SHIMANO MGS XSA

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

serrano007
Puncte: 0

SHIMANO MGS XSA

Mesaj de serrano007 »

buna ziua.
Va rog daca stiti pe cineva care poate sa ma ajute intr-o problema de service la o mulineta shimano mgs xsa si anume: am cumparat de pe acest forum o mulineta cu - pinion gear si drive gear super uzate.
daca se poate sa imi spuna cineva daca se pot gasi sau se pot face la cineva la comanda din bucuresti(asa am inteles de la cineva)
multumesc
cu stima
carmaciu vasile
0731358307

George Stoica

Re: SHIMANO MGS XSA

Mesaj de George Stoica »

Salut. Poti spune de la cine ai cumparat mulineta? E bine de stiut pe viitor...Sper sa o rezolvi cu piesele respective!
PB 18.1Kg
Looking for a bigger one.

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

mons scrie:Salut. Poti spune de la cine ai cumparat mulineta? E bine de stiut pe viitor...Sper sa o rezolvi cu piesele respective!
De la mine. Il poti ajuta? :D
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

mrs

Mesaj de mrs »

serrano007 scrie:buna ziua.
Va rog daca stiti pe cineva care poate sa ma ajute intr-o problema de service la o mulineta shimano mgs xsa si anume: am cumparat de pe acest forum o mulineta cu - pinion gear si drive gear super uzate.
daca se poate sa imi spuna cineva daca se pot gasi sau se pot face la cineva la comanda din bucuresti(asa am inteles de la cineva)
multumesc
cu stima
carmaciu vasile
0731358307
Salut, poti posta poze cu pinioanele uzate?

mrs

Mesaj de mrs »

Se gaseste cam greu ustensila (freza) cu care se pot face pinioane si roti elicoidale... oricum ai mp.

Levi

Mesaj de Levi »

Shimano stie foarte bine care este termenul de uzura ptr mulinetele lor(si implicit cand o sa cumperi tu unul nou) de aceea si pinionul mgs-urilor este facut dintr-un aliaj de proasta calitate si de dimensiune mai mica ca la BBLC-uri modelul vechi(<2003) sau Power Aero XT, de aceea recuperarea monturii face ca sa se uzeze destul repede. Aceasi problema o sa fie si la basiair cu timpul...
Sfatul meu este sa-l scoti la vanzare la un pret redus, scapi de el destul repede si cumperi o mulineta shimano modelul vechi, o duci la service regulat ptr curatare si gresare, si n-o sa ai asemenea probleme.
Nu cred ca se poate fabrica un pinion o asemenea precizie ca sa intre in lacasul
mulinetei, iar daca ai noroc si comanzi de la shimano, dupa 3ani o sa te afli in asemenea situatie...referitor la productia unui pinion, daca nu stii exact din ce aliaj trebuie construit, la punctele de contact cu restul pieselor s-ar putea sa uzeze suprafetele mai reped decat crezi.

mrs

Mesaj de mrs »

De aceea am dorit poze cu pinioanele respective. Se pot face pinioane la dimensiuni si cote foarte precise... De asemenea si duritatea materialului din care sunt facute se poate afla.

serrano007

Mesaj de serrano007 »

Multumesc pentru sugestii.luni atasez poze. Am altele 2 buc de vreo 2 ani si pescuiesc cu ele perfect. Asta asa am cumparat.o acum un an.am crezut ca e ceva normal. Dar... Veti vedea poze. Ele fiind ma de finete cer o utilizare mai atenta. Cine mi le. A vandut am aflat le.a folosit intens la somn pe tancabesti. Trageti voi concluziile...

serrano007

Mesaj de serrano007 »

Pinion
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (230.63 KiB) Vizualizat de 1228 ori
image.jpg
image.jpg (230.63 KiB) Vizualizat de 1228 ori

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Pentru o mulineta de surfcast, folosita excesiv la somn, a rezistat incredibil. Altele in locul ei, aratau mult mai rau. Mulinetele speciale pentru somn sunt foarte robuste, cu raport de recuperare foarte mic, tocmai pentru recuperari in forta.
Iti recomand sa faci comanda de piesa, in service la Shimano, pentru ca piesa respectiva este facuta dintr-un material foarte rezistent si este greu de reprodus.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”