alegere fir

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

gushteru78
Puncte: 0

alegere fir

Mesaj de gushteru78 »

Buna ziua asa cum zice si titlul subiectului ma intereseaza sa aleg firul cu care sa i mi echipez mulinetele si sincer nu ma pot hotara!va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturile voastre care sant sigur i mi vor fi de folos.Va multumesc.!!!

Alex_Sebastian

Re: alegere fir

Mesaj de Alex_Sebastian »

ce diametru? culoare? pe cate mulinete? sau ce fel de tamburi incarci?

in continuare, sa nu incarc topicul: ce stil adopti, ce pesti cauti ... variantele sunt multe, detaliaza
moderator

gushteru78

Mesaj de gushteru78 »

Incarc pe 4 mulinete daiwa cross cast x 5000 .

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Prea putine detalii. Inca nu stim nimic despre stilul tau de pescuit. Poate plantezi, si noi iti recomandam 020. Sper ca ai inteles aluzia.

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Sfatul meu este sa pui un fir serios, eventual un daiwa tournament 0.26 minim, daca pui 0.20 si iti da un crap mai imbracat sau mai nervos te plimba toata balta de nu ai aer sau iti rupe.

Depinde unde pescuiesti, daca o faci in agatatura sau balta care are scoica sau substrat abraziv, fire de la 0.35 in sus. Daca e o balta fara agatatura si doar daca ai nevoie de distanta pui fir de 0.25, dar daca pescuiesti aproape poti sa folosesti 0.35. De asemenea daca pescuiesti plantat poti sa folosesti fir gros fara probleme.

Legat de experienta mea cu fire recomand, Ultima distance, Daiwa tournament, Sufix Trinititanium. Primele 2 sunt foarte bune pe diameter mici 0.26/0.28, iar ultimul pe 0.35/0.40
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

viorel doloc
pescar de competitie

Mesaj de viorel doloc »

Carp Passion

gushteru78

Mesaj de gushteru78 »

Foarte rar lansez de cele mai multe ori plantez si folosesc plumbi de la 125g in sus.as vrea un fir minim 0.28 dar nu mai gros de 0.30 .Culoarea nu ma intereseaza pina acum am folosit fluo.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

gushteru78 scrie:Foarte rar lansez de cele mai multe ori plantez si folosesc plumbi de la 125g in sus.as vrea un fir minim 0.28 dar nu mai gros de 0.30 .Culoarea nu ma intereseaza pina acum am folosit fluo.
La plantat se foloseste 0,30 numai cand este nevoie de distanta foarte mare de pescuit .
In rest se practica fire de 0,40 . Intra cel putin 300-400 m pe majoritatea mulinetelor de crap si nu exista avantaje pe care sa le aiba un 0,30 in fata celor de 0,40 , de la costuri ( cele groase se schimba mai rar) si pana la rezistenta, care este dubla la 0,40 .
Firul de 0,40 se poate folosi si la aruncat atunci cand se pescuieste aproape, in locuri cu agatatura ( rezista la aruncat , fara sa fie nevoie de inaintas )

Pentru aruncat, des folosit este cel de 0,25 . In anumite conditii se coboara chiar la 0,22 -0,20, dar acesta trebuie schimbat ceva mai des.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Atunci pune 040 sau 045mm, gama este foarte mare. Poti alege Senzor Clear (il am pe un set de tamburi, foarte bun), Sufix Tritanium, Kriston Krystonite, Shimano TEchnium/invisitech, Sufix Ultra Knot.
Tot ce ti-am recomandat, am folosit pana acum si au fost foarte ok.

gushteru78

Mesaj de gushteru78 »

Multumesc pentru sfaturi eu personal m am gandit sa aleg trabucco ,kkarp camou,ultima power de 0.30 sau maxim 0.35.Nu stiu mi se pare cam mult 0.4 sau 0.45

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”