intrebare lansete incepator

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

malavita
Puncte: 0

intrebare lansete incepator

Mesaj de malavita »

intrebare lansete
salutare.ma puteti ajuta cu un sfat in privinta alegeri unei lansete de crap,de un an pescuiesc mai intensiv sin fiind incepator am cumparat 3 hakuyo advance 393 de 3.5 lbs ca sa trag pe ele.la bani pe care iam dat daca se rupeu sau crapau macar nu mi se rupe sufletul.acum vreau sa cumpar daiwa black widow de 3,60 si 2,75 ls sau shimano alivio bx specimen de 3,60 si 2,75 lbs.
care din ele este mai rigida si indicata?zic rigida ca nu prea imi plac cele moi care se curbeaza foarte mult.
pe hakuyo pescuiam cu plumb cu momitor de 35 iar cu nada cred ca ajungea la maxim 70-80gr,apoi a, trecut la monturi cu plumb pierdut si saculeti solubili.plumbul avea 80 de grame iar saculetul cred ca 10gr
acel 2,75 lbs este suficient pentru a lansa cu greutati de 90 -100g?este suficient si pentru a arunca cat de cat departe?departe pt mine cred ca este 100m,mai mult de ata nu cred ca am aruncat vreodata dar since sa fiu nici nu prea am pescuit la distante asa mari,preferam sa dau la 50-60 m zic eu
sau trebuie sa aleg o putere de aruncare mai mare?
multumesc
"V-am lasat saraci si prosti,v-am gasit si mai saraci si mai prosti"
Constantin Brancusi,sculptor roman.

Alin Galbenu
Moderator

Re: intrebare lansete incepator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut.
Ambele sunt destul de moi, ca si blanc, si nu cred ca te vor ajuta prea mult, daca doresti lansete rigide, nu cred ca e cazul daca discutam despre black widow sau alivio la 2,75 lbs. Personal, cred ca betele tale hakuyo sunt mai rigide decat astea doua.
Daca vrei sa faci un upgrade, iti recomand sa te indrepti catre ceva cu actiune semi-rapida, iar ca putere 3,5 lbs.

malavita

Mesaj de malavita »

merci de raspuns.imi poti recomanda ceva?
cat despre bani,dispun de 200-250 lei per bucata
la astea ma incanta greutatea redusa a lor

dyna

Mesaj de dyna »

Salut.I ati mtx 14 de 3.90 si 3.75 lbs.Gasesti second hand aici la banii astia.La alta lanseta nici sa nu te gandesti...mtx urile sunt lansete de tavaleala(tepene,nu ti e frica ca daca o scapi din mana din greseala pe pamant se crapa,cu toate ca sunt subtiri ca lansete...),fac orice le ceri...f bune pentru aruncat,placute in dril...deci mtx 14.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Daca el pescuieste cu bete moi de 3,60m si la distante de 60-100m, sunt convins ca nu va putea incarca un mtx 14 de 3,75lbs. Eventual sa-si ia varianta de 3,60m si 3,5lbs.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Ce mulinete folosesti ?

malavita

Mesaj de malavita »

folosesc 2 chinezarii sparkler 500 si un hakuyo xy8000
ma descurc destul de bine cu ele,nu prea am avut eu cine stie ce capturi dar la crap de 3k cat am prins eu merge.
credeti ca lungimea lansetelor si putere lor influenteaza distanta lansarii?
am mai vazut lanseta JRC contact de 3 livre si 3,6 metri,asa cum am mai spus deabia am trecut de stadiul de incepator,caut ceva pe masura mea.
inainte nu trebuia sa stea nimeni pe langa mine cand lansam,ai agatam pe toti,acum pot lansa 4 lansete tinute pe rod pod,e ceva nu? :D

JJAACCKK80

Mesaj de JJAACCKK80 »

Ne bucuram pentru tine,pentru aceasta avansare,BRAVO...suntem si noi in siguranta

malavita

Mesaj de malavita »

poate facem o partida si te invat cum sa gonesti lumea de pe balta,iti vand niste ponturi

dyna

Mesaj de dyna »

Gasesti multe lansete ieftine pe piata...lansete mult mai ok dect jrc contact...fl excelent,fl tournament....pokee ultegra(toate modelele de 3.60 si 3.5 lbs)... gasesti intre 80 si 120 ron bucata...am aruncat cu pokee ultegra si fl tournament si se comporta f bine...cu fir de 0.25 si plumb o sa arunci lejer 100 m...

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”