesc si un set de conectori rapizi si sa imi joace de noi sau in timp ? Cand e mult mai simplu cu acele bucse rapide care elimina orice joc ?

Dan Mitranescu
Veteran

@ Sorin
Inseamna ca sunt diferente chiar si intre modelele scoase de Prowess. Ma refer la lungime.
Oricum nu stiu pentru ce se lungeste atat, dar chiar nu am mai vazut modelul in cauza.
In mai multe descrieri, pe site-uri diferite, Prowess are deschiderea tot de 136 cm. ( arhi suficienta ) ...

Totusi nu vad argumente concrete in favoarea Prowess . Si ai cuvantul meu ca vorbesc strict din punct de vedere pescaresc , nu comercial.
Pe cel de la Hakuyo nu am avut niciodata nevoie sa il desfac la maximum, strans este mai mic la transport decat modelul expus, buzz-bar-ul sa vrei sa il indoi si nu se misca, piesele de conectare identice, picioare identice, fixarea posturilor cu stift chiar o apreciez pentru ca daca se roteste fiecare senzor asa cum se rotesc celelalte piese prinse cu surub :wink: chiar este o problema. In rest nu stiu ...

Uite un Hakuyo la lucru : :D
https://www.youtube.com/watch?v=_Q7SJM-ZZdg
Nu stiu ce i se poate reprosa ca stabilitate.

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

De acord cu tine.E stabil,functional si aratos.Dar eu ce am vrut sa arat sunt doar diferentele (unele poate chiar insesizabile) intre cele 2 modele.
Off topic....sunt foarte curios de calitatea plasticului(sistemul de prindere de rod pod ,nu capul) de la noile swingere MKM3.De asta am si ezitat sa-mi comand pana acum.Pt ca nu am vazut nici unul live.Poate ai timp si evidentiezi prin niste poze treaba asta.
In rest ai doresc userului care a deschis topicul sa faca alegerea cea mai inteleapta la alegerea rod-podului.Numai bine.
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”