Set scule pentru ascutit carlige JAG

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

vasea
Puncte: 0

Set scule pentru ascutit carlige JAG

Mesaj de vasea »

Nu am practicat pana acum ascutitul caligelor(le schimb cand nu mai agata() dar am vazut cateva filmulete in care unii pescari englezi provaduiesc ascutirea carligelor chiar inainte de a fi folosite, desi producatorii nu incurajeaza acest lucru. Inainte de a achiztiona un set de ascutit vreau sa vad ce parere aveti despre aceasta practica?

bogdan5
pescar de competitie

Re: Set scule pentru ascutit carlige JAG

Mesaj de bogdan5 »

La jiguri am vazut unii care ascuteau carligele in rest chiar nu cunosc sa se practice.
Poate te referi la pescarii scotieni...
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

vasea scrie:Nu am practicat pana acum ascutitul caligelor(le schimb cand nu mai agata() dar am vazut cateva filmulete in care unii pescari englezi provaduiesc ascutirea carligelor chiar inainte de a fi folosite, desi producatorii nu incurajeaza acest lucru. Inainte de a achiztiona un set de ascutit vreau sa vad ce parere aveti despre aceasta practica?
La chestia asta te referi?
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

heineken

Mesaj de heineken »

Poate te ajuta asta.
La minutul 10 https://www.youtube.com/watch?v=NCOLBsfKeik

vasea

Mesaj de vasea »

Ceva de genul. Isi ascute cineva carligele noi? Ajuta sau strica?

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

vasea scrie:Ceva de genul. Isi ascute cineva carligele noi? Ajuta sau strica?
Ajuta la ceva sa-ti pui pingele la pantofii noi? Tu ai face asa ceva? :wink: :roll:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Ba din contra,englezul recomanda schimbarea carligului dupa fiecare peste prins.......chestie de marketing :wink: !!!
Eu personal NU recomand in nici un fel ascutitul carligelor(ma refer la cele de crap,nu la jiguri,ancore,etc.,acolo nu ma pricep si nu imi pot da cu parerea).

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Toate acele de calitate NU se ascut mecanic.
Cred ca este suficient asta ca sa se inteleaga ce influenta poate avea o interventie mecanica asupra varfului carligului, mai ales manual .

Cand vorbim de ancore sau jig-uri este necesara ascutirea in timpul utilizarii, deoarece sunt supuse multor agatari in obiecte dure si varful se toceste repede. In plus , in spinning , pestele este intepat de pescar , iar varful acului nu trebuie sa fie perfect ca in cazul unei monturi de crap.

Sunt ace, ancore si jiguri ce trebuiesc ascutite inainte de utilizare. De acele respective este bine sa uitam. Poate la cele foarte mari de somn, sa le mai acordam atentie in astfel de situatii.
La ancore si jiguri nu este o problema, dar trebuie verificata si calitatea materialului, care de cele mai multe ori este pe masura ascutirii varfului . :wink: De preferat totusi sa fie si aici un ac de calitate. Un varf bun are intotdeauna si o tija cu otel de calitate tratat corespunzator.
Totusi acolo unde se pierd multe sunt de preferat cele ascutite mai slab, deoarece si pretul este pe masura :wink: ( cel putin trebuie sa fie ... ). Cu o pila de unghii diamantata :wink: se rezolva imediat problema.

odsec

Mesaj de odsec »

tatal de la kenncarp HUB GENDERS http://keencarp.nl/ :) din olanda scrie pagini intregi despre ascutirea carligelor...... ....ca sunt foarte inportante :)

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

chiar nu inteleg de ce ai face economie de cativa lei exact unde e mai important. am si eu o pila de ascutit carlige in trusa insa o tin exclusiv pentru momentele de lene absoluta cand pescuiesc la varga si a costat fix 6 lei, daca ma ducea capul imi luam si eu o pila de unghii care cred ca e mai usor de folosit si mai buna, dar nu m-a dus.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”