nelamurire carlige...

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
danbd
Puncte: 0

nelamurire carlige...

Mesaj de danbd »

Buna ziua,

Am o nelamurire referitoare la forma carligelor de crap, mai ales asupra orientarii ochetului, si am sa exemplific:

Unul dintre cele mai des folosite carlige de mine, este Hakuyo Slim (sau echivalentul de la Baracuda Sasame) care este un "Wide gape" (cred) dar cu ochetul orientat spre exterior. Sunt niste ace excelente (la cat ma pricep eu) din punct de vedere raport calitate pret, pe care mi le-a recomandat dl Dan Mitranescu.

Avem 2 tabere:
1. pescari cu state vechi care le recomanda
2. pescari cu state vechi care dezvolta foarte mult tema "mecanica monturii" si influenta pe care o are orientarea ochetului. (ca sa nu mai vorbim de multitudinea de accesorii ajutatoare de aliniere, accentuare unghi etc) lucru care nu pare chiar exagerat sau incorect.

Din curiozitate, eu am luat cateva carlige Hakuyo Slim (nr 4 cred), carora le-am indreptat ochetul (dupa incalzire la flacara, deoarece altfel plesneau, ceea ce este un lucru bun) si sincer nu am vazut diferente notabile (atat cat am reusit eu sa compar) pe marginea a 3 partide scurte de pescuit

Acum, oare partea cu orintarea ochetului in mecanica monturii este doar marketing? Sau tine de anumite monturi sau de anumite prezentari?

P.s. in paralel folosesc si carlige curve shank si iar nu vad diferente notabile.

In speranta ca nelamurirea mea nu suna chiar supid, si nu va naste polemici, astept parerile dumneavoastra

Cu respect,

ionut72
pescar de competitie

Re: nelamurire carlige...

Mesaj de ionut72 »

Acum, oare partea cu orintarea ochetului in mecanica monturii este doar marketing? Sau tine de anumite monturi sau de anumite prezentari?
Marketing la ce? La orientarea ochetului?

Sigur ca tine de anumite monturi. De obicei orientarea in exterior e eficienta la cele stiff, rigide, in care inclusiv firul de par e rigid, de genul folosite la Dunare (eu folosesc amnezia la constructia lor), fara varnis sau anou. Folosirea varnisului face orientarea ochetului mult mai putin importanta (spre deloc).
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”