O pila buna diamantata pentru ascutit carlige in trusa este foarte buna,si nu este vorba doar de economii,cei care au pretentii deosebite de la un carlig si stiu sa foloseasca "pila" o vor avea in trusa,si aici ma refer la cei care stau luni de zile per total pe balta,nu pentru pescari de 12 ,24 de ore sau de weekend .,cei cu fite de pescari nu vor avea asa ceva.stima domnilor si respect
Pentru cei "necredinciosi" ia aruncati o privire ce carilge scoateti din pachet...daca faceti economie la o pila ptr ascutit (au am o pila diamant la 25 lei), treaba voastra. Dar cand nu te duci la ciortaneala si vizezi capturile mari, nu prea iti permiti o asa greseala ca cele de pe poza de mai jos:
Si eu am constatat ca sunt multe carlige noi din punga care nu chiar inteapa cum ar trebui...korda am gasit o gramada...eu am inceput sa imi ascut carligele...foloseam fang twister care mi se pareau foarte ascutite, dar se toceau extrem de repede...ascutindu-le,le mai revigorez ...oricum nu poti sa le ascuti de prea multe ori...dar macar nu le arunci dupa 2 pesti sau recuperari prin agataturi...cu putina tehnica si o pila super fina le faci mai ascutite decat vin din fabrica...le mai prelungesti putin viata...dupa ce le ascuti se tocesc mai repede...sunt ascutite chimic si se pierde stratul protector..