Shimano Velocity

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mihai turiac
Puncte: 0

Re: Shimano Velocity

Mesaj de mihai turiac »

mariusangler scrie:
gabi1 scrie:In contrapartida,un reprezentan Shimano a anuntat ca la un test casting cu plumb de 100g si fir 0.33, distanta maxima atinsa a fost de 212 yarzi, adica fix 193,8m. Sa pomeniti de popa tuns!!! :D
Am citit pe un site olandez de un aruncator care a dat cu XS1 frecvent peste 190 de metri cu Aerotechnium MGS ,fir de 0,25 si plumb de 100 de grame.Au incercat cu mulinete si plumbi mai grei si au scazut distantele .Unde o fi morala mai ales ca la noi nimeni nu s-a obosit sa faca demonstratii de casting cu lansete Shimano la modul profesionist.
Doar pt casting probabil ca distantele maxime in aruncare le ai cu plumbi de 100g, dar daca pui o montura u o bila de 20 sa zicem sunt sigur ca va trebui sa ridici gramajul plumbului pt distante mai mari.
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Cand o sa se inteleaga ca orice lanseta poate sa se rupa cu greutati mai mici de 10 ori decat greutati pe care le arunca fara sa cedeze, atunci aceste subiecte vor fi mai simplu de dezbatut.

De ce se pune problema numai legat de greutatea cu care se rupe o lanseta nu inteleg. In rest suntem toti la fel, aceeasi forta , aceeiasi tehnica, toata lumea perfecta, nicio miscare gresita ?
Nu difera nimic aici! Numai plumbul conteaza ! Am inteles ... :)

Citesc si nu mai pot. :)
Pe 3,50 lbs se pun 125g , ba chiar 140g plus pasta. Pai Mihai, tu tii cu vanzatorii de lansete inteleg ? :) De ce nu spui ca arunci cu greutatea asta cu talent si ca daca vrei, cu aceeasi greutate poti sa rupi lansetele la toate aruncarile? Normal ca tehnica ta adapteaza incarcarea lansetei la riscuri minime de rupere, dar nu da exemplul ciuntit , ca lumea intelege gresit lucrurile.

Concret, cunosc pescari care rup 10 din 10 lansete de 3,5 lbs incarcate numai cu plumb de 110g , in trei zile de pescuit , sau care pescuiesc un an, fara sa rupa nimic, cu greutati de 150g.

PallBogdan
pescar de competitie

Shimano Velocity

Mesaj de PallBogdan »

mariusangler scrie:
gabi1 scrie:In contrapartida,un reprezentan Shimano a anuntat ca la un test casting cu plumb de 100g si fir 0.33, distanta maxima atinsa a fost de 212 yarzi, adica fix 193,8m. Sa pomeniti de popa tuns!!! :D
Am citit pe un site olandez de un aruncator care a dat cu XS1 frecvent peste 190 de metri cu Aerotechnium MGS ,fir de 0,25 si plumb de 100 de grame.Au incercat cu mulinete si plumbi mai grei si au scazut distantele .Unde o fi morala mai ales ca la noi nimeni nu s-a obosit sa faca demonstratii de casting cu lansete Shimano la modul profesionist.
Da o geana pe site-ul lui Vlad Pavlovici si vezi ce zice si el despre teoria si miturile castingului...

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Dan Mitranescu scrie:Cand o sa se inteleaga ca orice lanseta poate sa se rupa cu greutati mai mici de 10 ori decat greutati pe care le arunca fara sa cedeze, atunci aceste subiecte vor fi mai simplu de dezbatut.

De ce se pune problema numai legat de greutatea cu care se rupe o lanseta nu inteleg. In rest suntem toti la fel, aceeasi forta , aceeiasi tehnica, toata lumea perfecta, nicio miscare gresita ?
Nu difera nimic aici! Numai plumbul conteaza ! Am inteles ... :)

Citesc si nu mai pot. :)
Pe 3,50 lbs se pun 125g , ba chiar 140g plus pasta. Pai Mihai, tu tii cu vanzatorii de lansete inteleg ? :) De ce nu spui ca arunci cu greutatea asta cu talent si ca daca vrei, cu aceeasi greutate poti sa rupi lansetele la toate aruncarile? Normal ca tehnica ta adapteaza incarcarea lansetei la riscuri minime de rupere, dar nu da exemplul ciuntit , ca lumea intelege gresit lucrurile.

