Am un okuma powerliner 860 care are "sistemul de franare" defect. in sensul ca nu mai prinde frana nici la baitrunner nici la tambur...intrebarile mele sunt :
Fluturele in cazul meu tine foarte bine......problema este undeva la baitrunner ca ramane cuplat mereu. Adica chiar daca se declanseaza tot frana de la baitruner ramane cuplata
Friends Carp Team
Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again
Frana de lupta si frana de atac (baitrunner) sunt independente una de alta (pana la un anumit punct) in sensul in care, frana de lupta presupune strangerea fluturelui pe ax si aplicarea presiunii pe discurile de frana (cand pestele ia fir, axul e fix iar tamburul se invarte in jurul sau) iar frana de atac presupune strangerea butonului de reglaj al baitrunnerului si aplicarea unei forte de franare direct pe ax (cand pestele ia fir, tamburul se invarte cu tot cu ax). Ambele sisteme au in comun axul. La frana de lupta se poate strica filetul in capul axului, filetul pe bucsa din interiorul fluturelui sau, daca e scos arcul din fluture si nu e pusa nici o bucsa in loc, se poate sparge capatul de plastic al fluturelui (filetul axului depasind nivelul filetului fluturelui). Cand frana de lupta nu mai lucreaza inseamna ca nu mai exista presiune aplicata pe dicurile de frana, deci cumva fluturele nu mai sta pe ax. La fel si in cazul baitrunnerului, daca frana de lupta e deja stricata, orice reglaj ai face pe ax, tamburul tot nu va mai sta fix pe el.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga