Ca nu se respecta regulamentul cips-fips in toate concursurile este si problema mea, expusa de cate ori am avut ocazia. Ca pe acest regulament sunt avantajati cei care pescuiesc la ciortan, nu cred. "Ciortan" inseamna viteza, rezistenta si o echilibrare cat mai buna a pistei de concurs. Nu se poate fara astea cand vorbim de notiunea de sport.ionut72 scrie:Dupa cum spusei: cel mai bun pescar de conscurs, la ciortan, da, ar trebui determinat dupa regulamentul FIPS-CIPS (care, apropo, nu se respecta in marea majoritate a competitiilor de la noi).Cam cum vreti sa fie determinat "cel mai bun pescar" . Dupa ce criterii ?
Cei mai buni pescari la crap, pe diverse balti si topografii, e alta poveste.
Legat de diversificarea locurilor, chiar acum realizez ceva. In aproape 10 ani de competitie nu stiu daca am pescuit de mai mult de doua ori pe acelasi loc.
In pescuitul de placere, 50% din partidele pescarilor intr-un an se fac fix pe acelasi loc.

Am aprox.30 de ani de pescuit de "placere" (

La pescuitul de placere sunt intotdeauna "castigator" . In competitii este cu mult mai greu, iar provocarea numai de aici mai vine pentru mine.

Am trait multe gen: " prinzi ca ai barca" , "prinzi ca stii locuri", "prinzi ca te duci in cursul saptamanii" , "prinzi ca ai avertizori''

Imi sta pe limba replica " fa si tu la fel daca poti si pe urma vorbim", dar tot speram ca se intelege fara sa o spun.