Salut , sunt nou in acest domeniu si am nevoie de sfaturile dumneavoastra in legatura cu alegerea unei lansete , ma refer si la mulineta + bat , bugetul pentru o singura lanseta este de cam 300 ron.
Lanseta sa fie pentru crap , noi pescuim numai pe balti , si doresc si un fir bun , pe la 0,30 si sa tine si ceva kilograme.
Hakuyo MTX 8(batul) sau 9 si Okuma PowerLiner 860 sau 865(mulineta). In banii astia poti sa iti iei batul nou si mulinete second. E cea mai buna alegere in banii astia. Fir poti sa iti iei de 0.25.
Si eu zic ca xa-8000 sunt super mulinete, 110ron noi....iar la partea cu betele este mai complicat......depinde pe ce lacuri obisnuiesti sa mergi adica daca ai nevoie de distanta sau nu......sau poate plantezi......
Friends Carp Team
Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again
Sfatul meu e sa acorzi bugetul asta lansetelor ca mulinete gasesti sh cu 400 500 lei 4 buc. Parerea e ca ar trebui sa investesti de la bun inceput in niste lansete mai bune ca sa te scutesti de up grade-uri in anii urmatori. In banii astia gasesti lansete bune ( sfatul meu e sa iti ei din start de 3.90 m 3.5 lbs) la hakuyo, maver, jaxon, k-karp nu neaparat in ordinea asta. Recomand modelul K-karp Adamant, le-am folosit timp de patru ani fara probleme. Fir iti recomand sa incerci cu diametrul de 0.22 -0.25 mm , de 0.30 mm nu are rost ca iti ia din distanta de aruncare si diferenta de rezistenta e minora . Daca vrei forta pune direct fir de 0.40 0.45 mm.
De lansetele FL Strategist de 3.9m ce parere aveti? Astea cu mandrina "normala", fireste. Am si eu cam aceeasi dilema ca si initiatorul topicului.
Sau de MTX 14, cu inel de plecare de 40mm. E la oferta la Dan Mitranescu si nu stiu daca e un dezavantaj major un inel de plecare mai mic decat uzitatul 50mm.
Okuma PL este peste XA 8000. Le-am avut pe amandoua, diferenta este de la cer la pamant. Mai ales in timp. Am si FL Strategist si chiar mi se pare o alegere foarte buna.
Salut.
Sfatul meu este sa cresti putin bugetul si sa-ti cumperi hakuyo mtx14 cu inel de 40, pentru ca asa cum am mai discutat , diferentele apar doar daca folosim fire groase iar ca si incepator oricum nu vei observa diferente. Eu daca as fi in locul tau, mi-as lua mulinete okuma axeon , eventual modelul vechi AXS pe care le gasesti la un pret foarte bun si te vor tine cativa ani buni.
Sunt pescari foarte experimentati care folosesc acest ansanblu, s-au obtinut distante impresionante la casting cu ele. Ia-ti din prima ceva mai bun ca sa eviti pe viitorul apropiat sa investesti bani din nou.
Eu recomand barracuda competition, mtx 12 sau mtx 14 (cu inel de 40), versiunile de 3,90m cu mulinete ieftine. cu tambur mare (hakuyo xa8000 nu cred ca e o alegere rea).
Eu daca as avea buget de 300 lei per ansamblu, mi-as lua bat de 200 si mulineta de 100.