Lansete 3,9m, inel de plecare 50 sau 40?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
CIB
Puncte: 0

Lansete 3,9m, inel de plecare 50 sau 40?

Mesaj de CIB »

Am citit foarte multe pareri ale altor pescari, in care unii spun ca de multe ori inelul de plecare de 50 la lansete este un moft. Am vazut o multime de reportaje si filme, unde am fost atent la acest detaliu al echipamentului si am vazut pescari consacrati pescuind cu lansete de 3,9 m cu inel de plecare de 40, respectiv 50, atat in cazul cand aruncau de pe mal, dar si cand plantau.
Am inteles din multe discutii ca inelul de 50 este bun pentru fire mai groase de 0,3mm, iar cel de 40 este bun in special pentru fire mai subtiri de 0,3mm.

Deoarece vreau sa schimb lansetele, cele cu care pescuiesc acum sunt de 3,6m/3lb cu inel de 40mm si am scos din ele maxim in aruncare( in opinia mea), cu unele de 3,9m, inca nu stiu ce sa aleg (legat de marimea inelului de plecare),
Mi-am ales cateva variante de lansete, dar acum sunt in dilema, sa aleg inelul de 40 sau pe cel de 50, pentru ca respectivele modele sunt si cu inel de 40, dar si cu inel de 50?

Astept si parerile dumneavoastra!

Multumesc!

DumiD
Pescar de competitie

Re: Lansete 3,9m, inel de plecare 50 sau 40?

Mesaj de DumiD »

Asta cu inelul de 50 care e bun cand ai fire groase e tot o gogomanie ca inelul in sine, pentru ca nu o sa folosesti fire groase decat la plantat sau pe ape curgatoare unde nu trebuie sa arunci mai mult de 20 de metri. Cand a fost ultima data cineva la o balta unde trebuie sa arunci 130-140 de metri cu fir de 0.50 pe tamburi...sa fim seriosi. In plus, chiar si-n mainile unor aruncatori foarte buni diferenta dintre lansete cu inele de plecare de 50 si 40 este insignifianta

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Am mai discutat pe aceasta tema si eu sunt pt. inel de 40 :wink:

citeste aici :arrow: http://www.crapmania.ro/forum/comentari ... 29250.html

ps. Astept berea ca am cautat ceva acest topic ... :D . si cererea de activare in club :lol: :lol:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Mi-am ales cateva variante de lansete, dar acum sunt in dilema, sa aleg inelul de 40 sau pe cel de 50, pentru ca respectivele modele sunt si cu inel de 40, dar si cu inel de 50?
Dupa cum ti-a spus si DumiD sunt foarte rare cazurile la noi in tara in care sa ai nevoie de inelul de plecare de 50. De exemplu, esti la pescuit pe un lac unde e interzis plantatul, trebuie sa pescuiesti la distanta mare, rupi linia principala si nu ai fir de rezerva la tine si pe tamburii de rezerva ai doar fire groase. Si vei fi nevoit sa pescuiesti cu ele. Chiar si in acest caz, castigul (sau, mai bine zis, pierderea) in distanta, in opinia mea, nu va depasi 10m. Iarasi, banuiesc ca nu vrei sa-ti iei lansete ultrarapide, al caror blanc sa suporte greutatea suplimentara a inelelor fara ca acestea sa-i afecteze actiunea).

Mai mult, tot ce se poate ca, in cazul unei lansete din gamele low-cost sau medie, inelul de placare de 40 (si, implicit, intreaga configuratie de inele) sa fie un avanataj pentru lansari! :)
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Care sunt variantele de lansete pe care le-ai ales? Asta este important.

Poate un Beast Master de 3.90 si 3,5 lb, la prima vedere pentru multi nu pare o lanseta buna pentru distanta, dar se poate arunca cu ea destul de departe.

dyna

Mesaj de dyna »

Daca sti sa arunci,arunci departe si cu o lanseta de 2.70 :p...

dyna

Mesaj de dyna »

Si eu sunt pentru inele de 40...plus ca sunt mult mai usor de transportat...cele de 50 le mai lovesti din cand in cand... :lol:

CIB

Mesaj de CIB »

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
petre iulian scrie:Am mai discutat pe aceasta tema si eu sunt pt. inel de 40 :wink:

citeste aici :arrow: http://www.crapmania.ro/forum/comentari ... 29250.html

ps. Astept berea ca am cautat ceva acest topic ... :D . si cererea de activare in club :lol: :lol:
Iulica, multumesc pentru topic. Nu stiam ca exista. Probabil l-am citit mai demult, dar am uitat de el.
Berea, o sa o primesti, cu prima ocazie cu care ne intalnim pe balta. Nu-mi place sa raman dator!

Cat despre partea cu clubul, eu am fost in GL, in primul an in care s-a infiintat clubul(sunt prietenul lui Teddy), dar din cauza lipsei timpului liber am hotarat sa renunt.

darius123

Mesaj de darius123 »

Singura problema ce am avut-o cu inelul de 40 a fost la niste lansete de 3.60, cu inelul de plecare destul de aproape de mandrina.
Nu aveam tamburii de rezerva la mine cu firul subtire si eram nevoit sa ies undeva la 110 m cu firul de 0.40. Tamburul fiind plin pana sus, uneori simteam cum se ,,inghesuie'' spirele de fir la plecarea de pe tambur, practic imi frana lansarea. La o lanseta de 3.90 probabil ca nu mai aveam aceasta problema.
In mod normal, cand ai nevoie de distanta folosesti fire subtiri si atunci nu mai conteaza inelul de plecare, dar se intampla sa apara surprize intr-o partida de pescuit.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”