Barca pt. dunare

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Barca pt. dunare

Mesaj de Dan Mitranescu »

CRAPULL scrie:I-mi face cu ochiul barca kolibri nu stiu ce sa fac mai astept pana in primavera poate sunt de paste reduceri
Este buna. Pacat ca nu au tinut preturile cu care au intrat pe piata de la noi.
Baracuda de 3m este cea mai ergonomica barca pe care am avut-o. ( suprafata mare utila ) Nu rezista la motoare de 10cp. Placa este mai subtire si motorul se prinde greu ( cu distantiere) si destul de riscant. Pentru cine nu depaseste motoare de 6cp este perfecta. Lungimea interioara este mai mare ca la barcile de 3,30 :wink: , iar forma botului este cu suprafata maxima utila, fata de celelalte modele de la baracuda sau kolibri.
Eu am gasit modelul HSD ( identic la mai multe branduri, inclusiv Energo, Suzuky, ...), dar la FL costa pana in 2800 lei :wink: . Momentan mai au numai de 2,70m cu 2600 lei. Pretul este mic pentru ca nu au stiut sa le vanda si vor sa scape de ele. Pacat de calitate si pacat ca dispar dupa piata.
Eu am apreciat la acest model in primul rand forma botului, atat ca utilitate ( castiga spatiu) cat si ca pozitionare pe apa ( nu intra apa in barca la viteza ). In plus are profile de aluminiu gandite sa asigure o montare mult mai facila a podinei fata de celelalte modele ( unde trebuie bagata vasla sub barca ... :wink: , ca altfel nu merge ). Mai am apreciat sfoara de jur imprejurul balonului ce ajuta la ancorarea in orice pozitie si pana la urma am apreciat inclusiv podina de tego ( nu se incalzeste, nu este zgomotoasa , putin mai usoara ).
Ca lipituri si material am deja 3 ani cu ea si este ca noua, chiar daca o tavalesc destul de des.

Cucu Ionel

Mesaj de Cucu Ionel »

"Este o neintelegere Ionel. Eu recomand o barca mai grea in categoria ei de lungime ( la 3m 52kg , la 3,30m 56 kg, ... ), dar totodata rezolvand aceast aspect, sa se caute una mai ieftina ( si implicit fara "nume" )."

A, am inteles eu gresit atunci, m-a "dezorientat" remarca cu podina din tego ca-i mai usoara ... Atunci ar fi buna, din pct. de vedere a greutatii, dar este f. greu de manevrat de unul singur pe mal, mai ales daca n-ai acces facil la apa. :evil: In rest numai cuvinte de lauda, se comporta excelent pe apa. :wink: :D
Fir intins

Dan Mitranescu
Veteran

Cucu Ionel scrie:"Este o neintelegere Ionel. Eu recomand o barca mai grea in categoria ei de lungime ( la 3m 52kg , la 3,30m 56 kg, ... ), dar totodata rezolvand aceast aspect, sa se caute una mai ieftina ( si implicit fara "nume" )."

A, am inteles eu gresit atunci, m-a "dezorientat" remarca cu podina din tego ca-i mai usoara ... Atunci ar fi buna, din pct. de vedere a greutatii, dar este f. greu de manevrat de unul singur pe mal, mai ales daca n-ai acces facil la apa. :evil: In rest numai cuvinte de lauda, se comporta excelent pe apa. :wink: :D
Folosind roti si avand posibilitatea unui mal corespunzator , barca se baga si se scoate mai usor, mai ales cand o manevrezi singur. Eu o bag inclusiv pe dale asa. :)
Nu stiu cum sunt rotile din comert. Eu le-am facut singur din dural plin.

ogararuu

Mesaj de ogararuu »

Dati-mi voie sa va contrazic...eu vand aceste barci (http://www.carponizer.ro/barca-gonflabi ... 20-en.html)de 3 ani de zile si inca nu a venit nimeni la mine cu barca dezlipita.Pretul provine din configuratia barcii (grosime material,densitate,culori,accesorii)si nr de barci comandate.Garantia este reala si daca cineva are vre-o problema,barca se schimba.Legat de alte branduri nu intru in polemica dar deocamdata aceasta barca cu chila in V si podina de Al este la cel mai bun pret din piata.

Dan Mitranescu
Veteran

ogararuu scrie:Dati-mi voie sa va contrazic...eu vand aceste barci (http://www.carponizer.ro/barca-gonflabi ... 20-en.html)de 3 ani de zile si inca nu a venit nimeni la mine cu barca dezlipita.Pretul provine din configuratia barcii (grosime material,densitate,culori,accesorii)si nr de barci comandate.Garantia este reala si daca cineva are vre-o problema,barca se schimba.Legat de alte branduri nu intru in polemica dar deocamdata aceasta barca cu chila in V si podina de Al este la cel mai bun pret din piata.
Subiectul este "barca pentru Dunare" , nu "cea mai ieftina barca din piata".
Respect pana la un punct orice comerciant din bransa, dar deja aici vorbim de vietile oamenilor.
O recomandare la locul ei cred ca era : http://www.carponizer.ro/barca-gonflabi ... d-320.html
Nu le stiu deloc pe acestea, dar pretul ma face sa cred ca intra in categoria celor cu siguranta suficienta pentru un fluviu.
Care sunt diferentele intre cele doua modele ?

