Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curios.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

dyna
Puncte: 0

Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curios.

Mesaj de dyna »

Am deschis subiectul pentru ca sunt curios de ce se folosesc lansete f puternice (de 3.5-4 lbs) in pescuitul la crap.!!!Vreau sa veniti cu amanunte( pescuit in agatatura,controlul pestelui,presiune asupra pestelui...).Ma intereseaza doar pareri despre lansete de la actiune progresiva in sus.

dyna

Re: Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curio

Mesaj de dyna »

Ma intereseaza si parerile pescarilor consacrati.Multumesc.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

In primul rand pt distanta.
Critic echilibrat

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Poate fi o intrebare capcana pentru pescari care spun lucruri "trasnite"... :roll: :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

dyna

Mesaj de dyna »

Dc pentru distanta?...Eu cred ca se poate arunca f departe si cu niste lansete de 2.75-3 lbs.Alte pareri?....nu am spus ca lansetele de 3.5-4 lbs nu ar fi mai bune....vreau ceva detaliat... polemici:p

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

dyna scrie:Am deschis subiectul pentru ca sunt curios de ce se folosesc lansete f puternice (de 3.5-4 lbs) in pescuitul la crap.!!!Vreau sa veniti cu amanunte( pescuit in agatatura,controlul pestelui,presiune asupra pestelui...).Ma intereseaza doar pareri despre lansete de la actiune progresiva in sus.
Lansetele de 3,5-4 lbs nu sunt "foarte puternice". La "foarte" se incadreaza mai bine spodurile.
Lansetele de 4 lbs , sa zicem, nu se pot compara intre ele , darmite sa le mai comparam cu altele de alta putere.
O lanseta nu este nevoie sa fie numai puternica. Sa fie" foarte buna" trebuie sa fie si usoara.
De ce o lanseta puternica ? Pentru a acoperi cat mai multe metode din pescuit.
- distanta,
- monturi grele ,
- momitoare mari ,
- saci solubili mari , ( pescuit la 100 m in agatatura cu saci mari, fire de 0,40 - https://www.youtube.com/watch?v=Xx7GoETiNSg )
- plumbi grei pentru situatii de ape curgatoare,
- nadit cu bulgari mari sau cu spombul.
- control mai sigur in drill ; ( minutul 4 in videoclipul de mai sus )
- pompaj mai amplu pe recuperarea pestilor .
- rezistenta superioara atat in aruncare cat si la mici accidente.
- si cel mai important, sa evitam accidente ce pot termina brusc partida de pescuit si anume : In momentul in care incercam sa aruncam mai departe , sa nu ne infigem acul de la montura in fund.

vasea

Mesaj de vasea »

Si eu am avut 4 lansete saenger anaconda de 2,5 lbs de 3,6m care erau niste bijuterii, cand am simtit nevoia unor lansete mai solide, un pic mai rigide pentru ca vroiam sa pescuiesc la distante mai mari cu plumbi mai grei fara a forta prea mult am ales lansete de 3.9m 3.5 lbs, mai solide si rigide dar de curand am ajuns la concluzia ca imi trebuie bete si mai tari deoarece nu toate lansetele de 3.5 lbs sunt la fel si am trecut la bete semirapide. Cred ca nevoia de a arunca din ce in mai tare a venit cand am observat ca in momentul in care iesi mai in fata cu 10 15 m fata de restul pescarilor numarul trasaturilor creste. Cred ca alegerea lansetei trebuie sa tina cont de locul si modul in care pescuiesti cat de bine arunci si ce ti se potriveste. Parerea mea.

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

Poti arunca departe si cu lansete moi si de putere mica dar cu greutati mici. Acum 3 ani la un concurs de casting am reusit sa arunc cu o daiwa black widow 3,6m si 3 lbs cu un plumb de 85g 168m. Betele sunt unele foarte moi, atat de moi incat le poti face nod. DAR o lanseta moale si de putere mica nu se preteaza la pescuitul cu momitor. Nici macar o singura data nu am reusit sa arunc macar 100m cu un momitor si montura atasata si fire subtiri 0.18 , 0,20.
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

In schimb sunt niste bete superbe la care nu renunt in veci, am 7buc (si 2 cotoare) chiar daca am si o baterie de tribal velocyti 3.9m si 3.5 lbs, care sunt cu totul altceva.
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

dyna

Mesaj de dyna »

In primavara mi am vandut mtx urile 14 de 3.90(super lansete dupa parerea mea) si mi am cumparat din Anglia niste lansete de 3.90 si 2.5 lbs cu actiune fast (de la o firma consacrata).In regim de concurs clar lansetele cu actiune de varf si multi lbs sunt mai folositoare...dar multi dintre noi nu merg in concursuri si in plus cele de 2.5 lbs(arunca cu plumb de pana la 140 de gr pe rau la un 20-30 m(am pescuit pe dunare cu ele)...cu plumb(incarcate optim) arunca la distante f mari...se pot pescui si cu momitoare medii la distante apreciabile...pui presiune asupra pestelui mult mai mare decat cu o lanseta de 3.75 lbs (am pescuit pe Tancabesti in agatatura si cu mtx urile si cu cele de 2.5 lbs)...ai un dril mult mai placut...de rupt in aruncare nu le rupi decat daca nu ai grija la gramaj(nici o lanseta nu se rupe daca este incarcata cat trebuie,decat daca este defecta din fabricatie)...cand nadesc folosesc spodul...iar de protejat am o super husa(nu le pot rupe cand le transport nici daca vreau)...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”