..ca sa citesc un clasic tot din sectiunea competitii...nimic nu e moca
..numa sepcile F&H, care sper sa fi ajuns la toata lumea, au fost moca..
in alta ordine de idei cred ca asta ar aduce beneficii competitiei si site-ului avp unde nu se aminteste nik de etapa care tocmai a trecut.
si la hobaia sunt urechelnite cat cuprinde si paianjeni care daca nu trage pestele o ora si stai in scaun face paienjenisul pe tine? in ultima noapte cand nu a batut vantul , pe darvari, cand am aprins laterna de cap m-au asaltat musculitele, tantarii , etc de nu am putut trage bila pe "firul de par" atatea erau si se bagau in ochi, nas, urechi ...pe cuvant.
victorash scrie:..ca sa citesc un clasic tot din sectiunea competitii...nimic nu e moca
..numa sepcile F&H, care sper sa fi ajuns la toata lumea, au fost moca..
in alta ordine de idei cred ca asta ar aduce beneficii competitiei si site-ului avp unde nu se aminteste nik de etapa care tocmai a trecut.
pe tine te las moca, victorash, stai linistit...
la avp exista un om platit pt site. o sa-i dau avarie sa bage marfa!
Stimati domni,
Bine v-am gasit. Este prima mea postare pe forumul dvs. Sunt prezent aici pentru ca sa clarific unele aspecte ale arbitrajului APS pe Darvari. Eu am condus echipa de arbitri APS pe Darvari.
Colegul meu Ionut Silivestru, care este purtatorul de cuvant al Corpului de Arbitri APS la crap, nu ar putea sa o faca la modul drect, deoarece a condus echipa de arbitri APS pe Hobaia.
Trebuie sa recunosc deschis, ca interventia mea se datoreaza postarilor d-lui Oana privind arbitrajul APS pe Darvari. Consideram ca postarile domniei sale, nu ne onoreaza si nu reflecta competenta si efortul echipei de arbitraj.
Discutand la modul general, scopul nostru, al arbitrilor APS, intr-un concurs fie el de spinning sau de crap, este urmatorul:
Sa aplicam Regulamentul de arbitraj(asa cum este el cunoscut de organizatori si concurenti) in litera si spiritul lui, aparand si garantand echidistanta tuturor concurentilor fata de regulament si sansele egale in concurs.
Acest scop, ni-l atingem pregatindu-ne ca echipa si respectand niste principii de baza. Nu voi dezvolta aici aceasta tema, dar voi puncta cateva ca urmare a celor spuse de d-l Oana V.
@oanavictor
“arbitrii au primit cartele telefonice pentru a tine legatura cu organizatorii si directorul de arbitraj la Darvari pe care nu le-au folosit ,au fost sunati si nu au raspuns ,statiile nu le functioneaza ,de arbitraj habar nu au ,ei cred ca au fost angajati drept militieni sa stea cu binoclu si sa urmareasca” RASPUNS:
Este adevarat ca am primit cartela telefonica si nu am folosit-o. Este adevarat ca am avut probleme cu statiile. Suprafaţa a fost mare şi relativ greu de urmarit cu un numar cu numai 7 arbitri, care pe langa concurenţi trebuiau sa urmareasca şi intrarile dvs. in standuri. In cele 72 de ore de concurs, noi arbitrii APS, nu am admis să fim subordonati organizatorului.
Aplicam principiul separarii puterilor. In fata organizatorului sau a altui for care are dreptul si este recunoscut sa califice arbitrajul APS intr-un concurs, raspundem la nivel de asociatie. Singurul mod de informare asupra capturilor, sunt clasamentele şi nu presarea arbitrilor cu multiple telefoane pentru a cunoaşte standurile prinzatoare inainte de afisarea rezultatelor. Insasi aceste interventii ale Dvs au ingreunat afisarea rezultatelor. .
Considerati ca ”de arbitraj habar nu au”.
Aici problema are 2 aspecte:
1.Pentru Corpul de Arbitri APS, afirmatia dvs. ca organizator, este foarte grava. Pentru Etapa 2, este alegerea dvs sau a organizatorilor turneului, daca APS va mai arbitra sau nu pe Darvari. Poate cunoateti alti arbitri, care vor avea grija in primul rand de orgoliul dvs. si apoi de concurenti.
2.Pentru echipa care am arbitrat la Darvari si pentru mine personal, conteaza doar parerea concurentilor si a d-lui Zarguzon.
“....ei cred ca au fost angajati drept militieni sa stea cu binoclu si sa urmareasca” RASPUNS:
Este adevarat ca toti colegii mei, au avut si sarcina de “militieni”. Ati sesizat corect.
