Discutii concurs casting

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Ungureanu Bogdan
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: Discutii concurs casting

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

gor965 scrie:
silviu_florescu scrie:Daca plumbul pleca in lateral, era normal sa fie interzis. Chiar si din farfurie.
Poate intra Marius si ne relateaza. Sau cine a mai fost pe acolo..
Probabil au considerat ca plumbul pleaca in prima faza in spate, urmarind traiectoria varfului lansetei.
Corect :wink:
catch&release

silviu_florescu

Mesaj de silviu_florescu »

Ungureanu Bogdan scrie:Barbu da cu plumbul din apropierea calcaiului piciorului de sprijin :wink:
traiectoria este dreapta peste cap, nu in lateral, dar plumbul initial o ia spre spate, apoi incarca batul la maxim.
asta nu stiu cat de legal este...
aruncarea e mai lunga, e liniara, arcul de cerc este descris complet dar cred ca trebuie sa cunosti PERFECT procedura ca altfel CRED ca rupi batul sau degetul :)
Daca si la CM de atunci a dat asa, atunci era legal.
Chiar daca plumbul pleaca usor spre spate, e voie. Am citat din regulament mai sus.

Sa zicem ca poti sa rupi batul cu aruncarea asta. Dar poate daca dai cu unul gen spining sau de feeder. Daca batul e facut pentru aruncari la distanta, asta ii testeaza limitele. La otg-ul dintr-o parte inseamna ca nici nu pleaca de pe pamant :)
Se mai poate rupe daca batul a fost transportat gresit si ciobit, sau daca firul se da dupa inelul de varf. Dar asta se poate intampla in orice aruncare.

Nu inteleg cum se pot rupe degetele... se da fara degetar?

Sionut

Mesaj de Sionut »

gor965 scrie:
silviu_florescu scrie:Daca plumbul pleca in lateral, era normal sa fie interzis. Chiar si din farfurie.
Poate intra Marius si ne relateaza. Sau cine a mai fost pe acolo..
Probabil au considerat ca plumbul pleaca in prima faza in spate, urmarind traiectoria varfului lansetei.

pai la orice aruncare, chiar daca nu e de pe pamant, plumbul pleaca intai in spate ; e drept ca nu atat de mult ca atunci cand iti pui plumbul sub lanseta,
dar pleaca.
CS APS

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

silviu_florescu scrie: Daca si la CM de atunci a dat asa, atunci era legal.
Chiar daca plumbul pleaca usor spre spate, e voie. Am citat din regulament mai sus.
Eu inclin sa cred ca traiectoriile acceptate in regulament se refera la lanseu (stand-apa) si recuperare (apa-stand). Plecarea plumbului in spate nu corespunde cu directia apa-stand. E acelasi principiu al catapultei, prin care, ptr. a descrie un arc de cerc mai amplu, greutatea aruncata pleaca initial spre spate, urca in inaltime si apoi pleaca in fata. Daca in momentul urcarii greutatii apare o problema, aceasta este aruncata in spate. Ma gandesc ca de aici rezulta interzicerea unor astfel de aruncari...zic si eu . :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

silviu_florescu

Depinde.. mai sunt unii care fac pendul( pe directia perpendicula pe mal) si incep arucarea atunci cand plumbul e dus in spate. Acolo este tras direct catre apa.
Numai ca asta este doar o impresie de aruncare in forta. Se preintinde firul, nu se preincarca lanseta. Si nu te ajuta mai mult decat daca dai normal. Asa faceam si eu la inceput cand nu stiam multe :)
La pendul, trebuie inceputa miscarea cand plumbul vine spre tine. Adica un fel de unicast.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Sionut scrie: pai la orice aruncare, chiar daca nu e de pe pamant, plumbul pleaca intai in spate ;
Nu chiar ...in cazul aruncarilor din pozitie statica, plumbul pleaca mai degraba in sus si dupa aia in fata. Doar in cazul aruncarilor cu balans, tendinta initiala a plumbului e sa o ia in spate.
George Iorga
Imagine

silviu_florescu

"In timpul aruncarilor plumbul nu trebuie sa descrie miscari laterale in ringul de pescuit.Miscarea plumbilor va fi obligatoriu pe directia stand/apa sau apa/stand."

Cat de explicit sa mai fie. Pentru cine nu stie romana, sa caute in engleza.
Asa ca poti da si cu plumbul din fata in spate, ca la spining. Cum arunca unul dintre partenerii lu' Tata Nitu, imi scapa numele..
Ultima oară modificat Joi Mar 19, 2015 14:44 de către silviu_florescu, modificat 1 dată în total.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

silviu_florescu scrie:"In timpul aruncarilor plumbul nu trebuie sa descrie miscari laterale in ringul de pescuit.Miscarea plumbilor va fi obligatoriu pe directia stand/apa sau apa/stand."
Da Silviu, luata adliteram, regula asta presupune ca plumbul sa fie in miscare (nu sa stea asezat), moment in care el poate sa descrie obligatoriu balansul inainte si inapoi pe directiile date.
p.s.
Sincer, nu mai stiu exact cum e trecut actualmente in engleza regula asta ...daca mai sunt si alte lamuriri, etc.
George Iorga
Imagine

silviu_florescu

Unde scrie ca trebuie sa fie in miscare? Unde scrie ca nu trebuie sa stea pe pamant?

Sionut

Mesaj de Sionut »

George,
nu stii vre-un link unde gasim tot regulamentul CIPS ?
CS APS

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”