Stiu ca Allen stie multe despre mulinetele Shimano...as dori sa ma ajute si pe mine cu un sfat...chiar nu stiu ce sa aleg intre dintre aceste doua modele...am auzit ca Navi xsb ar fi mai buna....
M ar interesa si o parere despre shimano ultegra 5500 xsb si shimano ultegra 5500 xsc...multumesc.
Cu Shimano Speedcast nu am apucat sa pescuiesc, deci nu iti pot spune prea multe despre ea, daca a pescuit cineva cu ea chiar as fi si eu curios sa aflu impresii. Stiu doar ca este modelul care a inlocuit seria Biomaster si spre deosebire de Aerlex, are corpul facut dintr-un material numit "XGT-7" (Aerlex este din XT7) si are tambur de rezerva. Am facut referire la Aerlex, pentru ca este modelul care a urmat dupa Navi.
Cu Navi am pescuit o singura data, si mi-a lasat o impresie foarte placuta.
Ar trebui sa stii ca Navi XSB are sistemul Quick Drag iar Speedcast XTA are sistemul Baitrunner2. Cu alte cuvinte, la Speedcast, frana este mult mai rapida, ambele fiind frontale.
Cu Ultegra XSB si XSC am pescuit mai mult, pot spune ca ambele sunt mulinete foarte bune. Modelul XSB este putin mai greu, asta inseamna materiale de calitate si fara plastic in interior. XSC este mai usoara cu 90g in cate stiu, aseaza firul mult mai bine, are ca avantaj sistemul xship dar greutatea scazuta, cred eu, a rezultat din folosirea unor materiale mai slabe calitativ.
Repet, am pescuit cu ambele, cu Ultegra XSC am scos si cativa pesti pe Ebro in Spania, si nu am avut niciodata nici un fel de problema.
Daca bugetul iti permite, ia-ti Ultegra pt ca este o gama superioara la Aerlex/Navi/Speedcast dar si aceste sunt excelente.
Asa am auzit si eu, dar din pacate nu le-am folosit. Vindea cineva aici pe forum, in trecut, cateva bucati, ar fi in masura sa-ti spuna mai multe. Insa nu cred ca se mai gasesc in magazine, fiind un model mai vechi. Cel putin, nu la noi in tara.
Se mai gasesc la vanzare in Anglia...ma tenteaza sa mi iau asa ceva...toti le lauda pe acolo,sunt unii care le au de peste 10 ani...se zice ca impreuna cu bblc urile modelul vechi ar fi cele mai reusite mulinete facute de Shimano...daca o sa mi cumpar o sa postez aici...
dyna scrie:Se mai gasesc la vanzare in Anglia...ma tenteaza sa mi iau asa ceva...toti le lauda pe acolo,sunt unii care le au de peste 10 ani...se zice ca impreuna cu bblc urile modelul vechi ar fi cele mai reusite mulinete facute de Shimano...daca o sa mi cumpar o sa postez aici...
cauta-le nu vei regreta, eu am avut power aero gt, made in japan, sunt facute pe aceeasi platforma cu simt de raspundere, nu chestii comerciale cum se fac acum sa fii in "trend"
salutari, adrian Tulcea
Fişiere ataşate
Imagine0841.jpg (98.39 KiB) Vizualizat de 642 ori
Imagine0840.jpg (100.13 KiB) Vizualizat de 642 ori