Au avut sarcina sa-l pazeasca pe Victor Oana de.... Victor Oana. Atata cat am putut, n-am admis sa intrati in standuri neinsotit sau neasistat de un arbitru, Daca vom mai accepta sa arbitram in Etapa 2 pe Darvari, o vom face cu conditia ca dupa inceperea concursului sa nu mai intrati in standuri, Organizatorul trebuie sa fie primul care cunoste si respecta Regulamentul.
Cat despre “angajati”, putem spune ca suntem angajatii turneului, nu ai dvs, E o mare diferenta.
Pe apa sau pe maluri, noi arbitrii APS, servim doar concurentii. Facem acest serviciu din dorinta de a demonstra ca se poate si altfel. O facem cu placere, pentru pescuitul sportiv romanesc de competitie.
@oanavictor
“Arbitrii habar nu au nici ce este ala arbitraj ,nici ce inseamna pescuit la crap.............Nu se pune presiune pe nici un arbitru pentru simplu fapt ca nu ai pe cine pune” RASPUNS
Asa cum am mai spus, prerea dvs. ca persoana, despre competenta mea si a colegilor mi se pare irelevanta. Pentru noi conteaza calificativele si punctele de vedere ale concurentilor, impreuna cu care am fost 72 ore. Legat de asta, cred ca este evident ca un pescar la pluta, poate sa fie un foarte bun arbitru de crap, daca este pregatit in acest sens si este un om integru. In cazul arbitrilor APS sunt indeplinite ambele conditii. Nu afirmam ca le stim pe toate., dar atata cat s-a putut am verificat. Daca au existat unele scapari, acestea in mod sigur nu au influentat rezultatele.Suntem constienti ca avem de invatat unele detalii privind pescuitul la crap. Dar avem satisfactia ca aceste mici lacune, nu au influentat corectitudinea clasamentului si al actului de arbitraj.
Privind partea cu presiunea pe arbitrii, aveti mare dreptate d-le Oana. Nu ati avut pe cine, chiar daca ne-ati privit ca pe niste slujbasi platiti cu ziua Ne-am protejat. Luand act de impetuozitatea persoanei dvs., in mod constient si deliberat, in timpul concursului am inchis orice canal de comunicare cu dvs.
@victoroana
“Daca erau intrebati de concurenti ceva raspundeau ca nu stiu” RASPUNS:
D-le Oana, cred ca va referiti la intrebarile de genul: cat a prins echipa X, la ce da echipa Y, pe ce stand s-a mai prins In acest caz aveti dreptate. Din motive lesne de inteles, raspundem cu “nu stiu” la aceste intrebari, sau din politete raspundem evaziv.
@victoroana
“Dupa o noapte in care se prinsese doar 7 pesti ,a durat 3 ore [de la 8 la 11]pana mi-au dat situatia .
OARE CE SE INTAMPLA DACA ACESTI ARBITRII AR FI FOST LA DORIPESCO SAU MOARA VLASIEI ,SAU INTR-O SAPTAMANA BUNA LA TANCABESTI” RASPUNS
Din punctul nostru de vedere, important este cand au ajuns clasamentele la concurenti nu la dvs. Distanta mare intre standuri, dispersia si amplasarea lor, au fost factori care au intarziat distribuirea clasamentului. De asemeni, cantaririle durau destul de mult, inclusiv cu facutul pozelor-lucru executat de noi pentru binele competitiei , chiar daca ati omis intial sa ne rugati, nefiind o obligatie a arbitrului inscrisa in regulament
Nu cred ca locatiile mentionate de dvs. se pot compara ca suprafata si configuratie cu Darvariul.
In calitate de antrenor al Corpului de Arbitri APS, concluzionez aceste precizari cu un mesaj oficial catre d-l organizator Victor Oana:
Corpul de Arbitri APS, conditioneza participarea la arbitrajul de la Darvari in etapa 2 din 2-5 iulie 2009, de indeplinirea urmatoarelor conditii de catre organizator:
1.Standurile vor avea EXACT acelasi amplasament ca in Etapa1.Nu se mai admit mutari ale standurilor
2.Directiile de pescuit(ora 10 - ora 2) si reperele intre care se poate pescui, vor fi la fel si in Etapa 2.
3.Nu va intra in obligatia arbitrilor sa faca poze capturilor.
4.Se interzice accesul organizatorului in standuri, indiferent de motiv, chiar şi pentru apa.. In cazuri speciale se va putea intra cu permisiunea si sub asistenta arbitrilor .
5.Fata de Etapa 1, nu se mai accepta alte modificari facute de organizator, regulamentului de organizare al etapei 2.
