acum. daca eu, in calitate de participant la acest turneu, pescuiesc cu o lanseta in afara standului, vine arbitrul, mi-o scoate si imi da avertisment. cat se poate de corect. daca repet isprava, ma descalifica. imi strang frumos sculele si plec acasa. intrebarea pe care mi-o pun eu acum este: dar daca un organizator "pescuieste" in afara regulamentului? lui ce i se intampla?
sa o luam da capo al fine: inainte de inceperea mansei de le darvari organizatorul (mai precis nea victor) ne intreaba daca suntem de acord ca radu badica sa intre in concurs pe hobaia. se voteaza si radu intra in stand.
observatia nr 1: participantul nu voteaza niciodata excluderea sau includerea unui alt participant! este ilogic si imoral. daca radu badica are drept de pescuit sau nu, nu e problema mea. scopul pt care eu mi-am platit taxa de participare nu este sa-l judec pe radu badica, si nici pe altul ca el. asta este problema
arbitrilor! ei sunt cei care decid daca un participant are sau nu drept de participare.
mai departe. se citeste regulamentul, se semneaza, etc. organizatorul ne anunta ca se pescuieste de la "ora 10 la ora 2". sorin rudeanu ii atrage atentia ca nu e normal si e impotriva regulamentului. i se raspunde cu "eu sunt organizatorul, eu decid"
observatie nr 2: daca cei de la cips au hotarat sa faca si un desen (poate pt cei care au probleme cu cititul) in care ne arata cum se traseaza un stand, daca bogdan guguianu si adi zarguzon ne-au postat cu luni inainte regulamentul dupa care se pescuieste, regulament aprobat in unanimitate de toti membrii organizatori ai acestui turneu, mie, personal, poate sunt eu mai greu de cap, mi se pare ne-sportiv si nelalocul lui sa modifici forma si dimensiunile "terenului" pe care se desfasoara competitia. o asemenea decizie incalca in mod evident regulamentul de desfasurare al acestui turneu. primul care ar fi trebuit sa sesizeze acest lucru esti chiar tu, adi zarguzon! tu cu mana ta ai scris acolo:
se pescuieste pe un culoar de 8 metri!
mai departe, se trage la sorti, se merge pe standuri. inainte de inceperea competitiei pe la fiecare echipa trece atat nea victor cat si adi. fiecarei echipe i se indica "manual" de unde pana unde tine "de la 10 pan' la 2", care cum a avut noroc. eu personal am pescuit "de la tufa aia mare de pe deal pana la .... casa cu acoperis rosu, ca oricum n-aveti pe nimeni in dreapta"
observatie nr 3: nici o competitie sportiva nu se desfasoara dupa indicatii "manuale", asa ceva nu exista! nu se da 11 metri daca faultezi adversarul dincole de spectatorul cu sapca rosie iar pe partea ailalta doamna cu umbrela roz, ca tot e tribuna goala. nu exista, va jur!
in fine. duminica dimineata vin la noi in stand victor oana, director de turneu si victor tzarus, umbra pamantului. care tzarus intra in stand exact ca bou in staul. adica deschide usa cu capu si se pune pe rumegat cu curu' la noi si fata spre apa. ii atrag atentia ca n-are voie in stand. nea victor imi raspunde (bou ala era tot cu fata la apa) ca are voie daca e insotit de arbitrii. in momentul ala au aparut si adi si arbitrul de sector. oricum nu-mi ardea de cearata cu mafoame, l-am intrebat cine e dar n-a catadicsit sa raspunda. idiot si fomist mai mare decat tzarus nu cred sa se mai fabrice vreodata in pescuitul din romania.
observatie nr 4 si 5: daca tot avem sponsori la turneu, nu ca ma doare pe mine in cot de avp sau f&h, dar nu mi se pare normal sa apara iscalitorul de fitzuica, care n-ar avea ce cauta acolo fara acordul sponsorilor acestui turneu - in afara platesti daune de te ustura partea dorsala pt incalcarea unui protocol se sponsorizare- si care mai intra in stand si fara acordul echipei participante.
nu ma astept sa am sustinerea vreunui organizator de turneu, nici chiar a lui sorin rudeanu, pt a nu fi acuzat ca il sustine in mod impartial pe cristi, dar tie, adi zarguzon, iti spun urmatorul lucru: e pacat de toata munca, nu numai a ta, dar si a sotiei tale si a tuturor arbitrilor din brigada aps, e pacat de imaginea pe care ati creat-o, indiferent de tabara din care au facut parte, toti v-au laudat, e pacat de nervii si efortul depus pe balta, daca tu, in primul rand, nu iei atitudine, nu spui ce ai de spus si nu ceri macar intrunirea ctda care sa analizeze toate neregulile semnalate in mansele de la darvari.
eu personal, imediat ce m-am intors in tara m-am dus la sorin rudeanu si l-am rugat sa ceara excludera din turneu a directorului de turneu victor oana, pe motiv de incompatibilitate cu functia pe care o detine in acest moment si de incalcare repetata a regulamentului de desfasurare a competitiei. stiu ca acest lucru nu se va intampla. dar imi doresc sincer ca pe viitor, la mansele la care voi mai merge, sa nu-mi fac griji ca organizatorul se apuca el sa modifice regulamentele dupa cum i se pare lui ca suna mai bine.
eu vreau sa pescuiesc si vreau ca acest regulament sa fie aplicat la fel tuturor. nu ma deranjeaza ca balta are peste sau nu atat timp cat toti beneficiem de aceleasi conditii. nu ma deranjeaza ca mi se aplica regulamentul, indifirent ca anumite prevederi imi convin sau nu. cand m-am inscris am stiu precis la ce sa ma astept. consider doar ca nu e normal ca cineva sa fie deasupra regulamentului, indiferent ca e organizator, arbitru, participant sau chiar peste