Rog sfaturi.

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
stoican_mihail
Puncte: 0

Rog sfaturi.

Mesaj de stoican_mihail »

Va salut. Am pescuit in ultimul timp pe o balta, nu foarte mare, si care a fost populata acum patru ani cu ciortan(1 kg/buc.) destul de mult. Balta o cunosc de cativa ani, si am prins destui crapisi amuri de peste 4-5 kg. Anul asta am prins multi ciortani de la 1.5kg pana la 3.5kg. Ce as putea sa fac sa reusesc sa prind cativa din batranii lacului, tinand cont ca pe locul unde dau eu de obicei, vine alt pescar si prinde si de 8-10 kg. Mentionez ca am dat si cu boiles si cu pelete, si tot nu am reusit sa fac selectia. Respectivul, din cate stiu eu, din surse sigure, da cu porumb uscat. Am incercat si eu, am pus mai multe boabe, am marit distanta dintre carlig si momeala, am marit dimensiunea carligelor, degeaba. Despre balta pot sa spun ca are forma literei S, are mult stuf, lungime aprox. 1 km, latimea medie 60-70m, fundul balti este uniform, adancimea undeva la 1,8-2m, iar pe locurile unde s-a prins bine fundul este tare(aprox. 2/3 din suprafata baltii are fundul tare), iar 1/3 are fundul malos si nu se prea prinde acolo( si adancimea este mica). Pe balta nu se planteaza. Va rog sa-mi dati un sfat sau mai multe. Va multumesc.

ritesco

Re: Rog sfaturi.

Mesaj de ritesco »

Daca ai posibilitatea pescuieste cu boilies,dar ai nevoie de partide mai lungi minim 48 de ore.Nadesti exclusiv cu boilies,cauti un loc bun,fund tare,un prag sau un platou,eventual daca ai posibilitatea sa prenadesti cu vreo doua zile inainte locul cu 0.5 kg de bile pe zi.Folosesti la carlig bila tare,poti incerca si un snowman,incearca pentru inceput la carlig cu bila mai mica.Nadesti cu bile tari si solubile in proportie de 2:1 in favoarea celor tari.Astea sunt sfaturi la modul general.Ai nevoie in jur de 4 kg de bile intr-o partida de minim 48 de ore.Daca balta nu este pescuita la boilies,pestele va raspunde mai greu,dar nu este o regula,eu as incerca sa nadesc cu bile mai mici pentru inceput in jur de 16 mm.
Eu bine,Tu ?

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Ritesco, ca sa prenadesti cu 0.5 kg de bile, e ca si cum nu ai nadi. Daca vrei sa faci prenadire eu zic sa urci macar pe la 3-5 kg, asta ca sa fie cu folos. Un alt punct cu care nu sunt deacord este sa foloseasca si solubile. Nu prea vad rostul lor in toata ecuatia de peste mare, poate sa nadesti cu solubile la nadirea de apel, ca sa faci pestele sa raspunda mai repede, in rest solubilele iti aduc pestele mic in zona momelii.

Parerea mea, daca ai foarte mult peste mic, foloseste bile tari, deshidratate, distanta de 5 cm intre ac si momeala si de aici nu ai ce sa faci. Un alt lucru de facut, ar fi sa ai o galeata de 10-20 kg de porumb preparat si sa il dai pe o suprafata mai mare, departe de tine. Asa poti sa atragi cumva pestele mic in alta parte, lasandu-l pe cel mare sa vina la tine.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

ritesco

Mesaj de ritesco »

Pai ca si nadire de apel boilesuri in proportie de 2:1 in favoarea celor tari,apoi in functie de cum raspunde pestele,reduc solubilele pana ajungi sa nadesti doar bile tari (greseala mea ca nu am fost explicit).Cat despre patul de nada format din porumb,ar trebui sa pescuiasca pe o perioada mai lunga pentru a fi folositor (parerea mea). Cat despre prenadire probabil da este putin,acum depinde cand arunca acel kilogram,ca daca arunca jumatate seara si jumatate a doua zi dimineata ( doua zile) si se pune pe pescuit dupa masa eu zic ca este indeajuns.Acum depinde si de ce bile foloseste.Cat despre solubile,nu e neaparat o regula sa prinda peste mic,dar are nevoie de ele pentru a atrage pestele in zona nadita,sa le foloseasca macar pe o perioada de 24 de ore sau pana se instaleaza pestele pe patul de nada (in caz ca raspunde mai repede).Poti sa intretii patul de nada cu solubile pana ai primele prezentari ( 10-15 bile la un interval stabilit,depinde si de solubilitatea bilei).

P.S Nimic nu e batut in cuie,nici o balta nu seamana cu alta.
Eu bine,Tu ?

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

nit_matias scrie:Ritesco, ca sa prenadesti cu 0.5 kg de bile, e ca si cum nu ai nadi. Daca vrei sa faci prenadire eu zic sa urci macar pe la 3-5 kg, asta ca sa fie cu folos. Un alt punct cu care nu sunt deacord este sa foloseasca si solubile. Nu prea vad rostul lor in toata ecuatia de peste mare, poate sa nadesti cu solubile la nadirea de apel, ca sa faci pestele sa raspunda mai repede, in rest solubilele iti aduc pestele mic in zona momelii.

Parerea mea, daca ai foarte mult peste mic, foloseste bile tari, deshidratate, distanta de 5 cm intre ac si momeala si de aici nu ai ce sa faci. Un alt lucru de facut, ar fi sa ai o galeata de 10-20 kg de porumb preparat si sa il dai pe o suprafata mai mare, departe de tine. Asa poti sa atragi cumva pestele mic in alta parte, lasandu-l pe cel mare sa vina la tine.
La varsta lui aproape tot ce zboara se mananca. Ce-i nasol e ca emite opinii de dragul de a rostogoli vorbe.

Plictiseala incepe sa-si spuna cuvantul...
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

stoican_mihail

Mesaj de stoican_mihail »

Citez:"Mentionez ca am dat si cu boiles si cu pelete, si tot nu am reusit sa fac selectia"
Bineinteles ca am stat si doua zile pe balta, bineinteles ca nu am dat doar o singura data la boiles, bineinteles ca am incercat nadire extinsa, si nadire compacta, si pescuit pe pat de nada si in laterale, etc. Si dupa cum am spus fundul apei este uniform, fara gropi, praguri, etc

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”