intrebare lansete incepator

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Mugurel A.

Re: intrebare lansete incepator

Mesaj de Mugurel A. »

malavita scrie:k,merci de sfat,imi poti spune care este diferenta intre cx si dx?
Modelul Dx are blank-ul mai subtire si este mai rapida ca actiune . Ar fi mult mai simplu daca ai reusi sa ajungi la magazin unde putem face mai usor comparatie intre modelele care te intereseaza si sa alegi ceva pe gustul tau .

malavita
Puncte: 0

Mesaj de malavita »

la care magazin?
"V-am lasat saraci si prosti,v-am gasit si mai saraci si mai prosti"
Constantin Brancusi,sculptor roman.

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Jack the Ripper

Mesaj de Jack the Ripper »

Nu, doar ca, in ciuda traducerilor si descrierilor defectuoase de pe diverse site-uri, Century FBS este o lanseta semiparabolica. Nu exista (vorbim despre lansete moderne, produse in ulimii 15-20 de ani) lansete de crap parabolice (desi in limbajul comun s-a impamantenit eroarea asta). Lanseta parabolica se indoaie pe toata lungimea blancului de la cotor la varf. Nici o lanseta de crap nu face asta, toate se indoaie de undeva de deasupra mandrinei (si in aruncare si in dril).

Gabi are dreptate, o lanseta parabolica, intr-adevar, este una pentru "muscarit", de exemplu.[/quote]

Avand in vedere faptul ca omul a intrebat de o lanseta cu actiune parabolica pentru crap, uite "parabolice", fara traducere, doar specificatiile producatorului:
http://www.centurycarp.co.uk/carp-rods/century-fbs/
sau
http://www.centurycarp.co.uk/carp-rods/armalite/

malavita

Mesaj de malavita »

asa cum am scris la inceput,eu vreau o lanseta mai rigida.poate pun intrebari stupide gen,,parabolic,, dar asta doar pt ca sant incepator si nu inteleg pe deplin niste termeni,pe care recunos ca ma pun in incurcatura.
va intreb pt ca consider ca santeti mai experimentati decat mine.
de exemplu raspunsul lui mugurel ma edificat cat de cat avand in vedere ca pusesem ochi pe schimano si daiwa
ca o paranteza,off topic,la mulineta mam hotart deja.o sa cumpar okuma longbow 65.eu sant din craiova si nu pre am mari alternative in privinta magazinelor,asa ca imi ramane internetul,poate si deaia sant in ceata

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

asa cum am scris la inceput,eu vreau o lanseta mai rigida
De ce vrei o lanseta mai rigida? Ce sa faci cu ea? Vrei sa lansezi mai departe? Greutati mai mari?
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

malavita

Mesaj de malavita »

da vreau sa incerc sa pescuiesc si mai departe plus ca am inteles ca cele care se indoaie pe toata sectiunea lor nu prea sant asa stralucite si indicate pt lansari.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

malavita scrie:da vreau sa incerc sa pescuiesc si mai departe plus ca am inteles ca cele care se indoaie pe toata sectiunea lor nu prea sant asa stralucite si indicate pt lansari.
Da, iti trebuie o lanseta mai rigida. Dar, desi conteaza intr-o mult mai mica masura, iti trebuie si o mulineta care sa te ajute. Si okuma longbow nu e tocmai indicata pentru lanseuri la distanta (nici n-are tambur longcast si nici nu infasoara firul foarte bine).

Eu zic sa mai cauti in forum ca sunt destule topicuri pe subiectul asta, cu suficiente indicatii cat sa-ti faci o parere generala. Apoi, conteaza bugetul de care dispui.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

Mugurel A. scrie: Mai indicat ar fi sa alegi noul model Alivio DX http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 30348.html, are actiune moderata si rezerva sufienta pe talon pentru aruncari la distante medii
cu lanseta asta se pot face aruncari la distante apreciabile, nu numai medii, este o lanseta destul de puternica si de rapida
lumea si-a format o parere destul de proasta despre alivio, judecand dupa modelul ax, care era destul de moale. dar noile modele au fost din ce in ce mai bune

malavita

Mesaj de malavita »

bugetul pt lanseta este 250 lei iar pt mulineta 200 lei.
in bani astia astep sugestii

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”