Concret, cunosc pescari care rup 10 din 10 lansete de 3,5 lbs incarcate numai cu plumb de 110g , in trei zile de pescuit , sau care pescuiesc un an, fara sa rupa nimic, cu greutati de 150g.
Eu folosesc doar plumb de 130 gr si nu am rupt nici o lanseta indiferent de numele ei.
Raman la parerea ca doar o aruncare incorecta aduce la ruperea unei lansete.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Dan Mitranescu
Veteran

... si indiferent cum se rupe lanseta, gresala este numai a fabricantului ! :)

Ca luam 3,5 lbs si vrem sa facem cu ele ce fac altii cu 4 lbs, asta nu conteaza.

Ca imi iau Logan si vreau sa urc pe unde urca un ARO :) si se rupe planetara, sigur a fost un defect de fabricatie pe undeva. :)

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

Ba nu , pescarii sunt de vina .
Pentru ca executa aruncari incorecte cu plumb de 125g la o lanseta care nu se rupe cu plumb de 160g.
Si mai ales pentru ca nu respecta manualul de utilizare al lansetei.

Dan Mitranescu
Veteran

PallBogdan scrie:
mariusangler scrie:
Da o geana pe site-ul lui Vlad Pavlovici si vezi ce zice si el despre teoria si miturile castingului...
Asta nu-mi place mie la oameni. Suceala pe bani.
Pai acum cativa ani ridicam in slavi lansete care arunca cu fir de 0,30 peste 220m ( asta ca punea sac solubil , ca altfel spargea norii ... ) , iar acum pescuitul la distanta "poate sa fie ineficient, chiar ridicol ". :wink:
Am schimbat furnizorul , am schimbat si ideile.

P.S. Cand testezi o masina , o testezi cu soferi din trafic sau cu piloti care stiu ce inseamna o masina ? Nici cele mai banale masini nu se preteaza la o astfel de promovare. :wink:

PallBogdan
pescar de competitie

Shimano Velocity

Mesaj de PallBogdan »

Dan Mitranescu scrie:
PallBogdan scrie:
mariusangler scrie:
Asta nu-mi place mie la oameni. Suceala pe bani.
Pai acum cativa ani ridicam in slavi lansete care arunca cu fir de 0,30 peste 220m ( asta ca punea sac solubil , ca altfel spargea norii ... ) , iar acum pescuitul la distanta "poate sa fie ineficient, chiar ridicol ". :wink:
Am schimbat furnizorul , am schimbat si ideile.

P.S. Cand testezi o masina , o testezi cu soferi din trafic sau cu piloti care stiu ce inseamna o masina ? Nici cele mai banale masini nu se preteaza la o astfel de promovare. :wink:
Nu pot sa ma pronunt ce, cum si de ce promoveaza...stiu doar ca in articolul lui aduce aminte si nume mari din lumea castingului si teoriile lor despre aruncari la mare distanta...
Manual de pescuit corect in toate conditiile nu cred ca exista...toate se deprind in timp cu perseverenta...cred ca acelasi lucru e si cu lansarile, doar ca la capitolul asta joaca poate fi pe bani multi...

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

Se pare ca este foarte real .Aici este videoclipul testului lui Mike Dagnall.
https://www.youtube.com/watch?v=53aS9i0VKGE
Si inca un clip tot cu el.
https://www.youtube.com/watch?v=_BsgC9UBaQw
Mad carp Team

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

mariusangler scrie:
Se pare ca este foarte real .Aici este videoclipul testului lui Mike Dagnall.
https://www.youtube.com/watch?v=53aS9i0VKGE
Si inca un clip tot cu el.
https://www.youtube.com/watch?v=_BsgC9UBaQw
Sa nu-i treaca prin cap sa incerce cu fir de 0.22, atunci e beleaua dracului.
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”