Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curios.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

dyna
Puncte: 0

Re: Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curio

Mesaj de dyna »

Astept contra de la Dan :D

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

dyna scrie:Astept contra de la Dan :D
pezevenghiule :wink: :)
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

dyna

Mesaj de dyna »

Gabi...multi pescari amatori de la noi folosesc lansete de 3.5-4 lbs din simplu motiv ca nu sunt informati...si eu am folosit mtx uri 14 si am fost incantat de ele....dupa parerea mea o lanseta cu actiune fast de MAXIM 2.75 lbs este de ajuns pentru pescuitul la crap,atat pe rauri cat si pe balti.....fiind un mare fan al pescuitului englezesc am urmarit absolut tot ce se intampla la ei....urmarind filmulete pe youtube am dat de ceva asta iarna care mi a schimbat radical parerea despre lansete....
https://www.youtube.com/watch?v=cp6b_AhxVGI

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

dyna scrie:Astept contra de la Dan :D
Nu este pe contre. :) Eu mi-am spus parerea de ce am tins catre lansete cat mai tari , dar care totusi sa nu iasa dintr-un gramaj confortabil.
Daca tot am o lanseta, vreau sa pot face cat mai multe cu ea. Asta este tot. Si cu MTX14 faceam, dar tot catre ceva mai tare am mers( Class ) . Si majoritatea celor pe care ii cunosc ( si cunosc ... ) tot in sensul asta si-au schimbat lansetele, catre ceva mai rigid si usor.
Ca practica pentru mine este clara alegerea, pentru "placere" fiecare alege ce vrea si asta nu se discuta niciodata. :wink:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

...pui presiune asupra pestelui mult mai mare decat cu o lanseta de 3.75 lbs
Cum adica? Pe ce se bazeaza afirmatia?
...cand nadesc folosesc spodul...
Spombul mare are (plin) cca 200 de grame. Tu nadesti cu o lanseta de 2,75 lbs cu spodul de 200 de grame? Lanseta ta suporta o aruncare in conditii de siguranta cu o greutate maxima (data de producator) de (1 lbs - livra = 453,59 grame): 2,75X453,59 = 124,73 grame. Maximum. Si cu midi-spombul esti la limita. Ma rog, sunt lansetele tale, tu ai dat banii pe ele :)

In regim de concurs clar lansetele cu actiune de varf si multi lbs sunt mai folositoare...
De ce?

P.S. Vorbim despre aceeasi actiune a lansetelor, difera doar "puterea" (TC-ul)!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

dyna

Mesaj de dyna »

Ionut,o lanseta de 2.5 lbs pune o presiune de 3 ori mai mare asupra pestelui decat una de 3.75 lbs(ambele cu actiune de varf),vezi filmuletul din linkul postat mai sus...de nadit,nadesc cu spodul, nu cu o lanseta de 2.5 lbs,nu am vazut pana acum spod de 2.5 lbs :lol: ....pentru pescuitul de competitie se preteaza mult mai bine o lanseta care poate arunca greutati mai mari...Pentru Dan...am glumit cand am spus ca astept sa ma contrezi,aveam chef de vorbaraie :lol: ...Poate ti am dat o idee Dan,cine stie....poate o sa scoti si niste lansete de maxim 3 lbs cu actiune fast...care dupa parerea mea sunt deja prea puternice pentru o lanseta de crap...in rest,cumparaturi placute dragi pescari...mai avem de asteptat pana la primavara...avem destul timp sa ne contrazicem :lol:

dyna

Mesaj de dyna »

Vreau sa mai adaug ceva,chiar daca este offtopic...de curand am gasit o oferta pe un site la o lanseta de match(Avanti),lanseta din 3 segmente care se poate face de 11,13,15 ft(are 3 cotoare,2 sectiuni de mijloc si 2 varfuri....se pot face 2 lansete simultan...ori de 11 si 13 ft,ori de 11 si 15 ft ori de 13 si 15 ft...)...lanseta este putin mai grea decat o lanseta obisnuita match,cred ca este carbon cu fibra,are actiune progresiva si este de o calitate f buna.Ce vreau sa scot in evidenta...am mai multe modele de lansete match si pe unele cand balta nu raspundea bine la pluta le mai incercam ca lanseta de feeder dar nu foloseam cosulete ci mici plumbi in forma de para...asa am patit si cu lanseta de 15 ft,la ultima iesire am incercat o cu un plumb mic ...cand am aruncat prima data am aruncat mai cu frica pentru ca nu stiam cat duce lanseta....AM RAMAS MASCA...aveam fir de 0.18 pe mulineta...cu toate ca aveam vant din fata si nu am fortat lanseta decat la maxim 50 % am aruncat in jur de 100 m....nu exagerez cu nimic,stiu cat fir aveam pe mulineta,tocmai o incarcasem cu 150 de m de fir....ACUM MA GANDESC EU,OARE CUM AR ARATA UN HIBRID INTRE O LANSETA DE CRAP SI UNA DE FEEDER CU O LUNGIME DE 15 FT?AM SCRIS ASTA SPECIAL PENTRU DAN MITRANESCU...CRED CA NU ESTE O IDEE DELOC REA...CHIAR DACA NU S AR OMOLOGA LANSETE ASA DE LUNGI IN CONCURSURI,CRED CA AR IESI NISTE LANSETE TRAZNET PENTRU PESCARII AMATORI...eu unul nu am mai pescuit niciodata pana acum o lanseta de 15 ft,dar am ramas pur si simplu incantat de ceea ce poate sa faca lanseta asta de match.....LANSETA DE CRAP DE 15 FT?MAMA!!! A S FI PRIMUL CARE AR CUMPARA ASA CEVA.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

vezi filmuletul din linkul postat mai sus...
In filmul postat vad 2 baieti veseli care folosesc linii diferite: unul monofilament si unul textil. Adica e irelevant, iar concluziile sunt eronate.
cand nadesc folosesc spodul
In regula, citisem eu aiurea, doar ca asta inseamna bani in plus si loc ocupat. Sigur, poti pescui uletrior cu acea lanseta, dar e nu e in spiritul topicului :)
....pentru pescuitul de competitie se preteaza mult mai bine o lanseta care poate arunca greutati mai mari...
De ce n-ar fi asta adevarat si pentru un pescuit de placere? Ca, de fapt, asta si era intrebarea mea ...

dyna

Mesaj de dyna »

Ionut...englezii folosesc fire f groase...sarite bine de 0.30,fire care la grosimea aia au elasticitate f redusa.....am specificat ca am folosit mtx 14 si mi au placut ,atat in drill cat si in lansare....lansetele ce le detin acum sunt cu totul altceva.....cu un fir de 0.18-0.20 arunc de ma plictisesc pana cade plumbul in apa(nu e o mare diferenta fata de o lanseta de 3.50-3.75 lbs)...plus ca am o placere deosebita in a aduce pestele la mal....mtx urile mi au placut in drill mai mult atunci cand plantam la distante mari...aveam timp sa ma joc cu pestele,trageam mai greu de el...

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

De curiozitate, cum se numesc lansetele?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”