Mandrine FUJI DPS 18mm vs 20mm

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

gabize
Puncte: 0

Mandrine FUJI DPS 18mm vs 20mm

Mesaj de gabize »

Nu ştiu dacă s-a mai discutat subiectul, dar tocmai m-am lovit de el şi căutând pe forum nu am găsit nimic pe tema asta.
Tocmai am achiziţionat două lansete MTX 14 (au mandrină Fuji 18mm) şi am montat pe una dintre ele mulinetele din dotare (ex: Okuma PL 865), şi văd că faţă de beţele vechi, cu mandrină Fuji pe 20mm, talpa mulinetei intră mult mai puţin şi crează senzaţia că e insuficient prinsă. Practic intră în mandrină cam 2-4mm, deşi am strâns inelul destul de bine.
E normal aşa, sau trebuie ceva "artificii" pentru a prinde mai bine?

Merci!
Susţin pescuitul catch & release!

florinalin
pescar de competitie

Re: Mandrine FUJI DPS 18mm vs 20mm

Mesaj de florinalin »

In general pt mulinetele okuma, pl 860, 865, axeon v2.....talpa mulinetelor este ceva mai lata si este necesara o mandrina de 20. De exact aceeasi problema m-am lovit si eu, si eu am tot mtx14, dar le-am cumparat cu mandrina de 20 si este ok.
A bad days fishing is better than a good day at work...

andrei0001

Mesaj de andrei0001 »

Si eu am avut problema asta. La recuperare sau in drill se simte cum se misca mulineta. La fel si in aruncare. Eu am varianta de 3.6m care are doar mandrina de 0.18. Cu timpul se mai ,,lasa'' mandrina dar tot se mai simte jocul. Sunt 0 sense ca mulineta sa iasa din mandrina dar tot exista o senzatie de nesiguranta.

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

andrei0001 scrie:Si eu am avut problema asta. La recuperare sau in drill se simte cum se misca mulineta. La fel si in aruncare. Eu am varianta de 3.6m care are doar mandrina de 0.18. Cu timpul se mai ,,lasa'' mandrina dar tot se mai simte jocul. Sunt 0 sense ca mulineta sa iasa din mandrina dar tot exista o senzatie de nesiguranta.
te contrazic....si eu am varianta de 3.60...dar cu mandrina de 20. se gasesc mai greu...intr-adevar

Singura solutie ar fi sa pileasca din talpa mulinetelor....

gabize

Mesaj de gabize »

Iau şi opţiunea polizării tălpii în calcul.
Susţin pescuitul catch & release!

dyna

Mesaj de dyna »

Am avut mtx 14 de 3.90 cu mandrina de 18....le am folosit cu okume pl fara probleme...nu iese never mulineta din mandrina...

dyna

Mesaj de dyna »

Stai linistit ca nu o sa ai nici o problema...iti garantez eu...poti sa l intrebi si pe Dan mitranescu....el poate sa ti comfirme...

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

dyna scrie:Stai linistit ca nu o sa ai nici o problema...iti garantez eu...poti sa l intrebi si pe Dan mitranescu....el poate sa ti comfirme...

de iesit sunt si eu convins ca nu iese...dar cum a zis si colegul de mai sus....exista un joc care iti da un puternic sentiment de nesiguranta....

dyna

Mesaj de dyna »

La mine nu era nici un joc...impinge in mulineta....in interiorul mandrinei e un cauciuc si ala se lasa....si cand scoti mulineta tragi mulineta spre tine in acelasi timp cand desfiletezi...sa nu se uzeze mandrina....eu aveam mulinetele okuma pl cand am luat mtx urile...si eu am avut aceleasi temeri ca si cel care a deschis topicul....Dan mitranescu mi a spus sa stau linistit...e mai mult pe psihic chestia asta....am aruncat cu ele din toate directiile timp de un an jumate....si cand spun aruncat ,eu chiar arunc....1.93 si 120 de kg....poti sa stai linistit...totul e ok...e numai in capul tau...

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Asa este. Mulinetele nu ies niciodata dupa mandrina. Okuma are cele mai mari talpi. Si eu am pescuit cu Axeonul vechi.
Si la Shimano sunt probleme pentru talpa mai mica . Si aici exista un joc lateral, chiar daca mulineta intra mult in mandrina.
Se poate lua cu o pila putin din talpa mulinetei,pe zona de fixare.Este bine sa se observe zona pe care apare frecarea la strangere si acolo se pileste. O sa se aseze mai bine.
Atentie ! Nu strange piulita mai mult decat este nevoie. Mulinete cazute de pe lanseta nu am vazut niciodata, in schimb, piulite de mandrina sparte mai apar !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”