Mtx 8 garantie

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Mtx 8 garantie

Mesaj de Dan Mitranescu »

domnitoru' scrie:Revin cu o inca o chestie buna de stiut pe viitor dupa umblat la tehnica si putin pe la echipamente , exista upgrad-uri pt MTX 8 ma gandesc un varf de la un alt MTX dintr o gama mai avansata ?greutatea este data de blank sau accesorii mandrina, inele...?
Varfurile de la alte modele nu se potrivesc.
Diferentele de greutate vin in special de la blank.

Buricu

Mesaj de Buricu »

Folosesc MTX 8 de cca 2 ani (primavara 2013). Fara o tehnica foarte elaborata, cu momitor (modelat aerodinamic) si plastice am aruncat fara prea mare efort 90-100 m. Folosind un plumb striat incarcat cu pasta am reusit sa mai castig cca 10 m, iar cu plumb simplu de 110 g, am plantat in boschetii de vis a vis. Balta pe care o frecventez are o latime cuprinsa intre 90 - 130 m. Intradevar cele cca 60 g in plus, fata de un MTX 14 de exemplu, se simt la controlul lansetei in aruncare, dar la pescuitul de placere "se incadreaza".
Adrian Bunea
Peştele scapat este întotdeauna cel mai mare

bma76

Mesaj de bma76 »

Dan Mitranescu scrie:
domnitoru' scrie:O curioziatate legata de MTX 8 pe care le detin si eu si foarte multumit de ele ,ce distante ati reusit sa atingeti cu ele?si cu ce fir? sa stim despre ce vorbim.Nu am reusit sa obtin informatii decat pt MTX 14 si Class de pe la casting-uri organizate despre 8 nimic.
Cu MTX8 aproximez ca se arunca cu 10m mai putin decat cu MTX14 si asta datorita greutatii blankului.
Lanseta "duce" , dar revenirea din balans este putin mai greu de controlat.
Diferenta de greutate se resimte si pe recuperare si in drill.
care este greutatea optima de incarcare la mtx8?

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

bma76 scrie: care este greutatea optima de incarcare la mtx8?
In ultimii ani am descoperit ( nu a precizat nimeni niciodata asta :wink: ), ca incarcarea optima a lansetelor se face tinand cont si de stilul de aruncare.
Adica aruncarile cu "zvac" trebuie sa coboare gramajul plumbului pentru a arunca mai bine, iar aruncarile ample , pot sa spun corecte, ridica gramajul optim cu 10-20g.
Pentru MTX8 dau plaja 100-120g, in functie de stilul de aruncare.

P.S. Cunosc persoane care cu MTX8 arunca constant peste 160m cu fir de 0,25. Chiar colegul meu de club si echipa, Cornel Vasile, este cel mai apropiat exemplu. Le foloseste de ani buni in pescuitul de placere. Totusi la concursuri, le lasa acasa, cand are la dispozitie 14-le sau Class-ul. :)

Sorin Calin

Mesaj de Sorin Calin »

multumesc de raspunsuri,tot am vazut discutii pe forum cum sunt asociate mulinete cu anumite marci de lansete daca este corect,ptr MTX 8 ce se pupa bine ?
Nume utilizator schimbat din domnitoru'

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

domnitoru' scrie:multumesc de raspunsuri,tot am vazut discutii pe forum cum sunt asociate mulinete cu anumite marci de lansete daca este corect,ptr MTX 8 ce se pupa bine ?

nu este corect, pune-i linistit orice mulineta big pit

mironflorin

Mesaj de mironflorin »

Eu le-am asocialt cu okuma pl 860,sper sa mearga combinatia :D

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

merge excelent !

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

mironflorin scrie:Eu le-am asocialt cu okuma pl 860,sper sa mearga combinatia :D
Pentru ce sa mearga combinatia?

MTX8 (9 = n 8 camuflat) sunt lansete puternice, tari, destinate sa arunce cat mai departe momitoare pline, de exemplu. PL-ul nu e vestit pentru cum infasoara firul, fapt care-o n-o recomanda pentru aruncarea la distanta. De la okuma, in aceeasi categorie de pret, vezi un axeon, mai degraba.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

ionut_vic

Mesaj de ionut_vic »

Buuuun.
De 2 sapt sunt fericitul(sau nu) al unui set de lansete MTX 6.
Prima partida weekend-ul ce tocmai a trecut.
Cu exactitate pentru inceput lansari modeste....80-90m.Extaz maxim,primele 2 trasaturi 2 carasi cam la 1,2-1,3 kg(specificul baltii,o frecventez de 5-6 ani). A treia trasatura am reusit sa rup varful de la jumatate cu o lejeritate de neinchipuit.Oi fi eu din Moldova dar taran care pune prima data mana pe o lanseta si trage ca atare nu sunt cu siguranta.
Astazi am sunat sa vedem de ceva garantie.Tot astazi voi trimite si varful inapoi pentru constatare.
Astept cu nerabdare raspunsul domnului Dan sa vedem daca mai umblam in bugetul familiei sau nu.
Revin.
Toate cele bune si fir intins:).

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”