6.Se va respecta programul de 3 cantariri/zi si conditiile pentru cantariri suplimentare prevazute de regulament. Nu se vor admite, asa cum s-a si facut, interventii telefonice de genul : “in ultima noapte de concurs se va cantarii fiecare peste prins”
7.Comunicarea organizator-arbitri se va face ca si in etapa 1, NUMAI prin intermediul directorului de arbitraj.
Stimati colegi,
arbitrajele de la Hobaia si Darvari in etapa1, au fost primul pas al Corpului de arbitri APS, in competitiile de crap organizate de cluburile consacrate de crap.
Ne dorim ca acest prim pas si urmatorii sa nu fie marcat de neadevaruri.
De aceea cred ca este necesar sa dau cateva detalii de ordin economic privind arbitrajele de la Hobaia si Darvari:
1.Pentru arbitrajul pe fiecare locatie in parte, APS a incasat cate 4.500 lei.
2.Diurna unui arbitru voluntar, membru APS, a fost de 150 lei/24 ore. Pe fiecare locatie au fost 7 arbitri. Pentru 12 ore, pe Darvari au fost 8 arbitri. Pentru o locatie ca Darvariul si ca sa nu omoram oamenii, ar trebui minim 10 arbitri.
3.Deplasarile pana la locatii si in interiorul acestora, s-au facut cu masinile proprii ale arbitrilor. Benzina pentru masini si pentru generator, a insemnat aproximativ 450 lei.
4.Restul din suma mentionata la punctul 1 a fost folosita de APS pentru achizitonarea de echipament individual al arbitrilor( statii, veste, etc) si de uz comun (generator, pavilioane de soare, imprimante, hartie, fise de arbitraj si multe altele). Facem precizarea ca APS , pentru a asigura logistica si dotarile absolute necesare corpului de arbitri la nivelul minimului necesar unei astfel de competitii, a investit anticipat sume de bani pentru dotarea corpului de arbitri la crap pentru intregului an competitional 2009.
In incheiere, consider necesar sa adresez in mod public, cateva multumiri:
Multumesc concurentilor pentru disciplina de care au dat dovada in respectarea regulamentului. Faptul ca nu s-au acordat sanctiuni pe Darvari si doar un avertisment pe Hobaia este meritul concurentilor si o dovada a sportivitatii lor. Multe echipe au luptat corect pentru primele 3 locuri din sector, pana la fluierul final.
A fost un adevarat concurs intre adevarati sportivi.
De asemeni, le multumesc pentru intelegerea si pentru aprecierile privind arbitrii APS.Simt ca pe Hobaia si Darvari, concurentii si arbitrii au reusit sa faca echipa.
Felicitari domnilor!
Va asigur ca beneficiati de respectul si admiratia Corpului de arbitri APS, pe Hobaia, Darvari sau pe orice alte locatii ne-om mai intalni.
Multumesc organizatorilor de pe Hobaia, care au avut deschiderea sa faca echipa cu arbitrii, considerandu-i parteneri egali in buna desfasurare a concursului si ca urmare, la succes.
Ati obtinut maximul domnilor. Pentru 72 de ore ati fost o familie organizatori-concurenti-arbitri.
Felicitari doamnei Zarguzon si multumiri domnilor!
Multumesc lui Adrian Zarguzon pentru tot ce a facut la Darvari.
I-am admirat daruirea, corectitudinea, dorinta de a ajuta, competenta si modestia. Fara cunostintele lui privind locatia Darvari si amplasarea standurilor, alaturate dorintei de obiectivitate, arbitrajul ar fi avut de suferit.
Fara implicarea lui substantiala la cantariri, acestea ar fi durat mai mult.
Nu am suficiente cuvinte de multumire si aprecieri la adresa lui. Acest om a muncit enorm. Am reusit sa facem echipa.
Multumesc Adi! Tot respectul si stima mea si a echipei de arbitri APS de la Darvari..
Am luat la cunostinta de nemultumirile dl Victor Oana si l-am asigurat ca la masa urmatoare vor fi remediate cele pertinente; si la fel de bine stiu ca principala problema de arbitraj a fost lipsa de comunicare.Pana la urmatoarea mansa problema va fi rezolvata.Rog atat pe dl Victor Oana cat si pe reprezentatii APS sa numai escaladeze conflictul.
"Nu cred ca regulamentul e vulnerabil, ci directorul de turneu."
eu cred ca in incercarea de a-l ataca pe victor oana cu orice mijloace,faceti abstractie tocmai de factorul cel mai important si anume ...REGULAMENTUL sau mai degraba tocmai ceea ce spuneati ca.."nu credeti" si anume VULNERABILITATEA acestuia...
