Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curios.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

adisefu
Puncte: 0

Re: Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curio

Mesaj de adisefu »

Sa prinzi tone de crap cu plastice, in balti suprapopulate la modul ordinar, nu mi se pare pescuit, nu va suparati.[/quote]

Exista balti pentru toate gusturile, pacat ca sunt putine
Suprapopulare la modul ordinar-este o afirmatie prea tare, da exista balti suprapopulate dar cred ca ai prea multe degetete la o mana daca le numeri, mai bine zis sunt multe balti populate cu ciortan!
Macar baltile private sa fie populate, ptr. ca apele publice sunt varza! Popularile se fac de vproprietari pe varianta care le aduce mai multi bani, balta cu 10 exemplare intre 15 si 22 de kg va produce mai putin decat cu 2-3 tone de ciortan!
Normal ca majoritatea ne-am dori ca popularile sa se faca numai cu peste de la 10 kg in sus, dar decat o balta goala prefer una cu ciortan!

PS. Sacalu, Sanpaul au mult peste mare, sunt suprapopulate?
PS2. Prinzi cu plastice daca pescuiesti cu plastice! Gusturile nu se discuta, sunt ale fiecaruia!

doruSV

Mesaj de doruSV »

Pentru mine conteaza mai mult actiunea lansetei decat acea valoare in "lbs" inscriptionata pe blank.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

PS. Sacalu, Sanpaul au mult peste mare, sunt suprapopulate?
Cele 2 balti nu intra in aceeasi categorie. Daca balta de la Siclau contine ce sustine proprietarul ei, adica cel putin 250 de crapi mai mari de 15 kg in 6 ha, asta inseamna cca 50 de crapi mari /ha, adica mai mult decat suprapopulare. Chit ca ea e facuta cu crapi, nu cu ciortani. O comparam, de exemplu, cu Horgesti care are o populatie de aprox. 5 crapi mari /ha.

Doar ca, de acord, in loc sa facem mofturi ar trebui sa ne dorim cat mai multe balti de toate genurile.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

tecsi78 scrie:
Dan Mitranescu scrie:
dyna scrie:Ce treaba au Dane batranii aia, cu lanseta care ti am spus eu ca mi ar place sa o vad facuta?...apropo batranii aia lucreaza la free spirit...in fine...esti maestru in lansete...ce pot sa zic?....
A fost o gluma cu batranii ( care implementeaza in creierul pescarilor "placeri" :wink: ).
Nu stiu daca sunt maestru in lansete, dar la pescuit le rup franele la toti odata cu firma lor cu tot. Si asta ca sunt intr-un moment de modestie maxima. :D
Amestecam pe aia care fac lansete ca sa le vanda cu aia care fac lansete pentru ce au nevoie ca sa pescuiasca bine si sa prinda mult. :wink: Adica mere cu pere. Nu merge.

Cum poti sa tragi cu lanseta de un cantar ... !?!? sa vrei sa demonstrezi ce ?? O inclinare cu numai cateva grade a manerului lansetei schimba radical orice test. Fizica banala , dar greu de sesizat cand "toata lumea" urmareste limba cantarului. Sau mosul tragator palma un raportor ? :D
Hai sa fim seriosi : Ori tampenie crasa , ori mangleala de clasa . :wink:

Mie cel mai mult mi-a placut cand tot niste englezi , de data asta pescari renumiti , au turnat aroma peste bilute de silicagel si le vindeu pentru nadit, cu efecte inimaginabile. Asa ca asta cu cantarul este apa de ploaie.

Poate te supar cu ce spun, dar am credinta ca peste un timp vei aprecia ce incerc sa-ti transmit acum. Cred ca intelegi ca nu am nimic personal , mai ales ca am facut si eu 11 ani de polo :D , dar pentru mine pescuitul a fost inventat de romani. Eu de acolo l-am invata , in cea mai simpla si frumoasa forma a sa. Am datoria morala sa nu las paganii ( a se intelege manglitorii :D ) sa ne invadeze. :)

P.S. Trebuie sa-ti raspund si pe la aia cu c&r , dar este prea mult de scris si este tarziu. Una peste alta , ca sa fiu in subiectul actual , tot mangleala englezeasca. :wink:
Sa prinzi tone de crap cu plastice, in balti suprapopulate la modul ordinar, nu mi se pare pescuit, nu va suparati.
Nu ne suparam , dar nu vad legatura cu subiectul. :)

Si care este legatura intre plastice si sa prinzi mult ? :) Doua recorduri nationale au fost facute cu porumb conservat si ultimile trei au fost facute cu boilies si pasta. :wink: Niciunul cu plastice .

P.S. ce vi se pare "pescuit" dumneavoastra? Sa nu-mi spuneti ca trasul cu lanseta de cantar. :D

Dan Mitranescu
Veteran

doruSV scrie:Pentru mine conteaza mai mult actiunea lansetei decat acea valoare in "lbs" inscriptionata pe blank.

Am ajuns la concluzia ca notarea in lbs de pe lansete este pur informativa si fara nicio legatura cu valoarea reala a lansetei sau cu puterea acesteia.
( Asta este motivul pentru care pe CLASS nu am trecut nimic. )

Am sa incerc sa gasesc un coeficient care sa dea valoarea reala a unei lanseta si un coeficient care sa ii dea "forta" reala.

"FORTA" o sa fie data de un test in care se fixeaza lanseta paralel cu solul, intr-un dispozitiv cu reazem in cotor si la 70 cm de acesta.
Se atarna o greutate de un kg si se masoara distanta de la cotor la proiectia varfului tensionat pe pozitia lansetei in repaus.

