incearca si alt model de carlig pe viitor . Si eu am avut mari probleme cand pescuiam cu aceste carlige cu momeli mici . La momeli mari gen bila de 20 nu aveam probleme .
o montura executata corect si cu o distanta corecta intre momeala si carlig nu are cum sa-ti aduca asa multe rateuri...
Am avut concursuri cu peste 400 kg de peste prins cu nici o ratare ....
de ceva ani folosesc numai carlige cu deschidere mare gen wide gape

...incearca carligele de la Fudo model ISER -TF sau BN numarul 2 si 1 si varnisul il pui cat mai sus spre ochet si incearca sa-l legi cu un fir necamasuit . Carligele inteapa foarte bine numai daca ai o distanta corecta intre curbura si momeala ....Daca `cocosezi carligul ai numai rateuri . Lasa distanta de minim 1 cm intre momeala si carlig si nu mai ai rateuri . La pop-up eu personal las aceeas distanta

. Cu cat e momeala mai mare cu atat lasi distanta mai mare intre carlig si momeala . Ai grija ca bilele tari se mai umfla asa ca trebuie sa maresti si distanta intre bila de carlig ...
eu am observat ca mai multe modele de carlige inteapa mult mai bine daca pui varnisul cat mai sus spre ochet ....pune-l cat mai sus si o sa ai efectul de `gheara mult mai mare
o zi buna