Cort sau umbrela ?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
ScareCrow
Puncte: 0

Cort sau umbrela ?

Mesaj de ScareCrow »

Salut, as dori sa achizitionez un cort pentru 2 paturi dar din punct de vedere practic (montaj) ma incanta si ideea de umbrela. Am stat, am analizat am citit si pe bugetul/criteriile meu/ele au rezultat 3 variante de cort:

Trakko Confort bivy
TFgear Scout 2man
Starbaits Traveller Duo

M-a interesat sa aiba macar 1,4 m inaltime, col. de apa macar 5000mm (consider ca e un aspect important)si foarte important, sa aiba o aerisire/geam pe partea din spate pentru perioada calduroasa.
Ideea de umbrela nu ma atrage din cauza dimensiunilor mari la transport si pentru ca nu vad sa intre doua paturi sub o umbrela. Exista varianta asta ?
Personal inclin catre Starbaits , materialul din care e facut are 420d (densitatea materialului probabil).
Acestea fiind spuse as avea nevoie de pareri daca se poate pentru ca nu mai am chef sa ma chinui sa dorm in masina iar experienta neplacuta cu un cort ieftin am avut...facea condens in ultimul hal

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Re: Cort sau umbrela ?

Mesaj de Claudiu Garlea »

Care este bugetul pe care il alocati unui cort?

Un cort asemanator cerintelor dumneavoastra ar fii , Anaconda Moon Breaker II dar din pacate este pentru o persoana.

In schimb va recomand acest cort JRC Contact 2 persoane model 2014 (momentan este indisponibil), acesta are 135 inaltime si nu are fereastra pe spate. Pentru el se poate achizitiona si Winter Skin JRC Contact 2 persoane.

Iar daca va incanta si varianta de "umbrela", exista brolly, la anumite modele se poate achizitiona si winter skin.

ScareCrow

Mesaj de ScareCrow »

Claudiu Garlea scrie:Care este bugetul pe care il alocati unui cort?

Un cort asemanator cerintelor dumneavoastra ar fii , Anaconda Moon Breaker II dar din pacate este pentru o persoana.

In schimb va recomand acest cort JRC Contact 2 persoane model 2014 (momentan este indisponibil), acesta are 135 inaltime si nu are fereastra pe spate. Pentru el se poate achizitiona si Winter Skin JRC Contact 2 persoane.

Iar daca va incanta si varianta de "umbrela", exista brolly, la anumite modele se poate achizitiona si winter skin.
Bugetul alocat este pana in 900 de ron . Multumesc de recomandari, site-ul Total fishing il stiu din scoarta in scoarta :mrgreen: ma incanta corturile JRC si am auzit numai lucruri bune dar ma feresc de cele fara fereastra din spate iar umbrelele au dimensiuni incomode la transport.

ScareCrow

Mesaj de ScareCrow »

ScareCrow scrie:
Claudiu Garlea scrie:Care este bugetul pe care il alocati unui cort?

...cand ar urma sa intre pe stoc cortul la JRC pe care l-ati mentionat ?

Bugetul alocat este pana in 900 de ron . Multumesc de recomandari, site-ul Total fishing il stiu din scoarta in scoarta :mrgreen: ma incanta corturile JRC si am auzit numai lucruri bune dar ma feresc de cele fara fereastra din spate iar umbrelele au dimensiuni incomode la transport.

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

ScareCrow scrie:Salut, as dori sa achizitionez un cort pentru 2 paturi dar din punct de vedere practic (montaj) ma incanta si ideea de umbrela. Am stat, am analizat am citit si pe bugetul/criteriile meu/ele au rezultat 3 variante de cort:

Trakko Confort bivy
TFgear Scout 2man
Starbaits Traveller Duo

M-a interesat sa aiba macar 1,4 m inaltime, col. de apa macar 5000mm (consider ca e un aspect important)si foarte important, sa aiba o aerisire/geam pe partea din spate pentru perioada calduroasa.
Ideea de umbrela nu ma atrage din cauza dimensiunilor mari la transport si pentru ca nu vad sa intre doua paturi sub o umbrela. Exista varianta asta ?
Personal inclin catre Starbaits , materialul din care e facut are 420d (densitatea materialului probabil).
Acestea fiind spuse as avea nevoie de pareri daca se poate pentru ca nu mai am chef sa ma chinui sa dorm in masina iar experienta neplacuta cu un cort ieftin am avut...facea condens in ultimul hal
Salut
ti-ai luat ceva?
daca nu...sa mergi sa vezi cortul cu ochii tai
densitatea materialului nu o sa ti-l spuna nimeni...asta o vezi tu la fata locului
Acel D de care vorbesti tu vine de la Derier si iti spune grosimea fibrelor din care e facut cortul
cu cat e mai mare D-ul cu atat fibra e mai groasa ...e bine sa fie mare dar trebuie si densitatea sa fie mare( aici e litera T)
ca si idee e bun ub cort cu DPU mare dar trebuie sa fie si densitatea mare
Decat un cort cu D Mare si densitate mica mai bun e un cort cu Dpu mic si densitate mare
iar in ceea ce priveste coloana de apa aceasta se masoara pe 1 minut
ex: un cort cu specificatii 5000 mm ...trebuie sa reziste 1 minut cu 5000 mm coloana de apa inainte ca sa picure in el
sper ca ai inteles
cel mai bine dupa cum am spus du te si pune mana pe material.

sanatate

kramy

Mesaj de kramy »

Cand cumperi un cort trebuie sa iei in calcul toate caracteristicile pentru ca este un produs pe care il achizitionezi pe termen lung si nu vrei sa-l schimbi dupa un sezon. Sigur ca la un buget de 800-850RON gasesti umbrele sau corturi de 1 persoana destul de OK. Dar daca iei in considerare toate aspectele discutate mai sus si vrei si spatiu pentru 2 persoane, te sfatuiesc sa mai investesti ceva bani pentru a fi pe deplin multumit. Uite cortul asta de la Mivardi intruneste cerintele specificate de tine: Cort Mivardi Executive 2 persoane. Chiar daca este mai scump, el poate fi achizitionat si prin Card Avantaj.

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

Un cort care se incadreaza in caracteristicile mentioanate dar si in buget este Cort K-Karp Phoenix Bivvy
http://www.totalfishing.ro/cort-kkarp-p ... 37644.html.
Daca ai drum prin Bucuresti te asteptam la magazin si putem desface si verifica toate corturile aflate in stoc:
http://www.totalfishing.ro/articole-cam ... =4a&page=1

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”