carlige Kurv Shank

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

petre iulian
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: carlige Kurv Shank

Mesaj de petre iulian »

incearca si alt model de carlig pe viitor . Si eu am avut mari probleme cand pescuiam cu aceste carlige cu momeli mici . La momeli mari gen bila de 20 nu aveam probleme .
o montura executata corect si cu o distanta corecta intre momeala si carlig nu are cum sa-ti aduca asa multe rateuri...

Am avut concursuri cu peste 400 kg de peste prins cu nici o ratare ....

de ceva ani folosesc numai carlige cu deschidere mare gen wide gape :wink: ...incearca carligele de la Fudo model ISER -TF sau BN numarul 2 si 1 si varnisul il pui cat mai sus spre ochet si incearca sa-l legi cu un fir necamasuit . Carligele inteapa foarte bine numai daca ai o distanta corecta intre curbura si momeala ....Daca `cocosezi carligul ai numai rateuri . Lasa distanta de minim 1 cm intre momeala si carlig si nu mai ai rateuri . La pop-up eu personal las aceeas distanta :wink: . Cu cat e momeala mai mare cu atat lasi distanta mai mare intre carlig si momeala . Ai grija ca bilele tari se mai umfla asa ca trebuie sa maresti si distanta intre bila de carlig ...

eu am observat ca mai multe modele de carlige inteapa mult mai bine daca pui varnisul cat mai sus spre ochet ....pune-l cat mai sus si o sa ai efectul de `gheara mult mai mare :wink:

o zi buna :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

andrei0001 scrie:Sincer sa va spun e greu sa nu ai un partener care sa stie sa pescuiasca sau sa vina cu sfaturi din experienta propie. Pescuiesc de 3 ani la crap si nici acum nu ma simt stapan pe monturi, aruncari etc. E greu sa faci o montura din poze sau din filmulete, articole..nu mai zic de lansari sau nadire grupata cu boilies, ....Ce am ,,invatat'' pana acum a fost din propia experienta mai mult sau mai putin bogata (aprox 15 partide de 12 ore anual)...Vecini pescari am, dar ori sunt sacosari pe undita ori nu concep idee de a nu veni cu peste acasa. Nu mai zic ca se inchina cu stanga si cu dreapta daca le spun ca pe o mulineta am dat x sau pe un plic de carlige y. Daca le zic de fir de par ii bag in ceata. Am sa pun o poza cu o montura pe care o folosesc cand dau la momitor. Chiar va rog sa ma ajutati unde gresesc...
http://s8.postimg.org/py8lrt2lx/IMG_0902.jpg
http://s7.postimg.org/rs1a8w01n/IMG_0906.jpg

Din ce am acumulat eu la momelile flotante:
-firul de par trebuie sa iasa la jumatate intre spin si varful carligului.
- pop-upul sau boabele flotante trebuie sa fie cat mai aproape de burta carligului.
- carligul trebuie sa stea in coada.
- o alica la un 1cm de carlig ajuta mecanica monturii.
mie montura ta mi se pare a avea o prezentare incorecta. Ziceai ca carligul trebuie sa stea in coada. pai ala numai in coada nu sta. Daca ai folosi un numar de carlig mai mic, cu siguranta bobul artificial ti-ar ridica carligul in coada si nici nu ar mai trebuii sa folosesti alica de plumb.incearca de fiecare data sa echilibrezi carligul din momeala. acel carlig e prea mare raportat la momeala.
Ca sa nu mai zic, ca, carligul tau sta cu varful in substrat. acel carlig in cateva ore isi toceste varful....
Deci ori il tii in coada, ori undeva la 45 de grade...
A bad days fishing is better than a good day at work...

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

petre iulian scrie:incearca si alt model de carlig pe viitor . Si eu am avut mari probleme cand pescuiam cu aceste carlige cu momeli mici . La momeli mari gen bila de 20 nu aveam probleme .
o montura executata corect si cu o distanta corecta intre momeala si carlig nu are cum sa-ti aduca asa multe rateuri...

Am avut concursuri cu peste 400 kg de peste prins cu nici o ratare ....

de ceva ani folosesc numai carlige cu deschidere mare gen wide gape :wink: ...incearca carligele de la Fudo model ISER -TF sau BN numarul 2 si 1 si varnisul il pui cat mai sus spre ochet si incearca sa-l legi cu un fir necamasuit . Carligele inteapa foarte bine numai daca ai o distanta corecta intre curbura si momeala ....Daca `cocosezi carligul ai numai rateuri . Lasa distanta de minim 1 cm intre momeala si carlig si nu mai ai rateuri . La pop-up eu personal las aceeas distanta :wink: . Cu cat e momeala mai mare cu atat lasi distanta mai mare intre carlig si momeala . Ai grija ca bilele tari se mai umfla asa ca trebuie sa maresti si distanta intre bila de carlig ...

eu am observat ca mai multe modele de carlige inteapa mult mai bine daca pui varnisul cat mai sus spre ochet ....pune-l cat mai sus si o sa ai efectul de `gheara mult mai mare :wink:

o zi buna :wink:
iulian carligele wide gape le folosesti simple sau le mai pui si line aligner sau tub termo?
A bad days fishing is better than a good day at work...

eugen dragnea
pescar de competitie

Mesaj de eugen dragnea »

Esti sigur ca momitorul era destul de greu astfel incat dupa un timp, dupa ce cadea nada dupa el,datorita faptului ca se usura era tras spre tine de catre swinger si greutatea firului si tu credeai ca ai drop?!
Un fir gros,un pescuit la distanta,un swinger greu si foarte tensionat,un plan inclinat al substratului,vantul...pot favoriza fenomenul de drop...gandeste-te ca daca ai un drop de 10 cm pestele trebuie sa mute plumbul aproximativ 0,5 metri pe substrat ...si bont sa fie acul din intepatura tot se agata...Intradevar,ce am observat in aceasta primavara,datorita incalzirii tarzii a apei pestele a fost foarte molesit si aveam trasaturi pe drop foarte frecvent,dar nu intepam decat atunci cand sesizam o mica ridicare a swinger-ului pentru ca pestele era atat de moale incat nu putea din zmuciturile laterale ale capului sa scoata vartejul din plumb/naditor...oricum scoteam lanseta la cateva minute dupa un drop nefinalizat cu peste pentru ca insemna ca ceva nu e in ordine.
Dacă vreodată voi ţine capul jos, o voi face doar ca să-mi admir pantofii.

andrei0001

Mesaj de andrei0001 »

Am pescuit la 80m, masurat cu google map. Fir de 0.25, momitor 45gr. Nu a fost vant, 2 trasaturi au intrat la 10 min dupa ce am aruncat, nefinalizate, nada inca era pe momitor. Mai exact am pescuit pe Green Paradise la deversor, casuta 16, aprox 4-5 m de mal.

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

andreiooo1,
asta e din ciclul "Ioane, tu crezi ce vede ochii tai sau ce zice eu?" :roll:
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”