Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curios.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Lansete de 3.5-4 lbs sau lansete de 2.5-3.lbs?Sunt curio

Mesaj de Dan Mitranescu »

ionut72 scrie:
Cam cum vreti sa fie determinat "cel mai bun pescar" . Dupa ce criterii ?
Dupa cum spusei: cel mai bun pescar de conscurs, la ciortan, da, ar trebui determinat dupa regulamentul FIPS-CIPS (care, apropo, nu se respecta in marea majoritate a competitiilor de la noi).

Cei mai buni pescari la crap, pe diverse balti si topografii, e alta poveste. :D
Ca nu se respecta regulamentul cips-fips in toate concursurile este si problema mea, expusa de cate ori am avut ocazia. Ca pe acest regulament sunt avantajati cei care pescuiesc la ciortan, nu cred. "Ciortan" inseamna viteza, rezistenta si o echilibrare cat mai buna a pistei de concurs. Nu se poate fara astea cand vorbim de notiunea de sport.

Legat de diversificarea locurilor, chiar acum realizez ceva. In aproape 10 ani de competitie nu stiu daca am pescuit de mai mult de doua ori pe acelasi loc.
In pescuitul de placere, 50% din partidele pescarilor intr-un an se fac fix pe acelasi loc. :) Pai cum sta treaba ?

Am aprox.30 de ani de pescuit de "placere" ( :D ) , cunosc Oltul de la Stoienesti la varsarea in Dunare, piatra cu piatra ( 40 km, din barca, nu de pe mal ) , am caiet facut cu locuri bune, cu sute de repere. Cunosc Hobaia si Albele cu fiecare gropita din ele. Cunos barajul de la Mihailesti cum nu imi cunosc casa ( minimum 30 repere pe GPS ). Pe Dunare inca cel putin 200km balalaiti in cautare de locuri. Vorbim de peste 100 de tone "la liber" ( majoritar "piese" ca nu ma lega nimeni de locuri cu pesti mici ) si de 50 in competitii. Eu zic ca cunosc ambele variante de pescuit ca sa le pot compara.
La pescuitul de placere sunt intotdeauna "castigator" . In competitii este cu mult mai greu, iar provocarea numai de aici mai vine pentru mine. :wink:

Am trait multe gen: " prinzi ca ai barca" , "prinzi ca stii locuri", "prinzi ca te duci in cursul saptamanii" , "prinzi ca ai avertizori'' :D - serios :D . Asa ca acum asta ca "prinzi tone ca are balta peste" este bagatela. :D
Imi sta pe limba replica " fa si tu la fel daca poti si pe urma vorbim", dar tot speram ca se intelege fara sa o spun. :)

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Nu vreau sa se inteleaga ca numai competitia inseamna pescuit. Nici pe departe.
Nu vreau sa se inteleaga ca toti pescarii de competitie sunt mai buni decat cei care fac pescuit de placere. Ba din contra, am multe exemple de pescari "la liber" care garantez ca intra in competitii direct in varful clasamentelor, devansand multi "batrani" .
Totusi cei care "prind tone" in competitii ( nu sunt multi si ii cunosc personal pe toti ) sunt pescari destul de buni ca sa pescuiasca optim in foarte multe variante, depasind per ansamblu orice pescar " de placere".
P.S. si nici sa traga cu lanseta de cantar nu ii vezi. :D

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dupa ultimele 2 posturi ale lui Dan nu pot sa spun decat: ma bucur ca suntem de aceeasi parere! :D
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

adisefu

Mesaj de adisefu »

Perfect de acord cu Dan Mitranescu!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :wink: :wink: :wink: :wink:

Tudor Cosmin

Mesaj de Tudor Cosmin »

ionut72 scrie:Dupa ultimele 2 posturi ale lui Dan nu pot sa spun decat: ma bucur ca suntem de aceeasi parere! :D
o dai in mangleala!!!
"mai taie din iele dalie dreaq"!!!
CAMPION NATIONAL 2011 & 2014 & 2015 & 2016

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Tudor Cosmin scrie:
ionut72 scrie:Dupa ultimele 2 posturi ale lui Dan nu pot sa spun decat: ma bucur ca suntem de aceeasi parere! :D
o dai in mangleala!!!
"mai taie din iele dalie dreaq"!!!
Pofta buna, bah! Culca-te! :lol: :lol:
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”