P.S. mie modelul asta imi place ( forma ) , dar nu il mai vad pe site : https://www.facebook.com/30722499264230 ... =3&theater

ogararuu

Mesaj de ogararuu »

La barci pentru Dunare ma referem si eu...Diferentele dintre cele modele sunt de culoare,faptul ca o barca se face in 2 culori ii creste pretu,modelul la care va referiti pe facebook,este o barca cu o configuratie foarte scumpa.
Aceasta barca de 320 care spuneti dumneavostra ca pune vietile in pericol pe fluvii,este o barca intr-o singura culoare si are acelasi material ca Baracuda,energo team,etc,aceleasi lipituri...culmea ca vine de la acelasi producator,la fel ca si modelul de la Decathlon
Daca ati fost la expo la Bucuresti probabil le-ati vazut...
Nu vreau sa supar pe nimeni sa spun ca barcile mele sunt cele mai bune,dar deocamdata sunt cele mai bune de pe piata raport pret/calitate
drept dovada ca avem preturi mai bune decat in Germania
http://www.ebay.de/itm/Schlauchboot-Spo ... 19eb6e361f

Ps:asta ca "dupa un an le-au vandut toti e praf in ochii"

ogararuu

Mesaj de ogararuu »

din ianuarie le fac 2400 ca sa stea romanu linistit,ca la noi tot ce e scump e bun:))

Dan Mitranescu
Veteran

ogararuu scrie:La barci pentru Dunare ma referem si eu...Diferentele dintre cele modele sunt de culoare,faptul ca o barca se face in 2 culori ii creste pretu,modelul la care va referiti pe facebook,este o barca cu o configuratie foarte scumpa.
Aceasta barca de 320 care spuneti dumneavostra ca pune vietile in pericol pe fluvii,este o barca intr-o singura culoare si are acelasi material ca Baracuda,energo team,etc,aceleasi lipituri...culmea ca vine de la acelasi producator,la fel ca si modelul de la Decathlon
Daca ati fost la expo la Bucuresti probabil le-ati vazut...
Nu vreau sa supar pe nimeni sa spun ca barcile mele sunt cele mai bune,dar deocamdata sunt cele mai bune de pe piata raport pret/calitate
drept dovada ca avem preturi mai bune decat in Germania
http://www.ebay.de/itm/Schlauchboot-Spo ... 19eb6e361f

Ps:asta ca "dupa un an le-au vandut toti e praf in ochii"
Baracuda, Energo , Kolibri , Kingfisher, "barca aceea cu configuratie foarte scumpa" , Fl , ... si cam toate modelele , au la 3,20m-3,30m minimul 56 kg.
De unde diferenta de 11 kg daca este acelasi material ?

P.S. Majoritatea sunt intr-o singura culoare, dar acolo unde sunt mai multe culori pretul ramane aprox. acelasi ( a se vedea Kolibri, Kingfisher, Suzumar, .... ).

Dan Mitranescu
Veteran

ogararuu scrie:din ianuarie le fac 2400 ca sa stea romanu linistit,ca la noi tot ce e scump e bun:))
Mai inversunat ca mine in a sustine ca: si daca este ieftin, poate sa fie foarte bun ( pe piata articolelor de pescuit de la noi) , nu cred ca este cineva.
Totusi nu am spus niciodata ca este general valabila. Barca nu are nevoie de pret mai mare, poate cateva caramizi in colet cred ca rezolva "problema" :D
Glumesc . Barca este buna in pretul ei si felicitari ca oferiti aceasta posibilitate celor care fac un pescuit simplu, fara motoare mari sau care stau cu saptamanile pe apa .
Totusi nu peste 10CP pe ea si nici pe Dunare . Parerea mea .

In alta ordine de idei , imi plac motoarele alea in doi timpi pe care le aveti pe site. Sint sigur ca sunt foarte bune pentru pescari.
Daca era sa mai imi cumpar acum un 10-15 cp , incercam cu siguranta unul.
Am un 4 timpi Yamaha si ma chinui cu 16 kg in plus ... De pret nu mai spun .

ogararuu

Mesaj de ogararuu »

Diferenta de greutate vine din densitatea materialului(DECITEX),materialul folosit la barci este 0,7mm,0,9mm si 1,2 mm la barcile peste 5m.Aceste barci au material de 0,9mm si decitex de 900 iar cele navigator decitex 1200
un material mai dens nu inseamna neaparat o rezistenta mai mare,din contra, la temperaturi scazute este mai tare,materialul devine rigid ,pe cand unul cu o densitate mai mica este mult mai maleabil si mai usor)
La aceste barci greutatea este data fara cutia de ambalaj,care inseamna in jur de 4 kg,deci diferenta nu e chiar asa mare
Problemele cele mai des intalnite la barci sunt soarecii si fenomenul de imbatranire care apare dupa 3,4 ani depinde de cat de mult a fost expusa la soare
Sarbatori Fericite tuturor pescarilor si un An Nou Fercit!!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”