-conform carui paragraf din regulament badica nu are voie sa participe la hobaia? unde scrie cu cat timp inainte de inceperea celor 2 manse se vor definitiva echipele?
-conform carui paragraf din regulament concurentii nu au voie sa se prezinte la adunarea pe balta insotiti de ...doamne sau intr-un anumit..."hal"("altii" au ajuns in asemenea hal,chiar si mai rau,la 3 ore dupa inceperea concursului ,au injurat,jignit,"obscenitati audibile"la greu,au amenintat arbitrii ca-i taie cu maceta,au parasit standul pe timp de noapte fara acordul arbitrilor care erau la 3 m in apatele lor....dar in schimb au dat dovada de...barbatie dupa parerea unora ...halal barbatie...apropo andrei (vladeanu),pe astia cine ii tine in brate?)
-la paragraful citat de vali vesa si copiat mai jos cititi cu atentie cuvintele insemnate
Art.X. SANCTIUNI:
A. Avertisment urmat de Eliminare pentru incalcarea urmatoarelor puncte din regulament:
-Art.VII, punctele:
...
3. sportivii nu au voie sa agreseze verbal vreun arbitru, oficial,
concurent, spectator sau alte persoane aflate in incinta
spatiilor de concurs, [pe toata durata concursului/color]
verbal este definit ca fiind o afirmatie injositoare,insultatoare,
jignitoare sau ofensatoare;
...
2 AVERTISMENTE PENTRU ACEEASI INCALCARE A REGULAMENTULUI ATRAG ELIMINAREA
concursul a inceput la ora 12... toata intamplarea de mai sus s-a petrecut in jur de ora 8,30 ,deci nu s-a petrecut PE DURATA CONCURSULUI...
-unde scire ca nu are voie sa paraseasca DEFINITIV competitia dupa 24 ore?
mai e cazul sa continuam?
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani
Nicaieri nu scrie ca nu ai voie sa-ti construiesti o schela de 10 metri in stand , nicaieri nu scrie ca nu ai voie sa stai in cucul gol in stand, etc. Sunt lucruri care depind de bunul simt. Aici poate ca ar trebui sa te mai gandesti....
PS Stie cineva cati bani s-au castigat la locurile 1, 2 si 3 la cele 2 balti ?
[quote="marin laurentiu"]-conform carui paragraf din regulament concurentii nu au voie sa se prezinte la adunarea pe balta insotiti de ...doamne sau intr-un anumit..."hal"("altii" au ajuns in asemenea hal,chiar si mai rau,la 3 ore dupa inceperea concursului ,au injurat,jignit,"obscenitati audibile"la greu,au amenintat arbitrii ca-i taie cu maceta,au parasit standul pe timp de noapte fara acordul arbitrilor care erau la 3 m in apatele lor....dar in schimb au dat dovada de...barbatie dupa parerea unora ...halal barbatie...apropo andrei (vladeanu),pe astia cine ii tine in brate?)
[quote]
toate cazurile de indisciplina trebuiesc judecate de comisie.
in cazul badica nu e vorba numai de regulament.
daca turneul s-ar fi desfasurat normal, fiecare echipa putea sa-si schimbe componenta pana la start.
insa am avut o situatie exceptionala. s-au adunat niste oameni, s-a filmat, s-a efectuat o tragere la sorti a echipelor.
asta dupa indelungi discutii.
ei bine, badica nu merge la darvari si se duce la hobaia.
dovedeste ca sfideaza pe toata lumea. asa cum ziceam nesimtirea nu e inca prinsa in regulamente de crap.
si nici nu poate fi masurata ca inaintasul...
iar despre oana nu cred ca intra in atributiile lui sa ceara acordul echipelor de la darvari daca poate pescui badica pe hobaia.
Vladut Mateianu scrie:Pai daca o luam asa mecanic.....
Nicaieri nu scrie ca nu ai voie sa-ti construiesti o schela de 10 metri in stand , nicaieri nu scrie ca nu ai voie sa stai in cucul gol in stand, etc. Sunt lucruri care depind de bunul simt. Aici poate ca ar trebui sa te mai gandesti....
PS Stie cineva cati bani s-au castigat la locurile 1, 2 si 3 la cele 2 balti ?
nu stiu daca EU ar mai trebui sa ma mai gandesc...eu nu fac regulamente ,eu doar pescuiesc si respect un regulament existent
doar cand vom taia ultimul pom,vom asfalta ultima palma de pamant si vom prinde ultimul peste,vom realiza ca nu putem manca...bani