Set lansete - mulinete Hermes Peris

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mircead
Veteran
Puncte: 0

Set lansete - mulinete Hermes Peris

Mesaj de mircead »

Salut ,
Ieri am vazut si eu balta pentru prima oara , mi-a placut foarte mult , avand in vedere latimea mare a baltii , rog sfaturi privind bateria de lansare : lanseta , fir , mulineta si forfac. Nu sunt un aruncator foarte bun desi lansez , "peste cap " destul de corect , exclus Class - nu reusesc sa o incarc corect , pretul ansamblului nu este relevant.
Multumesc.
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

dyna

Re: Set lansete - mulinete Hermes Peris

Mesaj de dyna »

Supressa si Navi sau Biomaster...Kriston Kristonite este f bun pentru aruncat dar se uzeaza repede(eu am tinut fir de 0.29 jumatate de sezon)...Supressa chiar daca are actiune medie arunca f bine,orice forfac ai folosi o sa te descurci...

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

mircead scrie:Salut ,
Ieri am vazut si eu balta pentru prima oara , mi-a placut foarte mult , avand in vedere latimea mare a baltii , rog sfaturi privind bateria de lansare : lanseta , fir , mulineta si forfac. Nu sunt un aruncator foarte bun desi lansez , "peste cap " destul de corect , exclus Class - nu reusesc sa o incarc corect , pretul ansamblului nu este relevant.
Multumesc.
Salut!

1)MTX 14 + Hakuyo TD 6000
2) Shimano Tribal XS1 Intensity + Ultegra (sa zicem CI4+ 14000)
3) Daiwa Basiair Carp TN 3.90m 3,5lbs 2buc + Mulineta Tournament Basiair QD/ Shimano Aero Technium (XT 10000 daca o gasesti).
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

jdmishere

Mesaj de jdmishere »

Multumesc.

Nu cred ca ar trebui sa iti iei scule in functie de o balta anume....Pe Hermes nu se prinde peste neaparat in malul de vis-a-vis;) Insa daca vrei sa pescuiesti la distanta...iti recomand o lanseta cu o actiune medie sau rapida o mulineta care sa aseze bine firul, fir subtire si ``ceva`` tehnica.

Am pescuit mult anul trecut pe Hermes si iti pot spune ca s-a prins peste atat cu scule ieftine cat si cu cele din gama premium.
Dragos MARDARE
CS APS

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

jdmishere scrie:
Multumesc.

Nu cred ca ar trebui sa iti iei scule in functie de o balta anume....Pe Hermes nu se prinde peste neaparat in malul de vis-a-vis;) Insa daca vrei sa pescuiesti la distanta...iti recomand o lanseta cu o actiune medie sau rapida o mulineta care sa aseze bine firul, fir subtire si ``ceva`` tehnica.

Am pescuit mult anul trecut pe Hermes si iti pot spune ca s-a prins peste atat cu scule ieftine cat si cu cele din gama premium.
Si totusi am seturi de pescuit pentru balti sau situatii/stiluri de pescuit diferite , sigur ca nu voi forta malul de vis-a-vis cu toate lansetele , dar cel putin cu una tot va trebui sa ajung in malul opus. Aruncator premiant nu sunt , nu am reusit niciodata sa biciui o lanseta , vin din zona de feeder dar am ca target , cu montura helicopter minimalista , o distanta de aruncare de 135 metri.
Am mai multe seturi de lansete , si mai scumpe si mai ieftine dar cu niciuna nu am reusit o aruncare asa de lunga.
Voi aruncati cu MTX 14 135 m ? Daca da atunci trebuie sa ma perfectionez la tehnica?
Am pus mana, la rece, pe XS1 , Class si pe Abi Sfer , mi-a placut mult cea din urma , apoi xs1 pe cand Class , in lipsa tehnicii , se pare ca nu o pot incarca. Cu MTX 14 , mulineta 14000 XTC si fir de 20 am propulsat plumbul doar la 135 metri , cei drept fara sa ma fortez deloc , fara pasul inainte , cu FS si SK 4 XTR arunc asemanator , credeti ca daca achizitionez XS1 sau Abi Sfer voi reusi aruncari mai lungi? Voi ce ansambluri ati folosit si la ce distante ati pescuit. Multumesc de info.
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

jdmishere scrie:Am pescuit mult anul trecut pe Hermes si iti pot spune ca s-a prins peste atat cu scule ieftine cat si cu cele din gama premium.
ce treaba o avea pretul in toata ecuatia asta ma depaseste...scot crapii periscopul sa vada daca ai scule premium pe mal?

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

mircead scrie: Aruncator premiant nu sunt , nu am reusit niciodata sa biciui o lanseta , vin din zona de feeder dar am ca target , cu montura helicopter minimalista , o distanta de aruncare de 135 metri.
Am mai multe seturi de lansete , si mai scumpe si mai ieftine dar cu niciuna nu am reusit o aruncare asa de lunga.
Voi aruncati cu MTX 14 135 m ? Daca da atunci trebuie sa ma perfectionez la tehnica?
Zi mai bine ce seturi ai si cu ce mulinete le imperechezi ca sa stie lumea ce sa-ti recomande : alte lansete, alte mulinete sau o barcuta pentru plantat :lol:

Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

credeti ca daca achizitionez XS1 sau Abi Sfer voi reusi aruncari mai lungi
Nu
Tehnica, antrenament si atentie multa la detalii precum.... lungimea inaintasului, nodul intre linie si inaintas, gramajul plumbului, grosimea monofilamentului, asezarea firului pe mulineta etc.
Nume utilizator schimbat din Friday

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Eu dau si cu MTX 14, si cu SF Abisfer 42 si cu BeastMaster peste 175m fara montura.
Cu BeastMaster am sarit si de 180m de cateva ori.

Cu montura probabil ajung la 150m.
Foarte important este firul, si montura, dar cea mai importanta este tehnica.
Critic echilibrat

Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

Friday scrie:
credeti ca daca achizitionez XS1 sau Abi Sfer voi reusi aruncari mai lungi
Nu
Tehnica, antrenament si atentie multa la detalii precum.... lungimea inaintasului, nodul intre linie si inaintas, gramajul plumbului, grosimea monofilamentului, asezarea firului pe mulineta etc.
Am vazut ca ai Century FS 3.9/3.5 lbs...pai astea sunt lansete foarte puternice
Nume utilizator schimbat din Friday

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”