Probleme Reglaj Tensiune Baitrunner

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

c0brA

Probleme Reglaj Tensiune Baitrunner

Mesaj de c0brA »

Buna ziua ! Sa va povestesc incidentul nefericit in urma caruia am ajuns sa caut solutii pe forum: Am avut lansetele "la apa" cu sistemul baitrunner activat iar un baiat de bani gata mi-a agatat firele intentionat cu o barca de mare viteza. In urma acestui fapt am ramas fara aproximativ 200 m de fir pe una din mulinete (Okuma Longbow). Am constatat ca in urma socului suferit de mulineta tamburul se roteste foarte usor chiar daca strang ambele frane la maxim. Sa descriu mai bine, tamburul se roteste cu tot cu axul principal in conditiile specificate, iar butonul de reglare al tensiunii din baitrunner nu poate fi strans la maxim, parca "scapa" ca si cum ar avea un filet ras (mai exact filetul de metal din interiorul butonului de plastic al reglajului). Credeti ca este o problema remediabila ? :(

Contez pe amabilitatea dumneavoastra, astept pareri si sfaturi.

mirceamrc28
Puncte: 0

Re: Probleme Reglaj Tensiune Baitrunner

Mesaj de mirceamrc28 »

nu ai decat sa desfaci mulineta(ele) si sa vezi ce e in neregula in ea(ele) sau sa mergi la cineva care se ocupa cu reparatii de mulinete!

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

c0brA scrie:Buna ziua ! Sa va povestesc incidentul nefericit in urma caruia am ajuns sa caut solutii pe forum: Am avut lansetele "la apa" cu sistemul baitrunner activat iar un baiat de bani gata mi-a agatat firele intentionat cu o barca de mare viteza. In urma acestui fapt am ramas fara aproximativ 200 m de fir pe una din mulinete (Okuma Longbow). Am constatat ca in urma socului suferit de mulineta tamburul se roteste foarte usor chiar daca strang ambele frane la maxim. Sa descriu mai bine, tamburul se roteste cu tot cu axul principal in conditiile specificate, iar butonul de reglare al tensiunii din baitrunner nu poate fi strans la maxim, parca "scapa" ca si cum ar avea un filet ras (mai exact filetul de metal din interiorul butonului de plastic al reglajului). Credeti ca este o problema remediabila ? :(

Contez pe amabilitatea dumneavoastra, astept pareri si sfaturi.
Tamburul se roteste cu tot cu ax cand ai baitrunnerul activat sau si cand e dezactivat ?
Cand invarti de tamburul cu tot cu ax, se mai aude caraitul ala din baitrunner ?
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

c0brA

Mesaj de c0brA »

mirceamrc28 - mulineta am desfacut-o si am constatat ca butonul de la baitrunner cand in cerc sa-l strang la maxim, scapa si devine iar "slab". Am contactat service ARW si mi s-a spus ca la sediul din Ploiesti nu efectueaza intretinere/service mulinete.

gor965 - Tamburul se roteste cu tot cu ax si cand este activat si cand este dezactivat.
- Caraitul de la baitrunner se aude.

Multumesc pentru raspunsurile rapide.

P.S. gor965 multumesc mult pentru tutorialul "mulineta la control". M-a indrumat sa desfac pentru prima data mulineta. Ca si angrenaje Longbow este asemanatoare cu PL.

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Vorbeste cu Coco de la Carpdiscount (0722.197.943)!!!

c0brA

Mesaj de c0brA »

Multumesc Madalin pentru numarul de telefon. O sa-l contactez saptamana viitoare in caz ca nu mai primesc niciun raspuns.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

c0brA scrie:
gor965 - Tamburul se roteste cu tot cu ax si cand este activat si cand este dezactivat.
Tamburul se invarte cu ax doar cand e activat baitrunnerul. Probabil a sarit o piesa din angrenaj (sau din cauza socului sa se fi rupt ceva) si axul a ramas pe liber. In mod normal se repara.
George Iorga
Imagine

c0brA

Mesaj de c0brA »

Ce am observat cand am desfacut mulineta: In poza atasata, piesa metalica care se infileteaza in interiorul butonului de plastic, cand este stransa la maxim, scapa ca si cum ar avea filetul ras. Este normal ?
Fişiere ataşate
N8Ugkd.jpg
N8Ugkd.jpg (131.22 KiB) Vizualizat de 972 ori

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

c0brA scrie:Ce am observat cand am desfacut mulineta: In poza atasata, piesa metalica care se infileteaza in interiorul butonului de plastic, cand este stransa la maxim, scapa ca si cum ar avea filetul ras. Este normal ?
Nu e normal sa fie filetul ras sau sa scape...problema e ca si cu filet si fara filet tamburul nu ar trebui sa se invarta cu tot cu ax decat daca e activat baitrunnerul. In zona mecanismului baitrunnerului axul are profil plat ptr. ca piesa care il activeaza sau il pune pe liber sa-l poata bloca. Piesa aia daca-mi amintesc bine e pusa in tensiune de catre un arc. Cand activezi baitrunnerul, parghia lui trage de piesa in sus si cand il dezactivezi, arcul ala trage piesa in jos ... parca asa sa zic eu ca era miscarea ... ideea e ca daca arcul ala sare, piesa care blocheaza axul, ramane suspendata si implicit axul ramane pe liber.
George Iorga
Imagine

c0brA

Mesaj de c0brA »

Multumesc pentru raspunsuri. Cand ajung acasa voi mai incerca sa-mi dau seama cum functioneaza mecanismul baitrunnerului piesa cu piesa, poate a ramas blocat pe activat.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”