Daiwa Windcast X5500 QD vs Ultegra Xsc 14000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Vlad Razvan
Puncte: 0

Daiwa Windcast X5500 QD vs Ultegra Xsc 14000

Mesaj de Vlad Razvan »

Salutare,
Cateva parerei daca se poate!!

mihai florescu
pescar de competitie

Re: Daiwa Windcast X5500 QD vs Ultegra Xsc 14000

Mesaj de mihai florescu »

Din punctul meu de vedere ambele modele sunt calitativ egale. Gama Shimano Ultegra merge mult mai fin, mai "uns" pe cand Daiwa Windcast este mai zgomotoasa. Sunt posesorul catorva seturi de mulinete Shimano si Daiwa si nu pot spune ca una este mai buna ca alta, este doar o chestie de gust :) .

Vlad Razvan

Mesaj de Vlad Razvan »

Multumesc!

pescuitcrap

Mesaj de pescuitcrap »

Mihai Florescu...pe om il intereseaza fix acele modele.nu ce posezi tu...daca nu modelul care il intereseaza pe om la ce mai comentezi aiurea sa induci omu in eroare

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Eu as alege Ultegra in locul tau. Se gasesc tamburi de schimb peste tot, mai ales ca se potrivesc si de la generatiile anterioare, este o mulineta excelenta pentru casting datorita greutatii relativ mici iar asezarea firului este excelenta!

mihai florescu
pescar de competitie

Re:

Mesaj de mihai florescu »

pescuitcrap scrie:Mihai Florescu...pe om il intereseaza fix acele modele.nu ce posezi tu...daca nu modelul care il intereseaza pe om la ce mai comentezi sa induci omu in eroare
M-am referit exact la modelele mentionate in topic. Domnul "pescuitcrap" ce parere isi exprima cu privire la subiectul topicului in postare?

doipac

Mesaj de doipac »

Ambele sunt variante de luat in calcul. Exact intre aceleasi optiuni am oscilat si eu la ultima achizitie si am ales XSC-urile (de 10000).
Intradevar Ultegra XSC parca merge un pic mai fin decat Windcast-ul. Un plus la frana il are Daiwa din partea mea dar chestia asta se regleaza daca vrei printr-o saiba suplimentara la Ultegra. Un sfert de tura la frana QD de la Windcaste e cam 3/4 dintr-o tura la ID-ul de la Ultegra.

Vlad Razvan

Mesaj de Vlad Razvan »

Multumesc pentru pareri,am ales Xsc-urile :)
O zi buna!

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

doipac scrie:Ambele sunt variante de luat in calcul. Exact intre aceleasi optiuni am oscilat si eu la ultima achizitie si am ales XSC-urile (de 10000).
Intradevar Ultegra XSC parca merge un pic mai fin decat Windcast-ul. Un plus la frana il are Daiwa din partea mea dar chestia asta se regleaza daca vrei printr-o saiba suplimentara la Ultegra. Un sfert de tura la frana QD de la Windcaste e cam 3/4 dintr-o tura la ID-ul de la Ultegra.
Chestia asta se regleaza, daca vrei. Dar nu e obligatorie. Eu sunt de parere ca nu e o necesitate sa strangi frana mulinetei, cu 4-5 clicuri. Asta te limiteaza in drill, unde ai nevoie de o cursa mai mare de reglare. Daca o faci astfel incat sa se inchida/deschida complet la 180grade, atunci , in timp ce esti in drill cu pestele, un clic poate fi prea mult.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”