Barca pt. dunare

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

CRAPULL
Puncte: 0

Barca pt. dunare

Mesaj de CRAPULL »

Sal. sunt in cautarea unei barci pt. dunare ceva nou nu mana a doua .Ceva recomandari aveti ? Ma intereseaza o barcuta nu foarte scumpa ceva la 3m chila gounflabila si podina de Al. DE pescuit voi pescuiesc la 3 saptamani cam 36 h .Astept cu mare interes parerile voastre.Ma gandeam la asa ceva http://www.navomodele-sonare.ro/barca-g ... mania.html

heineken

Re: Barca pt. dunare

Mesaj de heineken »

CRAPULL

Mesaj de CRAPULL »

Cam la fel doar pretu difera multumesc

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

CRAPULL scrie:Sal. sunt in cautarea unei barci pt. dunare ceva nou nu mana a doua .Ceva recomandari aveti ? Ma intereseaza o barcuta nu foarte scumpa ceva la 3m chila gounflabila si podina de Al. DE pescuit voi pescuiesc la 3 saptamani cam 36 h .Astept cu mare interes parerile voastre.Ma gandeam la asa ceva http://www.navomodele-sonare.ro/barca-g ... mania.html
Si eu pescuiesc tot din 3m.
O barca buna de 3 - 3,20m trebuie sa aiba minimum 52-56 kg.
Diferentele de greutate sunt numai de la partea gonflabila. Materialul gros este mai bun nu neaparat ca rezistenta la rupere/ taiere , dar ca si ca lipituri . Astea cedeaza primele.

Legat de podina pot sa spun ca si eu eram adeptul celei din aluminiu, deoarece consideram lemnul ( tego ) este mai vulnerabil la apa.(Am barci si pescuiesc din ele de peste 20 ani.)
De 3 ani pescuiesc dintr-o barca cu podina din tego si pot sa spun ca deja prefer acest material. Ca rezistenta la apa nu are nici cea mai mica problema ( nu este din cel de cofraj ... :) ) , nu se indoaie la lovituri, nu frige vara , nu este zgomotos atunci cand este lovit si ... este putin mai usor. ( nu banuiam ).

P.S. O barca buna costa minimum 3000 lei la lungimea asta. Nici mai scumpe nu isi au rostul, pentru ca mai mult au numai brandul. :wink:

danutz43

Mesaj de danutz43 »

http://www.probarca.ro/anunt/56809/102/ ... -8-CP-.htm
de obicei podina de Al este cam la fel ptr.barcile gonflabile (bineinteles cu aceleasi dimensiuni) asta ca masa iar diferenta de masa respectiv greutatea ansamblului o da grosimea materialului din care este confectionata barca deci???!!!! va ;las sa trageti singur concluzia
O zi buna tuturor

Dan Mitranescu
Veteran

CRAPULL scrie:Cam la fel doar pretu difera multumesc
Exact ce spuneam : ia in calcul greutatea si ai sa vezi ca nu au cum sa fie la fel. :wink:
Mai ales ca Baracuda este un brand care nu cere bani pentru "nume". :wink:
Barca de la Baracuda este foarte buna si nu se compara niciodata cu cea din link-ul propus. De aia pot sa-ti spun din doua cazuri concrete, ca ii cedeaza lipiturile dupa un an.

danutz43

Mesaj de danutz43 »

Sau : http://www.probarca.ro/anunt/41159/101/ ... u-330-.htm
asta este diferenta dintre doua produse

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

3 metri e ok, de preferat cu baloane cu diametrul mare
legat de greutate, nu e obligatoriu sa aiba peste 50 kg
eu am un allaroundmarin samba 300, are 46 kg (cantarita) in pachet, cu toate accesoriile. nu pare grea, dar masa e distribuita pe o suprafata destul de mare si te cam omoara sa o pui singur pe apa. este greu de carat chira si in geanta de unul singur, nu ai spune ca are doar 46 kg, ci undeva peste 60. cu doua roti in spate, ai rezolvat problema mobilitatii pe mal

avantaj la carat, incape in portbagaj cu tot cu motor si rezervor daca e impachetata bine, dar asta numai pentru iesiri mai lungi. pentru o zi pe dunare incep sa ma gandesc tot mai serios sa plec cu ea umflata, pe portbagaj. de umflat e usor, dar pe frigul asta, cand materialul devine mai rigid, sa montezi barele de fixare ale podinei de aluminiu...e chin

in 2000 de lei, daca ai putina rabdare, gasesti barci second mai mult decat ok. era chiar un rib din 2010, 3d tender (calitate) in 450 de euro, ca nou. nu sunt bunuri de unica folosinta. chiar si gonflabilele pot tine multi ani de zile si nu cred ca merita sa dai banii pe una noua. in niciun caz una de slaba calitate
si nu uita de masurile de siguranta, nu te zgarci la o vesta de 50 de lei, pe considerentul ca brandul costa. la fel sunt de parere si cu barcile. poate si brandul costa, dar spune ceva si despre calitatea produselor.

nici baracuda nu cred ca face barci comparabile cu allaroundmarin, sa nu mai zic de zodiac sau alte marci, cum nici hidea nu este honda

Dan Mitranescu
Veteran

@ Marian
Gresesti cu brandul.
Posed o barca FL ( nu le mai aduce pentru ca nu se vand ...pentru ca degeaba ai un produs bun daca nu stii sa il promovezi ) luata sub 3000 lei, pe care o regasesti la alte branduri cu aprox. 5000 lei .
( se poate cauta pe Google dupa "inflatable boat hsd series" , http://www.hfboats.com/hsd.asp)
Este o singura fabrica in China care le face pentru toate brandurile. Se foloseste strict acelasi material ( asta se vede si din descrierile individuale, de la toate firmele ).
Fabrica asta este cam cat sectorul 5 :D si face de la barcile astea mici, la super RIB-uri :wink: si pana la "vapoare" .
Spun toate astea in urma discutiilor purtate cu fabrica, prin Hakuyo . ( era o idee a mea de a aduce si acest produs . Inca nu este concretizata )
Aici lucreaza spre exemplu Suzuki ( barci Suzumar ) , dar si multe alte nume cunoscute. Nu vreau sa le dau , ca sa nu gresesc , dar sunt cam toate. :wink:

P.S. Roti la barca am de 6 ani , facute personal ( am motor de 50 kg si intru cu el direct pe roti ) . Pompa electrica la 12v ( cea de aprox. 80 lei , nu de sute de euro :wink: ) este tot o super facilitate. :wink:
Si inca ceva. Modelele noi de podina tego au profil de aluminiu cu o diferenta de nivel ce asigura montarea usoara a barelor laterale. :wink:

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

cred ca voi ajunge sa cred ca pana si eu sunt facut in china
stiam ca si allroundmarin sunt facute in china, dar inca sper sa existe o diferenta in controlul calitatii care sa se reflecte oarecum in pret, dincolo de brand. adica sunt sigur ca a mea e mai buna decat energo, spre exemplu, la lipituri si usurinta cu care gliseaza. la fel cum si baracuda am vazut dezlipita (nu am mers cu ea). ce sa mai zic de ads si jago, care clar sunt mai slabe. chiar nu cred ca toate sunt la fel. desi or fi facute sub acelasi acoperis.
la fel cum nici mtx 8 nu e mtx class

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”