"VALOAREA " o sa fie forta raportata la greutatea lansetei :wink:

"SNB" o sa fie "valoarea" raportata la pret . :D

P.S. Cred ca o sa avem treaba in iarna asta. :D

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

adisefu scrie:Exista balti pentru toate gusturile, pacat ca sunt putine
Suprapopulare la modul ordinar-este o afirmatie prea tare, da exista balti suprapopulate dar cred ca ai prea multe degetete la o mana daca le numeri, mai bine zis sunt multe balti populate cu ciortan!
Macar baltile private sa fie populate, ptr. ca apele publice sunt varza! Popularile se fac de vproprietari pe varianta care le aduce mai multi bani, balta cu 10 exemplare intre 15 si 22 de kg va produce mai putin decat cu 2-3 tone de ciortan!
Normal ca majoritatea ne-am dori ca popularile sa se faca numai cu peste de la 10 kg in sus, dar decat o balta goala prefer una cu ciortan!
Sunt de acord ca trebuie sa existe cat mai multe balti de toate felurile, dar nu "le rupi frana" unora care practica un "alt stil de pescuit", a se-ntelege ca de fapt aia pescuiesc iar noi am inventat ceva ce ne convine, carpodroame s.a.m.d.; gasesc agasanta orice declaratie lipsita de respect, in orice sens s-ar face ea, dar mai ales de la cineva care copiaza munca altora in conditiile in care, personal sunt convins ca s-ar descurca si "singur".

Citez un coleg pescar, pe dl. Pata, sper sa ma ierte ca nu am cerut acordul dansului:

"Singurul comentariu pe care doresc sa il fac este legat de cum se aleg "cei mai buni pescari de crap din Romania" :
- merg pe balta x unde e plin de peste
- dau la standul y si z ca ......sunt cele mai bune
- dau nada TOTAL recunoscuta de succes pe balta respectiva
- fiecare stie in functie de locul ocupat sa ....dea la x metri dreapta/stanga cu y lansete si w lansete la q metri dreapta/stanga
- si apoi la "noroc" care prinde mai multe tone :lol: "

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

- fiecare stie in functie de locul ocupat sa ....dea la x metri dreapta/stanga cu y lansete si w lansete la q metri dreapta/stanga
De acord, cu precizarea ca, de fapt, ar trebui sa se numeasca "cei mai buni pescari de concurs, la ciortan! Ca asa a stabilit CIPS-ul, ca "crapul" se poate numi asa incepand de la 1500 de grame! :D

Dan Mitranescu
Veteran

tecsi78 scrie:
adisefu scrie:Exista balti pentru toate gusturile, pacat ca sunt putine
Sunt de acord ca trebuie sa existe cat mai multe balti de toate felurile, dar nu "le rupi frana" unora care practica un "alt stil de pescuit", a se-ntelege ca de fapt aia pescuiesc iar noi am inventat ceva ce ne convine, carpodroame s.a.m.d.; gasesc agasanta orice declaratie lipsita de respect, in orice sens s-ar face ea, dar mai ales de la cineva care copiaza munca altora in conditiile in care, personal sunt convins ca s-ar descurca si "singur".

Citez un coleg pescar, pe dl. Pata, sper sa ma ierte ca nu am cerut acordul dansului:

"Singurul comentariu pe care doresc sa il fac este legat de cum se aleg "cei mai buni pescari de crap din Romania" :
Nu stiu ce aveti cu mine, dar incerc sa explic unele lucruri :
Vorbim de un sport. Un bun jucator al acelui sport este cel care stie sa joace mai bine pe un regulament general valabil si anume regulamentul international.
Nu poti sa spui ca miuta este fotbal si ca aia care alearga de disperati 90 minute si poate ating mingea de trei ori, nu sunt fotbalisti.

Daca tratam pescuitul ca pe o placere este altceva. Aici pot sa spun ca este tampenie sa faci o ordine a placerilor , motiv pentru care nu am luat niciodat in calcul acest aspect.
Toate interventiile mele se bazeaza pe utilul necesar in pescuit, dar privit ca sport.

Legat de pescuitul de competitie va asigur ca traiti intr-o totala confuzie , exact ca si cea cu plasticele. Este mult si inutil de discutat pe ceva care nu cunoasteti deloc.
Un singur aspect macar sa retineti. Competitia nu inseamna "tone". Competitia inseamna sa prinzi cat mai mult. Ca sunt tone sau numai cateva kg trebuie sa stabileasca pescarul si sa-si faca strategia pe acest aspect. Au fost castigate concursuri si cu 3 pesti ( chiar pe Moara ) . Sa reduci zecile de variante de abordare a unei partide de pescuit, de adaptare cat mai rapida la metodele optime pentru fiecare moment, la numai cateva randuri , exprima prea multa simplitate ca sa putem continua discutia pe aceasta tema.

Legat de inbarligatorii englezi, recunosc ca am pata pusa pe ei. Cunoasteti situatia ca sa va bagati in asta ? Sau va exprimati tot ca si legat de competitie ?

P.S. Cam cum vreti sa fie determinat "cel mai bun pescar" . Dupa ce criterii ?

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

P.S. Cam cum vreti sa fie determinat "cel mai bun pescar" . Dupa ce criterii ?
Dane, societatea romaneasca e plina de paradoxuri, relaxeaza-te, esti tanar si chiar daca scrii drept, interpretarile sunt uneori strambe.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Cam cum vreti sa fie determinat "cel mai bun pescar" . Dupa ce criterii ?
Dupa cum spusei: cel mai bun pescar de conscurs, la ciortan, da, ar trebui determinat dupa regulamentul FIPS-CIPS (care, apropo, nu se respecta in marea majoritate a competitiilor de la noi).

Cei mai buni pescari la crap, pe diverse balti si topografii, e alta poveste. :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”